Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Характерні риси і основні принципи ведення сучасного загальновійськового бою




Сучасний загальновійськовий бій (СЗВБ) вимагає від військ, які беруть участь в ньому безперервного ведення розвідки, вмілого застосування озброєння, бойової техніки, засобів захисту та маскування, високої рухомості, непохитної волі до перемоги. Характерні риси, основні принципи та вимого СЗВБ показано на рис. 9.

           
   
Характерні риси СЗВ бою
 
   
 
 

 

 


Тверде і безперервне управління підрозділами
Високий морально-психологічний стано/с

           
     
 
 
Рис. 9. Характерні риси та основні принципи СЗВ бою

 

 


Таким чином, сучасний загальновійськовий бій вимагає від військ, які в ньому беруть участь, безперервного ведення розвідки, вмілого застосування озброєння, техніки , засобів захисту від ЗМУ, ВТЗ, ударів авіації, здійснення заходів маскування та проведення маневру, інженерного забезпечення, повного напруження моральних і фізичних сил та волі до перемоги.

Провідна роль у загальновійськовому бою належить механізованим і танковим підрозділам. Залежно від обстановки вони можуть діяти в похідному, перед бойовому та бойовому порядках.

Похідний порядок — це шикування підрозділів для пересування в колонах, показано на рис. 10. Він застосовується на марші, під час переслідування противника, проведення маневру. Він повинен забезпечувати: високу швидкість руху, швидке розгортання в передбойовий та бойовий порядки; найменшу уразливість від ударів усіма видами зброї противника; підтримання стійкого управління підрозділами.

 

           
     


Рис. 10. Похідний порядок взводу

Передбойовий порядок— це шикування підрозділів для пересування в колонах, розчленованих по фронту та в глибину, показано на рис. 11. Він повинен забезпечувати: швидке розгортання у бойовий порядок, високі темпи просування з подоланням загороджень, зон зараження, районів зруйнувань, пожеж і затоплень; найменшу уразливість від ударів усіма видами зброї противника.

 

Рис. 11. Передбойовий порядок посиленої механізованої роти. Положення механізованих взводів - у лінію колон (варіант)

Бойовий порядок — шикування підрозділів для ведення бою, показано на рис. 12, 13, 14. Він повинен відповідати завданню, задуму бою, що передбачається, та забезпечувати: успішне ведення бою як із застосуванням тільки звичайної зброї, так і в умовах застосування противником ядерної зброї та інших засобів ураження; найбільш повне використання бойових можливостей підрозділів; своєчасне зосередження зусиль на вибраному напрямку (в районі); стійкість та активність в обороні; рішуче ураження противника на можливо більшу глибину його бойового порядку; швидке використання результатів вогневого ураження противника і вигідних умов місцевості; нарощування зусиль під час бою й здійснення маневру; можливість відбиття ударів противника з повітря, знищення його аеромобільних і диверсійно-розвідувальних груп; найменшу уразливість підрозділів від ударів усіх видів зброї; підтримання безперервної взаємодії та управління підрозділами.

Рис. 12. Бойовий порядок механізованого відділення, що наступає в пішому порядку (варіант)

Рис. 13. Бойовий порядок механізованого взводу, що наступає на бойових машинах піхоти (варіант)

Рис. 14. Бойовий порядок механізованого взводу, що наступає в пішому порядку (варіант)

 

Вміле шикування підрозділу для пересування в колонах, для подальшого перешикування в передбойовий та бойовий порядки, дасть змогу витримати високу швидкість руху та швидке розгортання для успішного ведення бою.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 99; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты