Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ВИСНОВКИ. Товарний асортимент є номенклатурою товарів, що підлягають продажу в роздрібній торговій мережі




Товарний асортимент є номенклатурою товарів, що підлягають продажу в роздрібній торговій мережі. Формування асортименту - це процес підбору груп, видів і різновидів товарів відповідно до попиту населення з метою його повного задоволення.

На мій погляд, постійна увага в магазинах повинна бути обернена на формування товарного асортименту, як встановлення такої номенклатури товару, яка задовольнила б товарну структуру попиту населення, що розвивається в часі процесу.

Формування товарного асортименту - це розробка і встановлення в певному порядку номенклатури товарів, створюючих необхідну сукупність для торгівлі.

Одним з важливих принципів формування асортименту товарів є забезпечення його стійкості. При реалізації товарів повсякденного попиту дотримання цього принципу має першорядне значення. В процесі розподілу окремих груп і підгруп товарів в розрізі споживчих комплексів і мікрокомплексів в першу чергу визначаються їх кількість і найменування. Особлива увага цьому етапу формування асортименту повинна бути приділена в універмагах.

Основним чинником, що визначає кількість комплексів і їх найменування, є розмір торгової площі магазина. Разом з цим слід враховувати структуру товарообігу підприємства, що склалася, розміщення поблизу інших спеціалізованих типів магазинів по торгівлі окремими групами товарів і деякі інші чинники.

Особливості формування асортименту для роздрібного торгового підприємства ми розглянули на прикладі діяльності магазина ТОВ «Монро».

Контингент покупців складається з осіб різного віку, з різним рівнем доходів. У своїй товарній політиці фірма в основному орієнтується на покупців з середнім рівнем достатку. Ми вважаємо, що проблема управління асортиментом є однією з прикордонних областей у сфері менеджменту і маркетингу. Можна зробити вивід, що за станом на 01.09.07 р. на взуттєву товарну групу доводиться 84% всьому прибутку, це на 2% менше, ніж було згідно із станом на 01.07.07 р., на решту всіх товарних груп присутні в магазині ТОВ «Монро» доводиться 16 %.

Зниження частки прибутку аксесуарів, кожгалантерєї, білизни відбулося за рахунок відмови від торгівлі ними. Попит на дані товари невеликий за рахунок високих цін, товарообіг цієї товарної групи низький, отже, це може привести надалі, до збитків. У наслідок цього фірма приділила увагу розширенню асортименту взуття і засобів по догляду за взуттям. Ціни даних асортиментних груп орієнтовані на середній сегмент ринку, а отже присутня збалансованість пропозиції і попиту.

Підйом об'ємів товарообігу магазина ТОВ «Монро» співпадає з періодом 30% знижок, а так само із зимовим і весняному сезонами, літній період відрізняється найбільшим спадом товарообігу всіх секцій комплексу.

На основі аналізу показників асортименту магазина ТОВ «Монро» були зроблені наступні виводи: асортимент товарів володіє достатньо високим оновлюваним, задовольняє попит по широті і глибині асортименту взуття, показники свідчать про високу стійкість асортименту.

Забезпечення необхідного рівня обслуговування покупців і зростання основних економічних показників свідчить про правильне формування асортименту товарів в магазині. У магазині ТОВ «Монро» асортимент жіночою і чоловічою взуттєвих груп володіє достатньою його широтою і глибиною. Ми пропонуємо на основі ділерських договорів з такими постачальниками дитячому взуттю як «Паризька комуна», «Марко», «Баден», «Рязаньвест» а так само з постачальниками з якими співробітничаємо «Антилопа» і «Чевляр» розширити і поглибити асортимент дитячого взуття, оскільки існує достатньо високий попит на дитяче взуття. Ми вважаємо, що потенційні можливості збуту в магазині ТОВ «Монро» залежать від того, на скільки пропонований асортимент товарів відповідає запитам покупців, що формуються під впливом реклами. Для цього ми пропонуємо приймати замовлення споживачів по каталогах.

Так само ми пропонуємо ретельно продумати режим роботи, тобто збільшити тривалість роботи магазина до 21.00 години. Так само нами пропонується розподілити приріст товарообігу не рівномірно а прямо пропорціонально скачкам товарообігу, тобто де вище позитивний пік, там і вище приріст.

Практичне впровадження наших пропозицій дозволить підвищити товарообіг і прибуток і додатково привернути постійних клієнтів магазина ТОВ «Монро».

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты