Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технічне і тилове забезпечення




Технічне забезпечення – мета підтримувати озброєння, техніку, боєприпаси, ракети і військово-технічне майно в справному стані і у постійній готовностідо здійснення маршу та до бойового застосування, у забезпеченні підрозділів:

- озброєнням, технікою, боєприпасами і військово-технічним майном при підготовці до маршу і вході маршу.

- своєчасному відновленню їхніх витрат і втрат, швидкому евакуюванню відновленню озброєння, що вийшли з ладу в ході маршу;

- своєчасному поновленню боєприпасами, ракетами, озброєнням і проведенню ТО№1-2, і КО та ЩТО.

Тилове забезпечення проводиться з метою забезпечити підрозділи батальйону ракетами, боєприпасами, пальним, продовольством (гаряча їжа, сухі пайки), питною водою, речовим майном, медичне забезпечення та поповнення танків, БТР, БМП боєприпасами і ПММ в ході маршу, безпосередньо в похідних передбойових і бойових порядках, евакуацію ранених та убитих.

Особливу увагу приділяти санітарно-епідемологічній обстановці при визначенні міст для привалів (відпочинку) в ході маршу та забезпечення питною водою в районах, котрі були зайняті противником.

 

Контрольні питання

 

1. Види бойового забезпечення підрозділу на марші.

2. Задача і мета розвідки та охорони на марші.

3. Мета і заходи, які проводяться у підроділі, щодо захисту від ЗМУ і ВТЗ на марші.

4. Мета і задачі тактичного маскування та інженерного забезпечення, РЕБ, РХБЗ при підготовці і в ході маршу.

5. Мета, задачі технічного і тилового забезпечення при підготовці і в ході маршу.

 

 

2. Дії особового складу під час відбиття наземного і повітряного противника та при застосуванні ним засобів масового ураження та високоточної зброї ______хв.

а) Високоточна зброя і її характеристика

 

Високоточна зброя (ВТЗ) - це керована і некерована зброя, яка здатна уражати цілі першим пуском (пострілом) з імовірністю, близькою до одиниці, на будь-якій дальності у межах її досяжності (рис. ).

По масштабу ВТЗ поділяють на: стратегічну, оперативно-тактичну і тактичну.

До стратегічної ВТЗ відносять: міжконтинентальні балістичні ракети(БР), крилаті ракети з ядерною боєвою частиною (БЧ), протиракети вогневих комплексів (ПРО), їх застосовують по найважливішим стратегічним об‘єктам розвідувально-ударний комплекс (РУК) "ПЛСС", система "АВАКС")

До оперативно-тактичноїВТЗвідносять : тактичні і оперативно-тактичні ракети (ОТР), крилаті ракети з ядерним і звичайним зарядом, розвідувально-ударний комплекс (РУК) "ПЛСС" і "Джисак".

До тактичноїВТЗ відносять КР тактичної авіації і авіабомби з головками самонаведення (ГСН), військові зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) і зенітно-артилерійські комплекси (ЗАК), протитанкові реактивні і артилерійські комплекси, гарматна і реактивна зброя танків і (БМП), артилерійські системи з керованими снарядами, розвідувально-вогневий комплекс (РВК) "SOТАS", автоматизована система управління (АСУ) вогнем артилерії "ТАКФАЙР" дивізійного підпорядкування, протирадіолокаційні ракети.

Рис. 7. Існуюча і перспективна ВТЗ.

 

Розвідувально-ударний комплекс „ПЛСС”

Призначений для розвідки наземних радіо-випромінюючих цілей і послідуючого їх знищення керованою зброєю в масштабі театра військових дій (ТВД) на глибині до 600 км.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты