Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Б) Ведення наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником




У призначений час старшим командиром до підлеглих доводиться час початку вогневої підготовки атаки та час атаки переднього краю час «Ч».

За сигналом старшого командира у встановлений час по­чинається вогнева підготовка. Підрозділи, які перебувають у безпосередньому зіткненні з противником, своїм вогнем знищують і придушують вогневі засоби і живу силу противника в опорних пунктах на першій позиції. У випадку проведення противником контрпідготовки особовий склад, крім спостерігачів і обслуг чергових вогневих засобів, по командах командирів укривається в траншеях та інших укриттях.

Командир роти (батальйону) в ході вогневої підготовки атаки спостерігає за результатами вогню, ставить завдання своїм вогневим засобам на знищення уцілілих і нововиявлених цілей противника, контролює своєчасність пророблення проходів в інженерних загородженнях, висування приданих (взаємодіючих) танків і доповідає командирові батальйону (бригади) про готовність роти (батальйону) до атаки.

Танковий батальйон, призначений для наступу у першому ешелоні, а також танкові роти (батальйони), придані механізованим підрозділам і які займають вихідні (очікувальні) позиції, починають висування до рубежу переходу в атаку під час вогневої підготовки атаки за визначеною командою (сигналом), яка подається з урахуванням їх віддаленості, можливої швидкості руху і з таким розрахунком, щоб забезпечити вихід танків на передній край оборони противника одночасно з механізованими підрозділами у визначений час «Ч». За танками починають рух і бронетранспортери (бойові машини піхоти), які розташовувалися з ними.

У мірі підходу до рубежу переходу в атаку танкові підрозділи послідовно розгортаються в ротні, взводні колони, а потім у бойовий порядок і, продовжуючи рух з максимально допустимою швидкістю, переходять в атаку, знищуючи противника вогнем з ходу. Броне­транспортери (бойові машини піхоти) виходять до своїх підрозділів.

Танки, які залучалися для стрільби прямою наводкою, займають місця у бойовому порядку своїх підрозділів.

Підчас атаки механізованих підрозділів у пішому порядку, коли танки підходять до вихідних позицій механізованих рот першого ешелону, командири рот подають команду «Приготуватися до атаки», а після проходження танками вихідних позицій – «В атаку – вперед!», за якою особовий склад вискакує з траншей (окопів) і слідом за танками атакує противника.

Бронетранспортери (бойові машини піхоти) стрибками від укрит­тя до укриття (від рубежу до рубежу) діють за своїми підрозділами на віддалі, що забезпечує надійну підтримку вогнем своєї зброї атакуючих танків і механізованих підрозділів, а бойові машини піхоти із стабілізованим озброєнням, як правило, – безпосередньо у цепу.

Атакуючи на бронетранспортерах (бойових машинах піхоти), механізовані підрозділи посадку особового складу в броне­транспортери (бойові машини піхоти) здійснюють підчас вогневої підготовки атаки. Бронетранспортери (бойові машини піхоти) за командою (сигналом) командира роти виходять з окопів, потай підходять до своїх підрозділів і роблять коротку зупинку для посадки особового складу. Особовий склад за командою командирів взводів проводить посадку і готується до атаки. Бронетранспортери (бойові машини піхоти) слідом за танками переходять в атаку.

З початком атаки танкових і механізованих підрозділів артилерія переходить до артилерійської підтримки атаки. Гармати, виділені для стрільби прямою наводкою, установки ПТКР, гранатомети і БТР (БМП) продовжують знищувати вцілілі й нововиявлені цілі противника.

Атакуючі підрозділи роти (батальйону) під прикриттям вогню артилерії та інших вогневих засобів долають загородження і у визначений час (час «Ч») вриваються на передній край оборони противника. Опорними пунктами в глибині оборони противника підрозділи оволодівають раптовою та рішучою атакою у фланг і тил під прикриттям вогню артилерії та ударів бойових вертольотів.

Переміщення штатної та приданої артилерії проводиться за розпорядженням командира батальйону, починається після ово­лодіння ротами першого ешелону взводними опорними пунктами рот першого ешелону противника і здійснюється від рубежу до рубежу за ротами першого ешелону.

Гранатометний підрозділ діє, як правило, за бойовими порядками рот першого ешелону на відстані до 300 м, а також у проміжках між ними або на одному з флангів батальйону.

Протитанковий підрозділ батальйону переміщується звичайно за однією з рот першого ешелону в готовності до відбиття контратак танків противника і вирішення інших завдань командира батальйону.

Зенітний підрозділ, діючи за механізованими ротами першого ешелону на відстані до 200 м, веде безперервну розвідку повітряного противника і вогнем у русі або з коротких зупинок прикриває атакуючі підрозділи від ударів з повітря.

Група розгородження батальйону висувається за підрозділами першого ешелону в готовності до пророблення проходів у загород­женнях і перешкодах. Нештатна група розмінування роти, вико­нуючи бойове завдання, перебуває у готовності до пророблення проходів у мінних полях противника, у першу чергу установлених засобами дистанційного мінування.

Командно-спостережний пункт роти перемішується за бойовою лінією (цепом) до 200 м.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 103; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты