Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Пасивне обслуговування БФП SAMSUNG SCX-3200




Під пасивнимобслуговуванням мають на увазі заходи, направлені на програмне оновлення БФП, встановлення драйверів та програмні маніпуляції які описані нижче.

Налаштування драйверів.Для цього потрібен диск з драйверами. Вставити диск в дисковід, або якщо драйвери на флешці - вставити флешку у відповідний отвір на системному блоці (якщо драйвери на флеші, можливо потрібно буде вказати шлях до флешки і до тої папки де знаходиться папка з драйверами). Або вибрати драйвера до БФП з рекомендованого списку, але лише у випадку, якщо нема драйверів.

Рисунок 4.1Налаштування драйвера

Прошивка картриджа принтера SAMSUNG SCX 3200.Щоб роздрукувати Configuration Report Samsung SCX-3200 необхідно затиснути на кілька секунд клавішу STOP, коли принтер перебуває в режимі очікування. Сигналом того, що принтер зрозумів, що від нього хочуть, буде служити те, що індикатор стану почне блимати. Коли це станеться, слід відпустити STOP. Якщо все зроблено правильно, то Samsung SCX-3200 надрукує Configuration Report або Звіт конфігурації

Якщо ж це не відбулося, значить:

1. Перетримали кнопку STOP (її потрібно відпускати, як тільки індикатор почне блимати);

2.Повністю закінчився картридж. У цьому випадку є два шляхи: віднести принтер в компанію, яка заправляє картриджі і спеціалісти самі його пере-прошиють або купити новий картридж.

Якщо все зроблено правильно і роздрукувався Звіт конфігурації, слід уважно подивитися на нього і знайти рядок Firmware Version.

Рисунок 4.2Звіт конфігурації

Версії прошивок будуть відрізнятися тільки останніми цифрами:

V.3.00.01.08

V.3.00.01.09

V.3.00.01.10

Методика прошивки Samsung SCX-3200 не відрізняється залежно від версії, але обов'язково потрібно прошивати тієї ж версією, що і встановлена на БФП. Слід скачати потрібну версію прошивки. Також потрібен сам прошивальщик usbprns2 та утиліта для зміни серійного номера БФП USB_SN_Changer. Все це треба скачати, розпакувати та скласти в одну папку. Повинно вийти приблизно так:

 

Рисунок 4.3Вигляд скачаних файлів

Для зміни сегійного номера сліз зайти в папку USB_SN_Changer і запустити ChangeSN.exe. Тепер потрібно ввести правильний серійний номер. Так, як на приладі прошивка V.3.00.01.08, то серійний номер Z5IGBFEZC00780A.

Рисунок 4.4Зміна серійного номера

 

Після введення натиснути Change Serial Number via USB.Якщо все зроблено правильно , на принтері почнуть моргати цифри числа копій і принтер після всього сам перезавантажиться. Після перезавантаження знову треба надрукувати Configuration Report . У графі Machine Serial Number повинен стояти той серійний номер , який ввели в ChangeSN.exe . Якщо цього не сталося , уважно повторити дії, описані вище знову. Тепер можна приступити до прошивки Samsung SCX- 3200. Вийти з папки USB_SN_Changer і тепер просто перетягнути мишкою прошивку з розширенням hd на файлик usbprns2.exe , як це показано тут :

 

Рисунок 4.5Прошивка пристрою

 

Коли все зроблено правильно, то з'явиться віконце DOS, в якому будуть «бігати» точки. Samsung SCX-3200 також, як і при зміні серійного номера почне блимати циферблатом, але на цей раз довше. Нічого не слід робити, просто чекати. Коли БФП заспокоїться і рух на циферблаті припиниться, потрібно вимкнути і знову ввімкнути БФП. Потрібно ще раз надрукувати Configuration Report. У графі Firmware Version додасться буква f до версії прошивки, наприклад V.3.00.01.08f. Це означає, що все зроблено правильно. Залишився останній крок. Тепер потрібно зняти чіп на картриджі. Чіп розташований на правій торцевій панелі, якщо взяти картридж за ручку.

 

4.4 Висновки по розділу

Сучасні лазерні БФП це достатньо надійні пристрої, які не потребують частого обслуговування. Майже всі механізми та блоки лазерного БФП мають високий ресурс роботи. Однак, у БФП є і, так звані, швидкозношувані деталі, тобто деталі, які втрачають свій ресурс через постійне тертя з поверхнею аркуша паперу. Це ролики захоплення і протяжки листа, фотобарабан, термоплівка або тефлоновий вал, прес-вал і ін. Зважаючи на те, що перераховані деталі чутливі до механічних впливів, необережне поводження користувача з принтером може призвести до виходу деталей з ладу.

Кажучи про БФП SAMSUNG SCX-3200 це надійний прилад, який виправдовує себе в співвідношенні ціни та якості. Цей прилад зручний у використанні та має ряд корисних функцій, які значно полегшують роботу. Якість механізмів пристрою відмінна, тому БФП SAMSUNG SCX-3200 показує себе як надійний пристрій з гарною продуктивністю.

 

 

5 Організаційно-економічна частина

6 Безпека життєдіяльності

6.1 Безпека життєдіяльності та охорона праці при обслуговуванні та експлуатації БФП SAMSUNG SCX-3200


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты