Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Загальна частина. Багатофункціональний пристрій (БФП) — є офісний пристрій, який включає в себе функціональні можливості кількох пристроїв в одному




Вступ

Багатофункціональний пристрій (БФП) — є офісний пристрій, який включає в себе функціональні можливості кількох пристроїв в одному, так, щоб займати менше місця. Типовий БФП може діяти як поєднання деяких або всіх з наступних пристроїв:

Розрізняють БФП:

· За технологією: струйні, світодіодні, лазерні.

· За кольоровістю: кольорові (повнокольорові), монохромні.

· За вхідними компонентами

Переваги багатофункціональних пристроїв

· Економія офісного або домашнього простору

· Невелика ціна. БФП, об’єднує в собі функції копіювального апарату, принтера, сканера та факса, коштує набагато дешевше, ніж всі ці пристрої куплені окремо.

· Об’єднання принтера та сканера в одному блоці дозволяю копіювати на копіювальному апараті навіть при вимкненому комп’ютері

· Зручність обслуговування і уніфікація витратних матеріалів та ресурсних блоків

· Менша собівартість копії – наприклад, вартість роздруківки зробленої за допомогою БФП, значно нижче, ніж вартість тої самої роздруківки, зробленої за допомогою принтера.

· Можливість двухстороннього друку або копіювання, сканування.

Недоліки багатофункціонального приладу

· В порівнянні із звичайним принтером, лазерний БФП має значно меншу швидкість отримання копії

· При виході з ладу одного БФП можна серйозно порушити ритм роботи офіса, так, як не працює жоден з вбудованих пристроїв. Також, інколи закінчення тонера або чорнил БФП блокує роботу сканера.

 

 

Загальна частина

1.1 Історія виникнення БФП SAMSUNG

Samsung Electronics — південнокорейська корпорація, компанія-виробник електроніки зі штаб-квартирою в Сеулі. Слово «Самсон» корейською мовоюбуквально означає «три зірки». Заснована компанія у 1969 році. Samsung є 2-й за величиною в світі виробник лазерних друкуючих пристроїв.

Samsung Electronics це світовий лідер в сфері виробництва напівпровідниківтелекомунікаційного та цифрового медіаобладнання, а також у сфері технологій цифрової конвергенції. Консолідовані продажі компанії у 2010 році становили 135,8 млрд доларів США. Штат Samsung Electronics нараховує близько 190,5 тис. співробітників, які працюють у 206 офісах у 68 країнах світу. Будучи одним із найшвидкозростаючих світових брендів, Samsung Electronics лідирує на ринках цифрових телевізорів, мікросхем пам'яті, мобіль-них телефонів, LCD-дисплеїв та комп’ютерних пристроїв.

В 1983 році, Samsung представила свій перший факс. Samsung зробила перші кроки в бізнесі лазерних принтерів в 1991 році. А струменеві принтери Samsung вийшли на ринок лише з 1995 року. Що до БФП, то їх почали виробляти 2006 року. З цих скромних починань , компанія Samsung значно виросла за останні два десятиліття, щоб стати компанією світового класу у виробництві принтері, факсів, принтерів та БФП. Феноменальні зростання стали помітні тільки в останні кілька років.Хоча Samsung єдиний новий виробник лазерних принтерів та БФП за останні 30 років, компанія посідає 2-ге місце за величиною в світі виробник лазерних принтерів та БФП. Значну роль в цьому зіглав і оригінальний дизайн пристроїв, який дозволив відрізнятись своєю індивідуальністю на ринку.

1.2 Типи багатофункціональних пристроїв

Лазерні БФП. Технологія-попередник сучасного лазерного друку з'явилася в 1938 році - Честер Карлсон винайшов спосіб друку, названий електрографія, а потім перейменований в ксерографію. Принцип технології полягав в наступному. По поверхні фотобарабана коротроном заряду, або валом заряду рівномірно розподіляється статичний заряд, після цього світлодіодним лазером на фотобарабані знімається заряд - тим самим на поверхню барабана поміщається приховане зображення. Далі на фотобарабан наноситься тонер, після цього барабан прокочується по паперу, і тонер переноситься на папір коротроном перенесення, або валом перенесення. Тонер, залежно від знаку його заряду, може притягуватися до поверхні, що зберегла приховане зображення або фону. Після цього папір проходить через блок термозакріплення для фіксації тонера, а фотобарабан очищається від залишків тонера і розряджається у вузлі очищення.

Струменеві БФП. Принцип дії струменевих БФП схожий на матричні БФП тим, що зображення на носієві формується з крапок. Але замість головок з голками в струменевих БФП використовується матриця що друкує рідкими барвниками. Картриджі з барвниками бувають з вбудованою друкуючою головкою - в основному такий підхід використовується компаніями Hewlett-Packard, Lexmark. Фірми Epson, Canon проводять струменеві БФП, в яких друкуюча матриця є деталлю БФП, а змінні картриджі містять тільки барвник. При тривалому простої пристрою (тиждень і більше) відбувається висихання залишків барвника на соплах друкуючої головки. БФП уміє сам автоматично чистити друкуючу головку. Але також можливо провести примусове очищення сопел з відповідного розділу настройок драйвера принтера пристрою. При прочищенні сопел друкуючої головки відбувається інтенсивна витрата барвника. Друкуючі головки струменевих багатофункціональних пристроїв створюються з використанням наступних типів подачі барвника:

безперервна подача - подача фарбника під час друку відбувається безперервно, факт попадання фарбника на запечатувану поверхню визначається модулятором потоку фарбника. У технічній реалізації такої друкуючої головки в сопло під тиском подається фарбник, який на виході з сопла розбивається на послідовність мікрокрапель, яким додатково повідомляється електричний заряд. Розбиття потоку фарбника на краплі відбувається розташованим на соплі п'єзокристалу, на якому формується акустична хвиля (частотою в десятки кілогерц). Відхилення потоку крапель проводиться електростатичною відхиляючою системою (дефлектором). Ті краплі фарбника, які не повинні потрапити на запечатувану поверхню, збираються в збірку фарбника і, як правило, повертаються назад в основний резервуар з фарбником.

На даний момент існує дві технічні реалізації даного способу подачі фарбника: п'єзоелектрична - над соплом розташований п'єзокристал з діафрагмою. Коли на п'єзоелемент подається електричний струм він згинається і тягне за собою діафрагму - формується крапля, яка згодом виштовхується на папір. Широкого поширення набула в БФП компанії Epson. Технологія дозволяє змінювати розмір краплі.

Термічна, також звана BubbleJet - Розробник - компанія Canon. Принцип був розроблений в кінці 70-х років. У соплі розташований мікроскопічний нагрівальний елемент, який при проходженні електричного струму миттєво нагрівається до температури близько 500 °C, при нагріванні в чорнилі утво-рюються газові бульбашки, які виштовхують краплі рідини з сопла на носій.

Сублімаційні БФП. Термосублімація (сублімація) - це швидкий нагрів фарбника, коли пропускається рідка фаза. З твердого фарбника відразу утворюється пара. Чим менша порція, тим більша фотографічна широта (динамічний діапазон) перенесення кольорів. Пігмент кожного з основних кольорів, а їх може бути три або чотири, знаходиться на окремій (або на загальній багатошаровій) тонкій лавсановій стрічці. Друк остаточного кольору відбувається в декілька проходів: кожна стрічка послідовно протягується під щільно притиснутою термоголовкою, що складається з безлічі термоелемент-тів. Ці останні, нагріваючись, переганяють фарбник. Крапки, завдяки малій відстані між головкою і носієм, стабільно позиціонуються і виходять вельми малого розміру. До серйозних проблем друку сублімації можна віднести чутливість вживаного чорнила до ультрафіолету. Якщо зображення не покрити спеціальним шаром, який блокує ультрафіолет, то фарби незабаром вицвітуть. При застосуванні твердих фарбників і додаткового ламінуючого шару з ультрафіолетовим фільтром для оберігання зображення, отримувані відбитки не коробляться і добре переносять вологість, сонячне світло і навіть агресивні середовища.

Матричні БФП - найстаріші з нині вживаних типів БФП. Механізм був винайдений в 1964 році корпорацією Seiko Epson (механізм принтера). Зображення формується друкуючою головкою, яка складається з набору голок (голкова матриця), що приводяться в дію електромагнітами. Головка пересувається по-рядково вздовж аркуша, при цьому голки вдаряють по паперу через фарбувальну стрічку, формуючи точкове зображення. Випускалися БФП з 9, 12, 14, 18 і 24 голками в головці. Основного поширення набули 9-ти і 24-х голкові БФП. Якість друку і швидкість графічного друку залежить від числа голок: більше голок - більше крапок. БФП з 24-ма голками називають LQ. Існують монохромні та 5-кольорні матричні БФП, в яких використовується 4-колірна стрічка CMYK. Зміна кольору проводиться зсувом стрічки вгору-вниз щодо друкуючої головки. Швидкість друку матричних багатофункціональних приладів вимірюється в символах в секунду.

Основними недоліками матричних БФП є: монохромність, низька швидкість роботи і високий рівень шуму. Матричні БФП поширені до цих пір завдяки дешевизні копії (витратним матеріалом, по суті, є тільки фарбувальна стрічка) і можливості роботи з безперервним (рулонним, фальцованим) і копіювальним папером. Випускаються і швидкісні лінійно-матричні БФП, в яких велика кількість голок, що рівномірно розташовані на човниковому механізмі (фрете) по всій ширині листа. Швидкість таких пристроїв вимірюється в LPS (англ. Lines per second - рядках в секунду).

 

1.3 Технічні характеристики БФП SAMSUNG SCX-3200

Технічні характеристики приладу – це сукупність технічних відомостей приладу, які дозволяють дізнатись про дієздатність до дій певного рівня складності.

Рисунок 1.1БФП SAMSUNG SCX-3200

 

Модель SCX-3200

Тип БФП лазерний

Монохромний друк Так

Роздільна здатність Макс.дозвіл друку 1200x1200 т/д

Область друку Макс. розмір паперу 216х356 мм

Швидкість друку Швидк. друку тексту до 16 стор/хв

Рівень шуму Рівень шуму при друку 49 дБ

Вбудована пам'ять Вбудована пам'ять 32 МБ

Вбудований копір Так

Копіювання без комп'ютера Так

Швидкість копіювання 16 стор/хв

Макс. роздільна здатність копіра 1200x1200 т/д

Вбудований сканер Так

Область сканування 208 * 297 мм

Оптична роздільна здатність сканера 1200x1200 т/д

Інтерполірована роздільна здатність до 4800 т/д

Цифровий дисплей 1

Розмір дисплея (В * Ш) 15 * 20 мм

Друк на конвертах Так

Лоток для подачі паперу до 150 аркушів

Навантаження на БФП до 5000 стор/міс

Сумісність з PC Так

Сумісність з Mac Так

Робота під MS Windows 2000, XP, Vista, 2003/2008 Server,

Windows 7

Робота під Mac OS X 10.3 і вище

Робота під Linux Так

Інтерфейс зв'язку з ПК USB 2.0

Чорний картридж в комплекті

Модель чорного картриджа MLT-D104S

Кабель USB в комплекті

Програмне забезпечення в комплекті

Макс. споживана потужність 270 Вт

Колір чорний / сірий

Габаритні розміри 24 * 39 * 30 см

Вага 7.5 кг

Країна КНР

 

1.4 Висновки по розділу

SAMSUNG SCX-3200 – не на багато перевищую ціну звичайного принтера, на базі якого він і побудований. В результаті отримуємо значну економію в ціні. І якщо в офіс, або додому потрібен недорогий принтер, то краще заощадити та придбати БФП. Ця ультракомпактна модель була створена для того, щоб відповідати на всі потреби до БФП. Один пристрій займає менше місця ніж три різних. Продуктивність роботи – найважливіший параметр для любого офіса або робочої групи. Універсальний та швидкісний БФП SCX-3200 створений для швидкого реагування на потреби користувача.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты