Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


БИЛЕТ№16




1. Продаж туристичного продукту. Рекламна діяльність. Реклама туристичного продукту є цілеспрямованим розповсюдженням інформації про туристичний продукт з метою інформативного впливу на споживача для просування і продажу самого продукту, що сприяє появі у покупця зацікавленості і бажання купити даний продукт. Тільки окремі продукти та послуги, пропоновані на ринку, прий­нятні для всіх споживачів. Успіх вашої справи у сфері сільського зеленого туризму залежить від того, скільки клієнтів ви здатні залучити до відвідання власної гостинної садиби. Саме від цього залежить ваш прибуток.

Успішне ведення власної справи вимагає певної кількості реал­ізованих продуктів та послуг. Якщо люди не знають про існування ваших послуг, то вони і не будуть ними користуватися.

Забезпечення поінформованості потенційних споживачів про вашу діяльність та надавані послуги вимагає від вас низки реклам­них заходів.

Суспільство має бути поінформоване з приводу:

характеру та сутності ваших послуг;

вших ділових партнерів;

вигідних пропозицій;

обладнання та цін;

місцевості, де розташована ваша гостинна садиба.

2. Визначте та коротко охарактеризуйте варіанти угод на автотранспортне обслуговування.Автопослуги, які використовуються в туристстичному обслуговуванні, включають три основні напрямки:

1) організація автобусних подорожей;

2) організація подорожей на особистому транспорті туристів;

3) прокат автомобілів.

Автобусні подорожі. Автобусний транспорт забезпечує перевезення туристів на великі відстані (за розкладом або поза ним) та одноденні екскурсійні поїздки. Автобуси використовують і для організації трансферу, а також на внутрішньомаршрутному пересуванні туристів у країні перебування.

Європейська конференція міністрів транспорту (1984 р.) виділяє три види автобусного туризму [2]:

1) поїздки на рейсових автобусах;

2) поїздки на човникових автобусах;

3) спеціальні (чартерні) рейси.

Пасажирський автомобільний транспорт, який використовується для перевезення туристів, представлений різноманітними видами автобусів, який відрізняються за призначенням і місткістю. Призначення автобуса визначає його конструкцію. За призначенням автобуси поділяють на міські, приміські, міжміські, міжнародного призначення (туристичні).

Автобус як туристичний транспортний засіб найвигідніший під час короткочасних туристичних поїздок, міських оглядових екскурсій, поїздок пам'ятними місцями, групових туристичних подорожей з різною метою, подорожей для участі у спеціальних заходах. Туристичні фірми використовують автобуси для відвідування туристами концертів, спортивних та культурних заходів, обслуговування конгресів, ярмарків, виставок. Фактично, це єдиний транспортний засіб для виконання так званих трансфер-перевезень туристів на відрізках маршруту: аеропорт - готель - аеропорт, вокзал - готель - вокзал.

Права й обов'язки перевізника і туристів регламентуються договором на перевезення, договором на туристське обслуговування і ваучером.

Автобусні подорожі можуть бути організовані на власних автобусах, що належать туристичним фірмам, а також на орендованих автобусах, що належать незалежним автотранспортним підприємствам (АТП) Міністерства транспорту. Як правило, вітчизняні фірми працюють з орендованими автобусами. З такими АТП туристська фірма укладає спеціальний договір на оренду автобуса під туристські перевезення. У договорі передбачають обов'язки автотранспортних підприємств і туристичних фірм. Автотранспортне підприємство гарантує туристичній фірмі подати справні, обладнані звукопідсилювальними пристроями, чисті автобуси в обумовлене у заявці місце і складає узгоджені з турфірмою графіки їх роботи, пов'язуючи з режимом роботи водіїв; виділяє для роботи на автобусах кваліфікованих водіїв, які пройшли інструктаж; забезпечує за короткий термін і без додаткової оплати заміну автобуса у разі, якщо він вийде з ладу, для продовження подорожі чи екскурсії.

Туристична організація, згідно з договором, забезпечує порядок посадки-висадки туристів та екскурсантів під час поїздки; узгоджує графік роботи автобусів за кожним маршрутом, вказуючи час і місце проведення екскурсій, пунктів, де будуть зупинки автобуса для відпочинку, харчування туристів. Водіям транспортних засобів туристична фірма зобов'язується надавати місця в готелях для відпочинку, харчування, вона забезпечує також охорону автобуса на стоянках.

Подорожі з використанням особистого транспорту туристів. Організація пакетного туру автомобільної подорожі включає весь набір послуг, за винятком транспортних. Однак, спеціальну допомогу в організації пересування туристів на маршруті на власних автомобілях туристична фірма все-таки робить. Особливого значення така допомога набуває при організації в'їзного туризму, оскільки іноземці не знайомі з місцевими природними та соціально-культурними пам'ятками.

Найбільш масовими у цьому виді подорожей є поїздки вихідного дня. За видами туризму найбільш популярними автотурами є оздоровчі (виїзд на природу або до місць відпочинку) і пізнавальні (поїздки до історичних або культурних пам'ятників).

Процес підготовки автоподорожі включає:

- розробку маршруту;

- розробку графіку руху;

- оформлення маршрутної документації.

Іноземному туристові в дорозі будуть потрібні наступні документи: іноземний паспорт з українською візою або національний паспорт для громадян країн, з якими укладено відповідні угоди), посвідчення міжнародного зразка на право водіння автомобіля, технічний паспорт автомобіля, доручення на право водіння автомобіля або договір про його оренду (якщо подорож відбувається не на власній або прокатній машині), маршрутні документи, сервісна книжка, нотаріально завірена копія технічного паспорта (якщо планується перевіз машини по залізниці), "зелена карта". Дані в техпаспорті повинні бути дубльовані англійською мовою.

Також необхідно застрахувати і сам автомобіль. Страхування робиться на випадок втрати або ушкодження автомобіля в результаті аварії, пожежі або стихійного лиха.

Якщо в багатоденну подорож збирається кілька людей (екіпажів), то бажано визначити керівника автоподорожі. Ним повинен стати самий авторитетний і досвідчений водій. При цьому необхідно скласти перелік учасників подорожі, що містить: прізвища, імена, по батькові, дати народжень власників автомобілів і всіх пасажирів, їхні домашні адреси, групи крові, марки і номери машин (поекіпажно). Такий перелік бажано складати і на один екіпаж, що подорожує [2].

Прокат (або оренда) автомобілів. В Україні прокат автотранспорту туристами не дуже розповсюджений. Але можливість така існує.

У вартість орендної плати входить: необмежений пробіг автомобіля; доставка клієнтові автомобіля в межах міста; ремонт або заміна автомобіля у випадку технічної несправності, крім ушкодження покришок і вітрового скла; повна страховка на випадок ДТП, що відбулась не з вини клієнта; страховка, що покриває збиток, нанесений автомобілеві в ДТП з вини клієнта понад визначену суму (але якщо на момент ДТП водій знаходився в стані алкогольного сп'яніння, страховка не виплачується); страховка пасажирів (крім водія) від нещасних випадків (себе водій може застрахувати за додаткову плату); податки.

Звичайно машину доставляють з повним баком, але і повернути в автопрокатну контору її потрібно також з повним баком.

Оренду автомобіля у місці відпочинку можна замовити ще під час купівлі туру у своєму агентстві, включивши її в пакет послуг. Багато хто з турагентств пропонуєь це своїм туристам, тому що замовлення оренди машини у своєму агентстві полегшує туристові проблеми з прочитання договору на оренду іноземною мовою, гарантує надання якісних і зрозумілих послуг договором на купівлю туру в цілому.

Схема замовлення автомобіля через турагентство наступна. Одержавши відповідне замовлення від свого туриста, турагентство запитує факсом приймаючого туроператора або безпосередньо автопрокатную фірму. У запиті вказуються прізвище й ім'я туриста, термін оренди, марка автомобіля, місце доставки автомобіля туристові. Автопрокатна фірма також факсом направляє в турагентство ваучер на ім'я клієнта. Після одержання ваучера здійснюється переведення грошей на оплату оренди автомобіля. У місці відпочинку турист, пред'явивши ваучер, може одержати автомобіль для користування.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты