Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗМІСТУ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ




 

Тема дипломної роботи повинна бути актуальною, мати теоретичне і прикладне значення, відповідати сучасному рівню розвитку науки і практики.

Вибір теми дипломної роботи є початком дипломування. Ознайомлення студентів з орієнтовною тематикою дипломних робіт проводиться кафедрою на початку осіннього семестру. Тема роботи також може бути запропонована керівництвом організації, яка визначена базою переддипломної практики студента. Тему дипломної роботи може запропонувати й сам студент, обґрунтувавши її доцільність та актуальність. Орієнтовна тематика дипломних робіт за спеціальністю “Міжнародна економіка” наведена у додатку Е.

Тема дипломної роботи подається студентом і керівником дипломування завідуючому кафедрою для затвердження. Остаточно теми дипломних робіт затверджуються наказом ректора університету.

Після затвердження ректором тем дипломних робіт не дозволяється вносити будь-які зміни до назв тем (у виняткових випадках за клопотанням директора Інституту міжнародної економіки ректор може надати згоду на внесення змін до теми, але не пізніше, ніж за місяць до дня захисту роботи).

Керівник дипломної роботи не має права надавати відгук на дипломну роботу, а завідувач кафедри допускати дипломну роботу до захисту, якщо назва теми не відповідає тій, що затверджена ректором.

Керівник зі студентом оформляє у двох примірниках завдання на виконання дипломної роботи. Один примірник передається на кафедру, а другий залишається студентові. На підставі завдання студент розробляє і узгоджує з керівником план-графік виконання дипломної роботи.

 

Вступ. У вступі обґрунтовується актуальність теми дипломної роботи, визначаються її мета, завдання, об’єкт та методи дослідження, обґрунтовується послідовність вирішення завдань дипломної роботи тощо.

 

Теоретична частина повинна виконуватися на основі ретельного вивчення літературних джерел щодо певної проблеми. Джерелами потрібної інформації можуть бути підручники, навчальні посібники, періодичні видання, монографії, статистичні довідники, нормативно-правові матеріали тощо.

Теоретична частина повинна, зокрема, містити: загальну характеристику об’єкта дослідження; обґрунтування і вибір методів дослідження відповідно до поставленої мети; методику кількісної та якісної оцінки факторів, що впливають на формування досліджуваних показників та їхню класифікацію тощо.

Отримані результати повинні бути оформлені у вигляді моделей, формул, розрахунків, висновків тощо, а потім усі ці матеріали повинні бути використані при написанні наступних розділів дипломної роботи.

 

Аналітична частина. У цій частині дипломної роботи студент повинен продемонструвати володіння методами аналізу об’єкту дослідження, здібності щодо виявлення найважливіших його аспектів, визначення його подальших перспектив тощо.

Виконання аналітичної частини передбачає збирання, обробку й аналіз необхідної інформації, на основі якої в дипломній роботі аналізується об’єкт дослідження. Рекомендується цю інформацію представляти, зокрема, у вигляді таблиць, графіків, діаграм, схем тощо.

Якщо об’єктом дослідження є підприємство, його характеристика повинна, зокрема, включати:

– назву і галузеву належність; організаційно-правову форму; основне призначення;

– організаційну структуру, систему управління, функції основних структурних підрозділів;

– характеристику основних видів діяльності, основних засобів, технологічного циклу тощо;

– загальний стан виробничо-господарської та фінансової діяльності;

– стратегію підприємства та перспективи його розвитку;

– ринкове положення підприємства, інше.

Аналітична частина завершується стислими висновками, в яких формулюються основні результати аналізу. Результати аналізу є основою для розробки проектної частини дипломної роботи.

 

Проектна частина. Ця частина дипломної роботи повинна бути спрямована на розробку іобґрунтування шляхів удосконалення об’єкту дослідження.

Зміст проектної частини повинен включати:

– основні рішення у вигляді заходів, рекомендацій, пропозицій, що носять конкретний прикладний характер і які зумовлені результатами раніше виконаних досліджень;

– розрахунки зміни певних параметрів об’єкту дослідження в результаті впровадження пропозицій студента;

– розрахунки можливої ефективності тих заходів, що пропонуються студентом;

- моделі, сценарії, прогнози подальшого стану (розвитку) об’єкта дослідження.

 

Висновки. В них дається виклад основних результатів дипломної роботи.

 

Перелік використаних джерел (літератури) містить опис книг, підручників, брошур, статей, методичних матеріалів, нормативних документів та інших джерел, на які є посилання в тексті роботи. Опис виконується у суворій відповідності до порядку оформлення посилань (див. стор. 11 – 12). При посиланні на книгу обов’язково вказуються сторінки, на які посилається автор дипломної роботи. Перелік використаної літератури повинен містити щонайменше 30 джерел.

 

Додатки. У додатки виносяться матеріали допоміжного характеру: розширені таблиці, проміжні розрахунки, копії документів, ілюстрації допоміжного характеру, програмне забезпечення для розв’язання економічних задач тощо. Сторінки додатків не нумеруються і не враховуються при визначенні загального обсягу дипломної роботи. В додатки слід виносити з основного тексту дипломної роботи всі таблиці а також малюнки, що займають повну сторінку. Таблиці та малюнки, що займають неповну сторінку, можна залишити в основному тексті.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты