Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Композиційний і колористичний пошук




Детально ознайомившись із творчістю художньої групи «Набі», я прийшла до висновку, що закономірно буде обрати для художнього перифразу тему, близько зв’язану з почуттями та емоціями, природною красою та атмосферністю. Як вже було сказано, у своїй більшості художники цієї групи тяготіли до площинного (плакатного) живописного стилю, з використанням клуазонізму, тому саме таку стилістику я обрала для своєї роботи.

В першу чергу для своєї роботи я врахувала досвід художників Моріса Дені та трохи меншою мірою Едуара Вюйяра, Поля Серюзьє та Йозефа Ріппл-Ронаі, зокрема саме ті роботи, що представлені вище.

При створенні композиції я вибрала трохи незвичний для набідів ракурс — фігура крупним планом, що обрізана по пояс, майже портретний формат.

Назва моєї роботи «Безсоння». Дівчина, осяяна світлом гасової лампи, навколо якої кружляють нічні метелики. Тепле лампове світло темно-синьої ночі і зацікавлений погляд у пітьму.

При створенні роботи мені хотілося передати таємничу атмосферу теплої літньої ночі, отож, після композиційної задумки я перейшла до ескізного етапу пошуку композиції в листі і пошуку колористичних рішень, які б найбільше підійшли до настрою, який я хотіла відобразити у себе в роботі.

При виборі стилістики виконання безпосередньо живописної частини роботи та пошуку колористичного рішення я звернулася також до манери письма Дені та Серюзьє. Їх роботи не настільки експресивні, але, на мою думку, більш врівноваженні і нехтують академічним досвідом в набагато меншій мірі, ніж у Боннара, чи, наприклад, Валлотона.

Після доробки декількох ескізів пастеллю (рис. 2.1, 2.2), я отримала достатньо близьке, на мою думку, по стилю до набі, кольорове рішення. Я обрала саме більш синю гаму, тому що, я вважаю, вона найбільш за усе передає тишу та спокій безсонної таємничої ночі, що я мала бажання зобразити. (рис. 2.3).

Закінчивши попередню підготовку, я приступила безпосередньо до виконання творчої роботи. Спочатку, м’яким олівцем на форматі полотна 50 на 60 см, був нанесений підмальовок, а потім, у кілька етапів, виконана сама робота олійними та акриловими фарбами.

Етапи виконання роботи:

1. Підмальовок м’яким олівцем на полотні.

2. Заливка основних площин, зокрема, фону, обличчя, рук, лампи, сорочки.

3. Малюнок візерунку на сорочці.

4. Деталізація обличчя.

5. Деталі лампи.

 

 

 

 

Рис. 2.1 Рис. 2.2

 

 

 

 

 

Рис. 2.3

 

 

РОЗДІЛ 3. МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ОЗНАЙОМЛЕННЯ УЧНІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ З ТВОРЧІСТЮ ГРУПИ «НАБІ»


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты