Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Європейське бюро стандартизації для ремесел, малих і середніх підприємств




Європейське бюро стандартизації для ремесел, малих і серед­ніх підприємств — неурядова організація, що включає об'єднан­ня сфери малого і середнього підприємництва: Європейський союз ремесел, малого і середнього підприємництва, Організацію молодих підприємців ЄС, Європейську конференцію будівельни­ків, Європейський союз підприємств металообробки і Міжнарод­ну федерацію покрівельників.

Бюро створене з метою інформування національних і галузе­вих організацій ремісницького виробництва з питань стандарти­зації, залучення їх до участі в роботі зі стандартизації, а тим са­мим полегшення виходу на ринок ЄС малим і середнім під­приємствам.

6.5.3.4. Міжскандинавська організація із стандартизації (ІНСТА)

Міжскандинавська організація із стандартизації (ІНСТА) — неурядова організація, створена в 1952 p. з метою сприяння ство­ренню узгоджених національних стандартів скандинавських держав, уніфікації технічних вимог національних нормативних документів, поширення досвіду створення стандартів і визначен-

ня узгодженої позиції країн-членів в ІСО, МЕК, СЕН та інших організаціях. Членами ІНСТА є національні організації зі стан­дартизації країн Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції.

Діяльність ІНСТА спрямована на розробку нормативних до­кументів на основі міжнародних стандартів ІСО, МЕК, європей­ських стандартів СЕН та СЕНЕЛЕК, усунення технічних бар'єрів у торгівлі з країнами як скандинавського регіону, так і ЄС шля­хом гармонізації стандартів, взаємного визнання результатів ви­пробувань, створення єдиної системи сертифікації відповідності продукції; видання каталогів гармонізованих стандартів; гармоні­зації національних стандартів з пріоритетних напрямів: машино­будування і верстатобудування, безпека робочих місць, експлуа­таційна надійність і безпека протипожежних засобів.

6.5.4. Міждержавна рада із стандартизації, метрології і сертифікації країн — учасниць СНД (МДР)

Міждержавна рада із стандартизації, метрології і сертифікації країн — учасниць СНД (МДР) створена у 1992 р. на основі від­повідної міжурядової угоди. В Раді представлені всі національні організації з стандартизації країн — членів СНД.

МДР розробляє і приймає міждержавні стандарти, нормативні документи, що встановлюють єдиний порядок сертифікації пріо­ритетних груп продукції і послуг, реалізує програми спільних ро­біт у галузі розробки міждержавних нормативних документів з метрології. Перспективними напрямами роботи МДР є розвиток співробітництва з ІСО, МЕК, СЕН та іншими міжнародними і ре­гіональними організаціями з стандартизації, сертифікації і метро­логії, створення у межах МДР Євро-Азіатської регіональної ор­ганізації з акредитації випробувальних лабораторій.

У 1995 p. Рада ІСО визнала МДР регіональною організацією із стандартизації.

Держстандарт, як національний орган із стандартизації, пред­ставляє Україну в міжнародних організаціях: з 1993 p. — у Між­державній Раді із стандартизації, сертифікації та метрології СНД, Міжнародній організації із стандартизації та Міжнародній елект­ротехнічній комісії. У 1997 p. Україна першою з країн СНД стала член-кореспондентом Європейського комітету із стандартизації, а також Міжнародної організації законодавчої метрології. Членс­тво в цих організаціях дає змогу вирішувати досить важливі за­вдання: узгоджувати національну технічну політику з технічною

політикою, яку проводять торгові партнери України, а також ви­користовувати міжнародні стандарти для підвищення технічного рівня і конкурентоспроможності української продукції, захисту прав споживачів.

Зараз в Україні запроваджено більш як 1200 міжнародних стандартів. Набули чинності, зокрема, стандарти ISO серій 9000 і 14 000, які охоплюють системи забезпечення якості та управління навколишнім середовищем, європейські стандарти EN 45 000, які регулюють діяльність з оцінки відповідності.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 93; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты