Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Режими роботи з формами




Робота з формами Access 2000 може відбуватися в трьох режимах:

· у режимі Форми;

· в режимі Таблиці;

· в режимі Конструктора.

Режим форми використовується для добавлення нових записів, знищення або редагування записів у таблиці, що є джерелом даних для форми. Режим Конструктора призначений для розробки нових форм, а також для зміни їх структури та оформлення, розміщення та знищення елементів управління. Режим Таблиці, як і режим форми, надає можливості створювати та редагувати записи таблиці, що є джерелом даних для форми. Однак, даний режим не дозволяє змінювати та форматувати елементи управління.

Проілюструємо основіні засоби побудови форм на прикладі бази даних "Підприємства", що складається з таких таблиць:

1. Таблиця "pidpr"(Kod_pid, Name, Kod_hal, Kod_raj, z_pr, Pr_os_v, Pr_upr, Mark); {код підприємства, назва підприємства, код галузі, код району, загальна кількість працівників, кількість працівників у основному виробництві, кількість працівників управління, наявність відділу маркетингу}.

2. Таблиця "Haluzi"(Kod_hal, Name); {код галузі, назва галузі}.

3.

 
 

Таблиця "rajony"(Kod_raj, Name); {код району, назва району}.

 
 

Переключення між режимами роботи з формами здійснюється за допомогою команд меню MS Access або за допомогою кнопки View (Вид) на панелі інструментів. З використанням меню переключення виконується за допомогою таких команд:

View → Form View(Вид, Режим формы) встановленнярежиму форми;

View → Design View(Вид, Конструктор) встановленнярежиму конструктора;

View → Datasheet View(Вид, Режим таблицы) ––встановленнярежиму таблиці.

Для переключення між режимами роботи з формами за допомогою кнопки на панелі інструментів необхідно натиснути на стрілку, розміщену праворуч від кнопки View(Вид),та у списку, що випадає, вибрати один з елементів:Form View, Design View, Datasheet View.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 107; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты