Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПРАВИЛА




 

застосування національного знака відповідності

 

1. Національний знак відповідності (далі — знак відповідності) засвідчує відповідність позначеної ним продукції вимогам технічних регламентів з підтвердженням відповідності, які поширюються на неї.

2. Знак відповідності наноситься тільки на ті види продукції, опис яких міститься в технічних регламентах з підтвердження відповідності. При цьому нанесення знака відповідності є обов'язковим.

3. У разі підтвердження уповноваженим органом із сертифікації відповідності продукції поряд зі знаком відповідності наноситься ідентифікаційний знак цього органу згідно з державним реєстром таких органів.

4. Знак відповідності наноситься на продукцію безпосередньо її виробником.

5. Знак відповідності наноситься на виріб та/або на етикетку, тару, пакування, експлуатаційну й товаросупровідну документацію тощо. Місце та спосіб нанесення (друкування, наклеювання, гравірування, травлення, штампування, лиття тощо) знака відповідності визначається виробником продукції.

6. Дозволяється використовувати зображення знака відповідності у рекламі позначеної ним продукції.

 

(Офіційний вісник України. 2001. № 49. С. 32.)

 

 

НАКАЗ

 

Наказ — розпорядчий документ, який видають на основі і для виконання чинних законів, указів, постанов і рішень уряду, наказів та вказівок вищих органів.

Як основний розпорядчий документ, накази видають керівники установ, організацій, підприємств чи їхніх структурних підрозділів, які діють на основі єдиноначальності, з метою вирішення основних та оперативних завдань даної установи — з усіх питань його компетенції: організація праці, штати, дисципліна, відрядження, заохочення, стягнення.

Розрізняють накази з питань основної діяльності та накази з особового складу (див. розділ «Документи з кадрових питань»).

Накази з питань основної діяльності видають під час затвердження перспективних, річних та інших планів, під час створення, реорганізації або ліквідації структурних підрозділів, підсумовування діяльності установ, коли необхідно довести до відома керівникам нижчого рангу директивні документи вищих органів.

Текст наказу, як правило, складається з констатаційної і розпорядчої частин або тільки з розпорядчої. У констатаційній частині йдеться про причини й факти, які викликали появу наказу. В розпорядчій частині, що має наказову форму, пропонуються дії, вказуються прізвища виконавців кожної з них і термін виконання; слово НАКАЗУЮ друкується (набирається) великими літерами.

Реквізити наказу: назва установи, підприємства чи посади керівника, що видає наказ; назва документа; дата підписання, номер; місце видання наказу; заголовок до тексту документа; текст; підпис керівника установи, організації.

Слід пам'ятати: крім розпорядчої, наказ має й виховну функцію. Його мова повинна вирізнятися високою культурою, стислістю викладу, точністю формулювань.

Часто в Книзі реєстрації наказів на підприємстві, в установі, організації після тексту документа й підпису керівника додають: «З наказом ознайомлені» — з переліком згаданих у ньому осіб, зобов'язаних поряд зі своїм прізвищем поставити власноручний підпис.

 

 


Зразок

 

МІНІСТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ СПРАВ УКРАЇНИ

 

 

НАКАЗ

 

 

22.11.99 № 201

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

22 грудня 1999 р. за № 903/4196

 

Про затвердження Порядку розгляду в дипломатичних представництвах або консульських установах України за кордоном клопотань громадян України, які виїхали за її межі тимчасово, про залишення на постійне проживання за кордоном

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 1995 р. № 231 «Про затвердження Правил оформлення й видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон і проїзних документів дитини, їх тимчасового затримання та вилучення»

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок розгляду в дипломатичних представництвах або консульських установах України за кордоном клопотань громадян України, які виїхали за її межі тимчасово, про залишення на постійне проживання за кордоном (додається).

2. Начальникові Консульського управління, керуючому справами, керівникам дипломатичних представництв і консульських установ України відповідно до повноважень:

2.1. Організувати вивчення Порядку працівниками Консульського управління, дипломатичних представництв і консульських установ України, які займаються розглядом клопотань громадян України про залишення на постійне проживання за кордоном.

2.2. Забезпечити Консульське управління, дипломатичні представництва та консульські установи України за кордоном належними документами для здійснення відповідної діяльності.

3. Наказ довести до відома керівного складу міністерства, начальників управлінь, працівників дипломатичних

представництв і консульських установ України за кордоном.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на начальника Консульського управління В. А. Кирика.

 

Міністр закордонних справ

України . ________________

(ініціали, прізвище)

 

(Офіційний вісник України. 1999. № 52.)

 


Зразок

 

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

 

 

НАКАЗ

МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ

 

 

06.09.99 № 271

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

10 вересня 1999 р. за № 616/3908

 

Про затвердження Інструкції про умови, диференційовані показники та розміри преміювання керівників (невійськовослужбовців) підприємств Міністерства оборони України

 

На виконання пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 р. № 859 «Про умови й розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств»

 

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію про умови, диференційовані показники та розміри преміювання керівників (невійськовослужбовців) підприємств Міністерства оборони України.

2. Заступникові Міністра оборони України з озброєння — начальникові Озброєння Збройних Сил України, заступникові Міністра оборони України з тилу — начальникові Тилу Збройних Сил України, заступникам Міністра оборони України — командувачам видів Збройних Сил України, командувачам військ оперативних командувань, начальникам управлінь центрального апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, начальникові залізничних військ — начальникові управління залізничних військ до 19 жовтня 1999 р. подати на затвердження зміни до контрактів з керівниками (невійськовослужбовцями) підпорядкованих підприємств Міністерства оборони України згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 р. № 859 та цього наказу.

3. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра оборони України.

4. Наказ розіслати згідно з розрахунком розсилки.

 

Міністр оборони України _________________

генерал армії України (ініціали, прізвище)

 

 


Зразок

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты