Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Служба охорони праці ПААЗ.




Стаття 15 передбачає:

«На підприємстві з кількістю працюючих 50 і більше осіб роботодавець створює службу охорони праці відповідно до типового положення, що затверджується спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань нагляду за охороною праці.»

Відповідно.

«Служба охорони праці в Полтавському авто агрегатному заводі створено на основі ст.15 Закону, з метою організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних, соціально- економічних та лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків, професійних захворювань і аварій в процесі роботи в лікувально- профілактичних закладах району.

Служба охорони праці підпорядковується безпосередньо головному Директорові ПААЗ.

Служба охорони праці Полтавського ПААЗ укомплектована спеціалістом, що має технічну освіту і стаж роботи на посаді інженера з охорони праці – 11 років, що пройшов спеціальну підготовку з питань охорони праці.

Навчання та перевірка знань з питань охорони праці працівників служби охорони праці проводиться у встановленому законодавством порядку до початку виконання своїх функціональних обов'язків і періодично, один раз на три роки.

Ліквідація служби охорони праці допускається лише у випадку розпаду Полтавського ПААЗ.

Інженер служби охорони праці у своїй діяльності керується, міжгалузевими та галузевими нормативно – правовими актами з охорони праці та колективним договором, які діють в межах установи.

Організація роботи служби охорони праці. Робота служби охорони праці ПААЗ відповідає плану роботи і графікам обстеження, затвердженими головним директором заводу.

Робоче місце інженера служби охорони праці розташовується в окремому приміщенні, забезпечується належною оргтехнікою, технічними засобами зв'язку та зручне для прийому відвідувачів.

Для проведення навчання інструктажів, семінарів, лекцій, виставок тощо має бути створений кабінет охорони праці у відповідності до.

Головний директор ПААЗ забезпечує стимулювання ефективної роботи працівників служби охорони праці.

Служба охорони праці взаємодіє з іншими структурними підрозділами, службами, спеціалістами установи та представниками профспілкової організації.

 

 

І. Розрахунок чисельності працівників служби охорони праці ПААЗ:

1) Коефіцієнт, що враховує шкідливість та небезпечність виробництва:

 

(2.1)

 

де Рв – чисельність працюючих зі шкідливими речовинами, незалежно від рівня їх концентрації;

Ра – чисельність працюючих на роботах підвищеної небезпеки (підлягаючих щорічної атестації з охорони праці);

Рср – середньосписочна чисельність працюючих на підприємстві.

2) Чисельність працівників служби охорони праці:

 

(2.2)

 

ІІ. Розрахунок чисельності працівників служби охорони праці об'єднання підприємств:

(2.3)

де Р150 – кількість підприємств, що мають чисельність більше 150 осіб штатного персоналу;

К2, К3 – корегуючи коефіцієнти;

Ф – ефективний річний фонд робочого часу спеціаліста з охорони праці, дорівнює 1820 годин, що враховує витрати робочого часу на можливі захворювання, відпуску тощо.

Для більш повної оцінки пропоную провести аналогічні розрахунки по всіх виробничих закладах. Отримані результати представлені в таблиці 2.5.

Проаналізувавши отримані результати, можна зробити наступні висновки:

- для забезпечення ефективної діяльності служби охорони праці кількість штатних працівників ПААЗ з відповідною інженерно- технічною освітою повинна дорівнювати 3 особи;


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты