Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Контроль виробничого (торгового) процесу




  • Оцінка роботи персоналу
  • Контроль якості і сертифікації виробляємого товару

 

Для того, щоб робота була виконана в строк у відповідній кількості і якості та при використанні необхідних ресурсів, керівник постійно проводить оцінку якості роботи підлеглих, тобто звіряє процес або результати роботи з встановленими завданнями чи критеріями.

Вивчаючи цей від діяльності керівника, студент-практикант повинен встановити, як він проводить оцінку роботи підлеглих:

1. Чи знають підлеглі стандарти та критерії роботи, по яким їх оцінюють? У чому їх сутність?

2. Чи знають підлеглі, що результати того чи іншого методу оцінки будуть враховані при нарахуванні заробітної плати?

3. Чи максимально стандартизована система оцінки, щоб виключити особистий фактор?

4. Після проведення оцінки робітника, чи отримує він зворотній зв'язок, тобто ознайомлюють лі його з результатами оцінки?

5. Чи отримує робітник по результатам перевірки можливість виправити свої недоліки у роботі?

 

Крім цього, студент повинен встановити, які види оцінки робітників використовує керівник та у чому полягає їхня сутність:

Þ Щоденна оцінка підлеглих. Тобто наскільки добре робітник виконує свої функціональні обов’язки, наскільки вони відповідають усередині фірмовим стандартам робочої поведінки.

Þ Оцінка роботи підлеглих за період часу (місяць, квартал, рік). Тобто необхідно порівняти фактичні кількісні або якісні показники з плановими.

Þ Атестація персоналу. Тобто потрібно встановити чи проводиться такий тип оцінки в загалі. Якщо проводиться, то за яким критеріями, яка періодичність проведення; хто здійснює (або має право здійснювати ) цю атестацію; у чому полягає її ціль.

Якщо студент-практикант проходить практику на виробничому підприємстві, то обов’язково необхідно звернути увагу на забезпечення контролю якості і сертифікації продукції на цьому підприємстві.

Розглядаючи питання контролю якості студент повинен встановити, яка існує система контролю на підприємстві, тобто які відділи або посадові особи до неї відносяться; як робиться облік контролю якості продукції; яка існує періодичність його виконання; хто та за який вид контролю відповідає ; які методи контролю використовуються; які операції з випуску продукції підлягають контролю; якими нормативними документами користуються на підприємстві щодо забезпечення якості продукції.

Розглядаючи питання сертифікації студент повинен з’ясувати, з якою ціллю підприємство забезпечує сертифікацію продукції; розглянути та описати примірник сертифіката відповідності; встановити хто та на який термін його видає.

 

Рекомендований перелік додатків до пункту 5.2:

· Звіти з виконання плану або планових завдань;

· Звіти з оцінки своєчасного приходу та уходу з роботи

· Сертификат якості

 

 

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ДО РОЗДІЛУ 5:

1. Підібрати тест та провести тестування, як впливає існуючий контроль на діяльність підлеглих. Зробити особисті висновки


Додаток 1 Зразок титульного аркушу


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты