Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РОЗДІЛ I




ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………

РОЗДІЛ I. ЛІТЕРАТУРНИЙ ОГЛЯД…………………………..

1.1.Основні характеристики клімату Закарпатської області…

1.1.1. Клімат міста Ужгород……………………………………

1.1.2. Ужгород – заручник власного розташування………………

1.2. Характеристика снігового покрову Закарпатської області….

1.3. Характеристика та особливості снігового покрову як об’єкту хімічного аналізу…………………………………………………….

РОЗДІЛ II. ЕКСПЕРЕМЕНТАЛЬНА ЧАСТИНА………………….

2.1. Пробовідбір

 

 

ВСТУП

Місто Ужгород розташоване на висоті приблизно 120 м в передгір'ях Карпат на річці Уж (105 км в межах України). Територія міста становить 41,56 км². Протяжність міста з півночі на південь — 12 км, зі сходу на захід — 5 км. Найвища точка Ужгорода — гора Велика Дайбовецька — 224 м. Площа зелених масивів і насаджень становить 1574 га, крім цього, Ужгород майже з усіх боків оточений лісами. Значну частину площі міста становить правобережна частина (Старе Місто), яка дещо більша за лівобережну.

Основними джерелами забруднення атмосфери міста є транспорт, енергетичні системи міста та промисловість.

Автотранспорт дає 70% усіх токсичних викидів в атмосферу. Екологічні проблеми міста Ужгород зумовлюються цілим рядом чинників, які пов’язані з положенням Закарпаття. Зокрема, це - прикордонне положення , найбільша в Україні густота водних об’єктів, велика кількість мінеральних джерел, малоземелля, велика щільність населення, чудові природні умови для розвитку санаторно-курортної та туристично-рекреаційної галузей, насиченість території транспортними комунікаціями, в тому числі трубопровідними, рельєфом місцевості. Разом з тим на території області відсутні об’єкти ядерної енергетики, великі гірничо-металургійні комплекси, вугільні розрізи.

Актуальність обраної темиполягає в тому, що державні служби систематично не досліджують хімічний склад снігового покриву. Хімічний склад фільтрату талого снігу формується в результаті надходження з опадами різних хімічних елементів, поглинутими сніжним покривом газів, водорозчинних аерозолів та взаємодії зі снігом твердих частинок, які осідають з атмосфери. При цьому, якщо кількість твердого осаду, який випадає зі снігом, характеризує запиленість території, то фільтрат талого снігу відображає ступінь забруднення повітряного басейну розчинними формами елементів.

Мета дослідження:виявити основні негативні антропогенні та транскордонні впливи на сніговий покрив міста Ужгород.

Об’єкт дослідження:талий сніг, проби якого зібрані на території м. Ужгород.

Предмет дослідження:сучасний екологічний стан міста Ужгород, зокрема органолептичні та гідрохімічні показники інтегральних проб снігу.

 

 

РОЗДІЛ I


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты