Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача 1. На основі приведених даних дати (таблиця 1.1.) оцінку рівня конкурентоспро­можності потенціалів підприємств з виробництва безалкогольних напоїв: Київського




 

На основі приведених даних дати (таблиця 1.1.) оцінку рівня конкурентоспро­можності потенціалів підприємств з виробництва безалкогольних напоїв: Київського заводу «Росинка» та компанії «Кока-кола».

 

Таблиця 1.1.

Основні характеристики підприємства за 2000 рік

 

Показник на по­чаток 2000 року Росинка Кока-кола Дарниця Bayer OKI HP
Рік заснування
Обсяг продажу, млрд. дол. 0,7 7,9 0,5 4,7 38,4
Чистий прибу­ток, млрд. дол. 0,2 1,4 0,031 1.9 0,6 2,6
Кількість пра­цівників, чол. 163 700
Кількість філій, один. - -
Країна Україна Америка Україна Німеч­чина Японія Америка

 

 

Розв'язання:

 

 

Побудова профілю підприємств з виробництва безалкогольних напоїв: Київського заводу «Росинка» та компанії «Кока-кола» наведена на рис. 1.1.

Рис. 1.1. Побудова профілю підприємств з виробництва безалкогольних напоїв: Київського заводу «Росинка» та компанії «Кока-кола»

 

Оцінка рівня конкурентоспроможності потенціалів підприємств з виробництва безалкогольних напоїв: київського заводу «Росин­ка» та компанії «Кока-кола» за методом побудови профілю об'єкта дала змогу констатувати, що конкурентоспроможність «Кока-Коли» за 7-ма з 10 характеристик вища ніж у «Росинки».

Управління конкурентоспроможністю потенціалу київського заводу «Росинка» слід побудувати на аспектах маркетингу та розширення асортименту.

Управління конкурентоспроможністю потенціалу компанії «Кока-кола» повинно ґрунтуватися на реорганізації цінової політики фірми.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты