Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


УХВАЛА / РІШЕННЯ




 

 

Ухвали, або рішення, — це правові акти, що видаються кількома колегіальними державними органами та громадськими організаціями; розпорядчий документ, який приймається місцевими Радами народних депутатів або їхніми виконкомами, держадміністраціями в колегіальному порядку.

Коло питань в ухвалах місцевих Рад досить широке: вони керують усіма галузями суспільно-культурного й господарського життя міста, району, села. Прийняті в межах наданих Радам та їхнім виконкомам прав ухвали (рішення) й розпорядження є обов'язковими для виконання всіма підприємствами, установами та організаціями на території Ради, а також посадовими особами й громадянами.

Ухвали (рішення) виконкомів, держадміністрацій за юридичними ознаками є нормативні або індивідуальні. У нормативних ідеться про режим роботи підприємств торгівлі й побутового обслуговування населення, в індивідуальних — про прийняття до експлуатації об'єктів будівництва, встановлення опікунства, виділення чи розширення житлоплощі.

Ухвали мають вступну частину з констатацією стану питання, що розглядається, а також постановчу з переліком заходів і термінів їх виконання, вказуються прізвища відповідальних за здійснення прийнятих заходів службових осіб і тих, кому доручено контроль за виконанням рішень. Реквізити ухвал/рішень: бланк з назвою місцевої Ради народних депутатів чи виконкому або іншої установи з гербом України, місце видання, назва документа, дата (або дата й номер), заголовок, текст, підписи голови та секретаря виконкому, печатка.

 

 


Зразок

 

ГОЛОСІІВСЬКА РАЙОННА РАДА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

 

м. Київ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

УХВАЛА

 

26.04.2002 р. № 127

 

Про надання житлової площі громадянам,

що перебувають на квартирній черзі

 

Розглянувши списки про надання житлової площі працівникам підприємств, організацій і установ Голосіївського району та пропозиції житлової комісії, керуючись Положенням про порядок надання житлової площі в Україні, виконком ухвалив:

Біленькому П. Г., учителеві середньої школи № 227, що мешкає за адресою: вул. Зоряна, 142, кв. 22, займає 2 кімнати площею 27,1 кв. м, на якій проживає 6 осіб, має власну сім'ю у складі:

1. Біленького Павла Григоровича — заявника,

2. Біленької Тамари Архипівни — дружини,

3. Біленького Андрія Павловича — сина — виділити двокімнатну квартиру повторного заселення № 125 у будинку № 4 по вул. Касіяна житловою площею 43,2 кв. м, згідно з чергою № 132 з 1989 року.

 

Голова виконкому ( підпис) П. В. Максимчук

Секретар виконкому (підпис) М. Стеценко

 

Печатка

До словника ділової людини

 

високоповажні панове вельмишановні генерале-лей-

шановна пані тенанте й контр-адмірале

шановна Ольго Іллівно шановний пане полковнику

вельмишановний Олеже Ігоровичу товаришу командире

поважне зібрання

добродію Саво Кузьмовичу добірне товариство

добродійко Ганно пане Міністре

дорогий друже Ваша Високість пане Посол

шановні друзі пане Посланнику

колеги

 

 


Зразок

 

 

Державний комітет України

у справах національностей та міграції

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты