Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РЕЦЕНЗІЯ




 

на дипломну роботу слухача Інституту

післядипломної підготовки Національного аграрного

університету Василенка Василя Васильовича

на тему: «Облік витрат виробництва та шляхи

їх зменшення в умовах ринку»

 

В умовах входження України в ринок і досягнення конкурентоздатності продукції вітчизняного виробництва особливо важливого значення набувають питання, пов'язані з витратами виробництва, оскільки саме вони впливають разом з іншими факторами на формування доходу підприємства та задовольняють платоспроможний попит споживачів.

Дипломна робота п. Василенка В. В. складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків і списку літератури.

Перший розділ містить огляд літератури з досліджуваного питання, що грунтується на вивченні вітчизняних та зарубіжних джерел інформації, включаючи законодавче поле.

У другому розділі представлено аналіз виробничо-господарської діяльності підприємства й показники, які характеризують фінансовий стан господарства. Розглядається стан розвитку рослинницької галузі.

Третій розділ розкриває шляхи збільшення виробництва продукції рослинництва та підвищення її економічної ефективності.

Робота написана самостійно, грамотно, із вмістом достатньої кількості аналітичного матеріалу, що свідчить про наполегливість і професійний підхід автора до проведення дослідження.

Водночас робота виграла б за наявності в ній не тільки розгляду шляхів поліпшення виробництва продукції з погляду її технології, а й вивчення загальноекономічних факторів впливу на процеси, які розглядаються дипломником.

Робота відповідає всім вимогам, що ставляться до дипломних праць, і може бути представлена до захисту перед Державною екзаменаційною комісією. Заслуговує високої оцінки.

 

Науковий керівник

кандидат економічних наук (підпис) О. В. Гривківська

Зразок

 

ВІДГУК

 

на добірку віршів Галини Трачук

 

Поети народжуються у провінції, а процвітають у столицях. На зустрічі у Спілці письменників до мене підійшла школярка і наївно-простодушно запитала:

— Ви можете взяти мої вірші на рецензію?

Скільки їх, незнаних, незнайомих, несуть отак свої учнівські зошити, свої зачаєні надії!

Не запам'яталось обличчя дівчини. Наче ластівка війнула тривожним крилом і пролетіла мимо. Але ось вона — у поезії, відкрита всім вітрам і поглядам, відчайдушно одверта, безмежно щира і правдива. Це — мов запахущий грозовий розряд. Це — несподіване відкриття.

Не знаю, чи був у Галі Трачук період літературного учнівства. Та факт залишається фактом: перед нами — цілком сформований поет. Поет у школярському фартушку. Дивовижно, звідки у цієї юної душі таке вселюдське осягання трагічно-щасливої жіночої долі? А лексика!.. А метафори... А зухвале буйство асоціацій... Оцей таємничий монолог «Брехня». Про що він? Про обмануте кохання? Про лицемірні шкільні уроки? Чи про брехню у вселенському масштабі?

І Є щось у цієї дівчини від ніжності Стельмаха і незламності Кармалюка. Бо ж ходить вона їхніми слідами, дихає їхнім словом, їхньою вічністю. Там, у зелено-сніжному подільському Літині, ще в дорозі до атестата зрілості, виношує Галя незбагненно-зрілі свої поезії. Віриться: виростає великий поет. І не біймося цих слів. І порадіймо цьому справді рідкісному явищу.

Ми даємо поезії Галини Трачук по-журнальному «в номер». Поза всякими планами й чергами. А те, що номер цей традиційно-березневий, — просто випадковість. Чи, може, й зовсім не випадковість, а закономірність. Талант, як і природа, розцвітає напровесні.

 

Головний редактор журналу «Київ» П. М. Перебийніс

 

(Київ. 1993. № 3. С 9.)

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты