Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТЕМАТИКА ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУВАННЯ




Тематика дипломного проектування має бути актуальною, різноманітною, спрямованою на вирішення сучасних проблем. Інформаційною базою для розробки дипломних проектів є фактичний та картографічний матеріал кафедри, проектна та науково-технічна документація проектних організацій та науково-дослідних інститутів тощо. Виходячи з цього, дипломні проекти можуть бути прикладними або науково-дослідницького напрямку.

Прикладний дипломний проект – це проект, який цілком або частково може бути надалі практично реалізований будівництвом чи використаний на підприємствах галузі, в дослідженнях наукових установ або в межах університету.

Дипломний проект науково-дослідницького напрямку може бути спрямований на розроблення та обґрунтування нових методів та технологій із застосуванням моделювання на ЕОМ транспортних задач, задач інженерної підготовки міських територій, оптимізації використання та забудови територій, науково-технічних концепцій, комплексних програм чи проектів в галузі містобудування.

Дипломні проекти виконуються індивідуально окремо кожним студентом. Як виняток, зважаючи на особливості та масштаби конкретних об'єктів проектування, дипломний проект може бути комплексним. Комплексний дипломний проект – це проект, який виконується кількома студентами, має єдиний об'єкт проектування або дослідження, одну тему і мету розробки, але з обов'язковим індивідуальним завданням для кожного виконавця комплексного проекту.

У виконанні комплексного проекту можуть приймати участь дипломники однієї або різних спеціалізацій. Рішення окремих виконавців проекту повинні бути обов'язково взаємопов'язані між собою і підпорядковані реалізації загальної мети проекту.

Перелік тем дипломного проектування, які планується розробляти в поточному навчальному році з зазначенням керівників проекту (з урахуванням побажань студентів), затверджується директором інституту та доводиться до відома студентів.

Студентам надається право самостійно обрати тему дипломного проекту, узгоджуючи її з завідувачем кафедри. Студент повинен особисто скласти заяву на ім'я завідувача кафедри і подати її на кафедру чи до деканату не пізніше початку терміну дипломного проектування. В заяві вказати тему дипломного проекту та ім'я керівника з обов’язковою його згодою на керівництво даним дипломним проектом.

Студентам надається можливість виконувати дипломний проект на замовлення підприємств, що існують за місцем їх постійної роботи чи за місцем постійного проживання. В такому випадку студент зобов'язаний до особистої заяви додати лист-клопотання зацікавленої організації та погодити з кафедрою тему, мету та задачі дипломного проекту і їх відповідність вимогам, які ставляться до дипломних проектів.

Закріплення за студентами теми дипломного проектування розглядається на засіданні кафедри і затверджується наказом директора інституту післядипломної освіти.

Питання про закріплення за студентами тематики дипломного проектування з магістерської підготовки розглядається на засіданні кафедри і затверджується окремим наказом.

Зміни в тематиці дипломних проектів вносяться у виняткових випадках з дозволу директора інституту. Заява на зміну теми подається не пізніше, як за два місяці до початку захисту дипломних проектів з обґрунтуванням причин та необхідності зміни.

 

Основні напрямки тематики дипломного проектування

по спеціальності МБГ:

1. Транспорт і шляхи сполучення.

2. Проектування чи реконструкція міських вулиць, доріг та їх перетинів.

3. Інженерна підготовка територій.

4. Інженерний благоустрій та озеленення міських територій.

5. Реконструкція житлової та громадської забудови в межах окремих планувальних елементів.

6. Містобудівне обґрунтування будівництва об’єктів та організація безпечного виконання робіт при їх спорудженні.

Орієнтовний перелік графічних матеріалів дипломних проектів за можливою тематикою проектування наведений в Додатку 6.

 

Термін проведення дипломного проектування – 16 тижнів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты