Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Налаштування масштабу друку




Для установки довільного масштабу друку (як зі зменшенням, так і зі збільшенням) необхідно встановити потрібне значення в лічильникувстановити у вкладці Сторінка діалогового вікна Параметри сторінки . Мінімально можливий масштаб друку 10%, максимально можливий - 400%.

Крім того, можна підібрати необхідний масштаб друку так, щоб таблиця розміщувалась на заданому числі сторінок. Для цього у вкладці Сторінкадіалогового вікна Параметри сторінки потрібно установити перемикач розмістити не більше ніж на, а у відповідних лічильниках вказати число сторінок в ширину і висоту, на яких повинна розміститися таблиця. В даному випадку можлива тільки друк в масштабі із зменшенням.

Вибір розміру паперуЗа замовчуванням для друку обраний формат паперу А4.
Інші формати можна вибрати в списку Розмір паперу вкладки Сторінка діалогового вікна Параметри сторінки . Цей список формується параметрами підключеного до комп'ютера принтера. Довільно змінити розмір паперу неможливо.

Встановлення полів сторінки
За замовчуванням для сторінки обрані поля: верхнє і нижнє - 2,5 см, ліве і праве - 2 см. Розміри полів не залежать від орієнтації сторінки.

Розмір полів можна змінити в режимі попереднього перегляду. Слід натиснути кнопку Поля, а потім перетягнути маркер поля; при цьому в рядку стану відображається розмір відповідного поля(
Точний розмір відразу всіх полів можна встановити у відповідних лічильниках (верхнє, нижнє, праве, ліве) вкладки Поля діалогового вікнаПараметри сторінки .

Центрування на сторінці
За замовчуванням таблиця розміщується в лівому верхньому кутку сторінки.
Щоб вирівняти таблицю відносно полів сторінки слід встановити відповідні прапорці (горизонтально і вертикально) в розділі Центрувати на сторінці вкладки Поля діалогового вікна Параметри сторінки .

Центрування можливо тільки в тому випадку, якщо таблиця розміщена в лівому верхньому куті аркуша.

Створення і редагування колонтитулів Колонтитули вибирають і створюють у вкладці Колонтитули діалогового вікна Параметри сторінки . У цю вкладку можна потрапити не тільки при налаштуванні параметрів сторінки, але і безпосередньо при роботі з листом, виконавши команду Вид / Колонтитули.

Вибрати один з типових колонтитулів можна в списках, що розкриваються Верхній колонтитул і Нижній колонтитул вкладки Колонтитулидіалогового вікна Параметри сторінки.

Всього є 16 типових колонтитулів. Обраний колонтитул в подальшому можна змінювати.

Для створення колонтитула необхідно натиснути кнопку ^ Створити верхній колонтитул або Створити нижній колонтитул вкладкиКолонтитули діалогового вікна Параметри сторінки .

Власне створення колонтитула виробляється в діалоговому вікні Верхній колонтитул або Нижній колонтитул. Вид діалогових вікон і способи роботи в них абсолютно однакові.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты