Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача 9.15.




Н-ва народила дитину, не перебуваючи в зареєстрованому шлюбі, і попросила свого давнього друга І-ва зареєструвати її дитину як свою, пообіцявши, що для нього це не буде мати ніякого значення в майбутньому. І-в погодився з почуття симпатії і співчуття до подруги.

Чи може особа, яка добровільно визнала своє батьківство, але знала, що віна ним не є, згодом оспорити це батьківство? Якщо це можливо, то протягом якого строку давності? Які докази визнаються достатніми для встановлення батьківства в судовому порядку?

 

Задача 9.16.

Між подружжям Т-ків виникла суперечка з приводу навчання 6-річного сина Гната. Батько наполягав на вступі сина до гімназії з викладанням деяких предметів іноземною мовою, мати ж категорично заперечувала, вважаючи, що у сина слабке здоров'я і навчальне навантаження у гімназії виявиться непосильним для дитини. Дідусь Гната, який проживає разом з родиною Т-ків, підтримав у суперечці батька.

Як у даному випадку слід вирішити суперечку?

 

Задача 9.17.

Після розірвання шлюбу подружжя А-вих їх 8-річний син залишився проживати з матір'ю. Батько хлопчика обіцяв брати участь у її вихованні, у міру можливості (він моряк) зустрічатися з сином, разом відпочивати і тощо. Бабуся і дідусь з боку батька дитини також були прив'язані до онука і важко переживали не тільки розлучення сина, а й неможливість часто бачитися з онуком. Спочатку сторони з розумінням ставилися до ситуації, що склався, і враховували інтереси дитини. Проте мати хлопчика уклала повторний шлюб. Не бажаючи зачіпати почуттів нового чоловіка появою колишніх родичів, мати дитини заборонила батькові дитини і його батькам спілкуватися з нею.

Які заходи можна застосувати до матері, яка протидіє спілкуванню? Куди слід звернутися батькові, бабі і діду дитини? Які особливості мають батьківські права і обов'язки?З якого віку у дитини виникає право на вираження своєї думки і чи впливає воно на врегулювання цього спору?

Задача 9.18.

Малолітній Миколка знаходився на стаціонарному лікуванні в дитячій лікарні. Після закінчення курсу лікування його батьки були сповіщені, що дитину можна забирати додому, але мати хлопчика зателефонувала лікарю і сказала, що у неї немає постійного житла і роботи, тому забрати дитину вона не може.

Чи можливо в такому випадку позбавити матір батьківських прав? Яким чином оформляється відмова від дитини? Чи можливо в даній ситуації прийняття ще якого-небудь рішення, окрім позбавлення батьківських прав?

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты