Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Активне обслуговування БФП SAMSUNG SCX-3200




При активномупрофілактичному обслуговуванні виконуються операції, основна мета яких — продовжити термін безвідмовної служби пристрою. Вони зводяться головним чином до періодичного чищення як всієї системи, так і окремих її компонентів. За робочим місцем БФП треба розташовувати так, щоб доступ до нього окористувача був зручним; щоб максимальна відстань до клавіш управління БФП не перевищувало довжину витягнутої руки (по висоті 900-1300 мм, по глибині 400-500 мм).

Заміна картриджу.Відразу хочеться зауважити, що тонер, яким заправляють лазерні БФП, дуже шкідливий! Але це звичайно не означає, що заправивши один картридж на рік погіршиться здоров'я. Просто слід дотри-муватись при заправці елементарні обережності і заправляйти картридж в добре провітрюваному приміщенні. В картриджі є пробочка, через яку просто засипається тонер. Щоб дістатися до пробочки, потрібно зняти одну з бічних кришок картриджа, попередньо відкрутивши пару шурупчиків. На цьому заправка картриджу закінчується, але що не перевтомлювати себе цією роботою, можна просто замінити картридж, піднявши кришку принтера, але це буде значно дорожче.

Заміна барабану. Чому ж потрібна заміна фотобарабана в SAMSUNG SCX-3200.Фотобарабан знаходиться у картриджі з тонером. Ресурс такого фотобарабана зазвичай невеликий, від 2 до 10 тисяч копій. Тому такий картридж можна заправити новим тонером тільки 3-4 рази. А потім або викинути старий картридж і купити новий, в якому стоятиме новий барабан, або купити новий барабан і вставити його в свій старий картридж. Зробивши заміну барабана, відновиться старий картридж і його знову можна 3-4 рази заправити. Фотобарабани зазвичай коштують у кілька разів дешевше картриджів. Тому при заміні барабана виходить дуже відчутна економія. У продажу зустрічаються лише сумісні фотобарабани для картриджів від сторонніх виробників, так як в цьому випадку виробники копірів і лазерних принтерів та БФП орієнтують користувачів купувати тільки картриджі та не займатися їх відновленням.При відновленні картриджа, часто доводиться міняти не тільки фотобарабан, але і деякі інші частини. Найчастіше дозуючий ніж і гумовий вал. Це трохи знижує вигідність процедури відновлення картриджа, але все одно залишає цю справу вкрай вигідною.Існують пристосування для відновлення світлочутливого шару фотобарабанів. Таким чином, можна не купувати нові фотобарабани, а відновлювати старі. Але, по-перше, це обладнання дороге і окупається тільки при масовому щоденному відновленні чого-небудь. По-друге, замінити барабан в картриджі можна в офісі або квартирі, а відновлювати фотобарабани бажано в спеціальному приміщенні. Тому звичайному користувачеві цим займатися не слід.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты