Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Показниками бойового завдання є ширина фронту наступу та її глибина.




Механізований (танковий) взвод наступає на фронті до 300 м.

Механізована (танкова) рота здатна наступати на фронті до 1 км, а на ділянці прориву – на фронті до 500 м.

Механізований (танковий) батальйон наступає звичайно на фронті до 2 км, а на ділянці прориву – на фронті до 1 км.

 

Глибина бойового завдання роти та батальйону перебуває у тісній залежності від його змісту.

Найближче завдання роти першого ешелону, у тому числі й танкової роти, яка придана механізованому батальйону, як правило, полягає у знищенні противника в опорному пункті взводу першого ешелону й оволодіння ним.

Напрямок продовження наступу визначається з таким розрахун­ком, щоб забезпечувалося виконання найближчого завдання батальйону.

Найближче завдання роти другого ешелону підчас введення її у бій може полягати у завершенні знищення противника разом з ротами першого ешелону в опорних пунктах у глибині оборони й оволодінні першою позицією.

Напрямок продовження наступу роти другого ешелону визначається з таким розрахунком, щоб забезпечувалося виконання подальшого завдання батальйону.

Найближче завдання батальйону першого ешелону, як правило, полягає у знищенні противника в опорних пунктах рот першого ешелону на своєму фронті наступу й оволодінні ними.

Подальше завдання – у розвиненні наступу, розгромі противника у взаємодії з сусідніми батальйонами у глибині району оборони і оволодінні першою позицією.

Напрямок продовження наступу визначається з таким розрахун­ком, щоб забезпечувалося виконання подальшого завдання бригади.

Найближче завдання батальйону другого ешелону під час введення його у бій може полягати у завершенні розгрому спільно з батальйонами першого ешелону бригадних резервів противника й оволодінні їх рубежем.

 

З метою більшої самостійності підчас ведення наступу залежно від завдань, що вирішуються, механізованій роті можуть додаватися:

– мінометна (артилерійська) батарея;

– гранатометне і зенітне від­ділення;

– підрозділ протитанкових засобів та інженерно-саперний підрозділ.

Підчас наступу в особливих умовах (у місті, горах, лісі) і танковий взвод.

Танковій роті – артилерійська батарея, меха­нізований взвод та інженерно-саперний підрозділ.

Механізований (танковий) батальйон може посилюватися:

– однією-двома танковими (механізованими) ротами;

– артилерійським дивізіоном або батареєю;

– інженерно-саперним взводом;

– підрозділами військ РХБ захисту;

– засобами розмінування і мостоукладальником, шляхопрокладачем БАТ та іншими засобами.

Крім того, батальйон підтримується вогнем артилерійського дивізіону й прикривається взводом зенітної ракетної батареї.

 

Бойовий порядок ротиу наступі будується в один ешелон.

Складається з підрозділів першого ешелону, вогневих засобів і підрозділів посилення, які залишаються у безпосередньому підпорядкуванні командира роти.

 

Бойовий порядок батальйону в наступі будується в один або у два ешелони і складається з підрозділів першого ешелону, другого ешелону або резерву, вогневих засобів і підрозділів посилення, що залишаються у безпосередньому підпорядкуванні командира батальйону.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты