Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МЕДИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ




6.1 Робочий розчин засобу „Деланол” використовують з метою достерилізаційного очищення виробів медичного призначення із металу, скла, гуми та полімерних матеріалів. Достерилізаційне очищення виробів медичного призначення виконують ручним або механізованим способами. Роз’ємні вироби очищають у розібраному стані.

6.2. Ручний спосіб достерилізаційного очищення виробів медичного призначення робочим розчином засобу „Деланол” полягає у послідовному виконанні наступних операцій:

обполіскування виробів проточною водою протягом (0,5±0,1) хв;

замочування виробів у 0,2 % робочому розчині засобу температурою (20±5)°С протягом (15,0± 1,0) хв. Температуру робочого розчину засобу під час замочування та миття виробів не підтримують;

миття кожного виробу у робочому розчині засобу „Деланол” за допомогою йоржа, щітки чи ватно-марлевого тампону протягом (0,5±0,1) хв;

промивання виробів проточною водою протягом 3 хв;

промивання виробів дистильованою водою протягом (0,5±0,1) хв;

сушіння виробів гарячим повітрям за температури (85±5) °С до повного видалення вологи.

6.3. Механізоване очищення виробів медичного призначення робочими розчинами засобу „Деланол” виконують струминним, ротаційним способами, йоржуванням (за винятком гумових виробів) або у комбінації з очищенням за допомогою ультразвуку.

Механізоване очищення конкретних виробів медичного призначення робочими розчинами засобу „Деланол” виконують відповідно до вимог інструкції з експлуатації виробу, що додається до обладнання.

6.4. Механізований спосіб очищення виробів медичного призначення робочими розчинами „Деланол” полягає у послідовному виконанні наступних операцій:

промивання виробів проточною водою протягом (0,5±0,1) хв;

механізоване очищення робочим розчином засобу „Деланол”. При очищенні ротаційним способом використовують 0,1 % робочий розчин засобу „Деланол”, струминним методом, йоржуванням або у комбінації із застосуванням ультразвуку - 0,2 % робочий розчин засобу;

промивання проточною водою протягом 3 хв;

промивання дистильованою водою протягом (0,5±0,1) хв;

сушіння гарячим повітрям за температури (85±5) °С до повного видалення вологи.

6.5. Достерилізаційне очищення гнучких та жорстких ендоскопів

6.5.1. Жорсткі ендоскопи підлягають достерилізаційному очищенню в розібраному стані. Після замочування кожну деталь миють окремо, звертаючи ретельно очищаючи важко доступні для обробки місця (поверхні внутрішніх каналів, бокові крани тощо).

Після споліскування жорстких ендоскопів дистильованою водою їх переносять на чисту простиню з метою видалення вологи з зовнішньої поверхні. Вологу з внутрішніх каналів видаляють за допомогою шприца безперервного типу дії або електровідсмоктувача.

6.5.2 Після замочування гнучких ендоскопів у робочому розчині засобу „Деланол” очищення починають з інструментального каналу. З цією метою вводять робочий розчин у канал, використовуючи електровідсмоктувач або шприц безперервного типу дії, миють його за допомогою щітки для очищення інструментального каналу. Після споліскування, воду з каналів гнучких ендоскопів видаляють за допомогою електровідсмоктувача або шприца безперервного типу дії. Потім канали просушують повітрям, зовнішню поверхню протирають чистою тканинною серветкою.

6.5.3Інструменти до гнучких ендоскопів, що мають внутрішні відкриті канали, повністю занурюють у робочий розчин засобу „Деланол” та заповнюють цим розчином канали за допомогою шприца безперервного типу дії або водоструминного насосу крізь насадку, яку приєднують до дистального кінця інструменту. На період замочування замочування насадку знімають. Після замочування зовнішню поверхню інструментів миють щіткою або йоржем, знову приєднують насадку і за допомогою шприца безперервного типу дії або водоструминного насосу промивають канал робочим засобу „Деланол”.

Інструменти, що не мають відкритих каналів, замочують у робочому розчині засобу „Деланол” на (15,0±1,0) хв. Після закінчення експозиції очищають їх за допомогою щітки або йоржа.

6.5.4. Очищення інструментів комбінованим способом із використанням ультразвуку проводять за умови повного їх занурення у робочий розчин засобу „Деланол”. Внутрішні канали інструментів перед зануренням заповнюють робочим розчином засобу за допомогою шприца безперервного типу дії або водоструминного насосу.

6.5.5Після очищенняІнструменти послідовно промивають проточною питною і дистильованою водою за умов повного занурення їх у воду. Канали інструментів промивають за допомогою шприца безперервного типу дії або водоструминного насосу.

Після промивання інструментів дистильованою водою їх переносять на чисту простиню з метою видалення вологи з зовнішньої поверхні. Вологу з внутрішніх відкритих каналів інструментів видаляють за допомогою вакууму (водоструминного насосу) через насадку, яку приєднують до дистального кінця інструменту.

6.5.6 Режими достерилізаційного очищення виробів ендоскопів та інструментів до них робочим розчином засобу „Деланол” наведені у таблицях 8-9.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты