Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обґрунтування організаційно-економічних умов експлуатації




нового виробу:

Розроблений пристрій призначений для проведення лабораторної роботи з предмету "Цифрова схемотехніка" по темах: "Дослідження роботи D-тригера", "Дослідження роботи лічильників на D-тригерах". Він дозволяє дослідити та наочно показати роботу D-тригера та лічильників на їх основі. На передній панелі стенду наглядно зображена схема електрична принципова пристрою, а саме чотири D-тригери з роз'ємами, блок набору чотирьох-розрядного коду і блок з чотирьох генераторів одиночних імпульсів. Для індикації поданих та одержаних сигналів на панелі передбачено світлодіоди.

З допомогою генераторів одиночних імпульсів (схеми усунення друзкоту контактів) можна подавати одиночні імпульси на досліджувані D-тригери. Роз'єми дозволяють з допомогою проводів з штирьками складати різні схеми для дослідження під час виконання лабораторних робіт.

В спроектованому стенді передбачено блок набору та подачі 4-ох розрядного коду. Він дозволяє набрати з допомогою тумблерів 4-ох розрядний код та подати його для паралельного запису на чотири D-тригери.

Розроблений лабораторний стенд на передній панелі має тумблер увімкнення живлення та індикацію подачі живлення на одному світлодіоді.

Технічні характеристики:

 

Напруга живлення : 5 В±0,1

Струм споживання: не більше 0,1А

Тип корпусів: DIP

1) індикація подачі одиночного імпульсу (прямого та інверсного) – 2 розряди (всіх 8) 2) Індикація набраного коду, поданого коду і сигналу запису (по 3 розряди на елемент, всіх 12) 3) Індикація поданих сигналів на D-тригер – 4 розряди (частина ст. Галевича А.) 4) Індикація вихідних сигналів D – тригера – прямого та інверсного (частина ст. Галевича А.)    
Світлова індикація:

 

 

Розрядність паралельного коду: 4 біт

Розміри друкованої плати : 120х200 мм

Споживана потужність: не більше 4Вт


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 49; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты