Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зразок оформлення списку використаних джерел




Характеристика джерела Приклад оформлення
Навчальні посібники, підручники, монографії:   один, два або три автори   чотири автори   п’ять та більше авторів Перекладні видання Складові частини журналу   Глівенко С.В., Соколов М.О. Економічне прогнозування. Навчальний посібник для студентів ВУЗів. – Суми: ВПП „Мрія-1” ЛТД, 2000. – 120 с.   Основи інформаційних систем: Навч.посібник. – Вид. 2-ге, перероб. і доп. / В.Ф. Ситник, Т.А. Писаревська, Н.В. Єрьоміна, О.С. Краєва; За ред. В.Ф. Ситника. – К.: КНЕУ, 2001. – 420 с.   Учет себестоимости в управлении производством / П.П. Новиченко, Д.А. Карбышев, С.С. Тимошенко и др. – М.: Финансы, 1978. – 126с.   Піндайк Роберт С., Рубінфелд Деніел Л. Мікроекономіка / Пер. з англ. А.Олійник, Р.Сокільський. – К.: Основи, 1996. – 646 с.   Тимашова Л., Степаненко О. Інформаційні технології підтримки діагностики підприємства в ринковій економіці // Вісник Академії праці, №3 (27)’2004. – Київ,2004. – с.79-90  
Тези доповідей Закони Степаненко О.П. Сучасні інформаційні технології для підтримки інвестиційних рішень в антикризовому управлінні підприємством //Збірник тез ІV міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми впровадження інформаційних технологій в економіці” (Ірпінь,2003). – Ірпінь, 2003.- С.300-301   Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні. Закон України від 16.07.99 р. № 996-XIV // Бухгалтерія. - 2001. - №52/2. - С.6-12.
Інструкції Методичні рекомендації Положення Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій: затв. наказом Мінфіну України від 30.11.99р. №291 і зареєстровано Мін’юстом України 21.12.99 р. за №893/4186 // Бухгалтерія. – 2001. - №52/2. – С. 14-64.   Методичні рекомендації по застосуванню реєстрів бухгалтерського обліку малими підприємствами: затв. наказом Мінфіну України від 25.06.03 р. №422 // Баланс. – 2003. - № 33. – С.4-22. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку “Баланс”: затв. наказом Мінфіну України від 31.03.99 р. №87 і зареєстровано Мін’юстом України 21.06.99 р. за №396/3689 // Все про бухгалтерський облік. – 2002.- №22. – С.12-15.

В список включається лише ті джерела, що використовувались при написанні випускного бакалаврського проекту.

Додатки. Оформленню додатків випускного бакалаврського проекту слід приділити увагу, оскільки їх кількість та якість свідчать про те, наскільки глибоко та конкретно студент вивчив практичні та теоретичні матеріали з обраної теми, старанно підібрав ці матеріали і підтвердив обґрунтованість висновків та пропозицій, відображених у випускному бакалаврському проекті.

Додатки наводяться в кінці випускного бакалаврського проекту у вигляді форм первинних, зведених документів, облікових реєстрів, форм звітності, результатів аналізу, аналітичних розрахунків, машинограм. Нумеруються додатки в такій послідовності, в якій їх дані використовуються в випускному бакалаврському проекті. Крім цього, нумерація додатків проводиться і посторінково у зростаючій послідовності, після висновку.

Документи, що додаються та використовуються в випускному бакалаврському проекті, облікові реєстри, форми звітності та інші матеріали повинні бути правильно оформлені (усі реквізити заповнені) та достовірні. Замість підпису на документах вказуються прізвища посадових осіб. Розпечатки з ЕОМ розміщуються як додатки і згортаються за форматом листів випускного бакалаврського проекту. Ксерокопії документів наводити у додатках не дозволяється.

У додатки слід виносити допоміжний матеріал, який не був включений в основну частину.

До допоміжного матеріалу відносять: проміжні розрахунки; таблиці допоміжних чи вихідних цифрових даних; інструкції, методики, розроблені в процесі виконання роботи; ілюстрації допоміжного характеру; запропоновані форми документів.

Додатки необхідно розміщувати в послідовності появи посилань на них в основному тексті. Кожний додаток починається з нової сторінки.

Додатки оформляють як продовження роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток ___” і велика літера, яка позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б. Один додаток позначається як додаток А.

Текст кожного додатку за необхідності може бути поділений на розділи та підрозділи, які нумеруються в межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад, А.2 – другий розділ додатка А; В.3.1 – перший підрозділ третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2. - другий рисунок першого розділу додатка Д; формула (А.1) - перша формула додатка А.

У разі посилання у тексті на додатки в кінці роботи, вказується їх номер, наприклад: (дод. А.1.1).

Оригінал графічного матеріалу у вигляді рисунків, таблиць, схем тощо повинен знаходитись у випускному бакалаврському проекті. Приблизний обсяг графічних робіт – 10-12 креслень формату А4 (Додаток Ж). Ілюстративний і графічний матеріал виконують самостійно відповідно до вимог ДСТУ 2391-94 (Система технологічної документації. Терміни та визначення).

До переліку графічних матеріалів повинні входити наступні схеми:

1) алгоритм розв’язання задачі;

2) математичну модель розв’язання задачі;

3) інфологічна модель бази даних;

4) структуна схема комплексу технічних засобів (КТС);

5) структурну схему технічних засобів обчислювальної мережі;

6) організаційна структура СППР;

7) додатки, що ілюструють основні результати розв’язання поставлених у випускному бакалаврському проекті завдань.

Випускний бакалаврський проект має включати в себе самостійно розроблені студентом програми й вихідні результати, які одержані при розв’язанні задачі й оформлені у вигляді додатків.

Випускний бакалаврський проект оформляється за допомогою програмних засобів оброблення текстів і ділової графіки на персональних ЕОМ.

В цілому випускний бакалаврський проект повинен носити завершений характер.

Останній етап завершення випускного бакалаврського проекту - його зовнішнє оформлення. Аркуші роботи вирівнюють по правому та нижньому краях та переплітають у тверду обкладинку.

Закінчений випускний бакалаврський проект підписується студентом та подається на кафедру.

Випускний бакалаврський проект, який лише переказує підручники, навчальні посібники або інструкції, не допускається до захисту і повертається студенту на доопрацювання.

Текст повинен викладатись від третьої особи, без використання займенників “я”, “ми”. Таких термінів як “в теперішній час”, “в цьому році”, “в минулому році” слід не використовувати. Краще вказати конкретно рік та місяць.

Не допускається скорочення слів та найменувань, крім загальноприйнятих. Не рекомендується перенасичення тексту спеціальними термінами.

За зміст випускного бакалаврського проекту, достовірність та об’єктивність всіх даних відповідає студент - автор роботи.

 


6. ПЕРЕЛІК ТЕМ ВИПУСКНИХ БАКАЛАВРСЬКИХ ПРОЕКТІВ

1.   Автоматизація підтримки прийняття рішень для управління кредитним портфелем комерційного банку
2. Автоматизація підтримки прийняття рішень в скоринговій системи оцінки кредитоспроможності позичальників фізичних осіб
3. Автоматизація підтримки прийняття рішень з моніторингу карткових платіжних операцій
4. Автоматизація підтримки прийняття рішень з аналізу клієнтської бази комерційного банку засобами OLAP
5. Автоматизація підтримки прийняття рішень з аналізу фінансових показників діяльності комерційного банку засобами OLAP
6. Автоматизація підтримки прийняття рішень з аналізу показників діяльності бізнесових даних засобами OLAP
7. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень при управлінні цінними портфелями
8. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень при здійсненні операцій на валютному ринку
9. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень при управлінні фінансовими активами
10. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень при виборі каналів зв’язку продукції підприємством
11. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень при виборі підприємством постачальників матеріалів і комплектуючих
12. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень при здійсненні операцій з цінними паперами
13. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні роботою супермаркету.
14. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні роботою транспортного конвеєру.
15. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні запасами.
16. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні якістю.
17. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні виробничими витратами.
18. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні ресурсами підприємства.
19. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні електронним магазином.
20. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні Інтернет-банкінгом.
21. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні брокерською діяльністю.
22. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні електронними аукціонами.
23. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні віртуальними організаціями.
24. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в управлінні віртуальним офісом.
25. Автоматизація процесів підтримки прийняття рішень в дистанційній освіті.

7. ПІДГОТОВКА ДО ЗАХИСТУ ТА ЗАХИСТ ВИПУСКНОГО БАКАЛАВРСЬКОГО ПРОЕКТУ

Студент повинен старанно підготуватися до публічного захисту випускного бакалаврського проекту. Для цього необхідно скласти тези доповіді та підготувати ілюстративний матеріал у вигляді таблиць, графіків, діаграм тощо розміром не менше 600 : 920 мм, оформлених згідно з ДСТУ 2391-94 (Система технологічної документації. Терміни та визначення) і підписаних студентом та науковим керівником. Захист випускного бакалаврського проекту проводиться на відкритому засіданні державної екзаменаційної комісії.

Захист випускного бакалаврського проекту проводять у терміни, встановлені розкладом, на відкритому засіданні ДЕК.

На засідання комісії подаються: випускний бакалаврський проект із записом в ньому висновку завідувача кафедри про допуск студента до захисту, відзив наукового керівника, рецензія.

Перед захистом відповідальний секретар державної екзаменаційної комісії передає випускний бакалаврський проект та документи голові, після чого дає студентові слово для доповіді.

На доповідь студенту дається 10-15 хвилин, протягом яких він повинен коротко обґрунтувати вибір теми, розкрити мету та основний зміст роботи, звернувши особливу увагу на висвітлений в випускному бакалаврському проекті передовий досвід та виділення недоліків в практиці обліку та економічного аналізу. Особливу увагу студент повинен приділити розробленим пропозиціям і висновкам, які будуть сприяти покращенню розробки, впровадження і супроводу інтелектуальних систем оброблення інформації і систем підтримки прийняття рішень в різних галузях народного господарства, а також відповісти на зауваження керівника і рецензента та на всі питання членів ДЕК, які відносяться до теми випускного бакалаврського проекту. Студент повинен відповісти на практичні зауваження (якщо вони є), погоджуючись з ними або даючи обґрунтовані заперечення. Відповіді на питання та критичні зауваження членів державної екзаменаційної комісії повинні бути короткими і торкатися тільки сутності справи, відрізнятись діловитістю та науковою обґрунтованістю.

Під час виступу студент повинен продемонструвати ілюстративний матеріал, підготовлений до захисту. Бажано, щоб студент основний зміст своєї роботи викладав вільно, не читаючи письмового тексту.

По закінченні публічного захисту проводиться закрите засідання членів державної комісії, де обговорюються результати та визначається загальна оцінка випускного бакалаврського проекту за чотирьохбальною системою (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”).

При цьому враховується:

· повнота відображення в випускному бакалаврському проекті нових досягнень інформаційних технологій і систем та економічної теорії з обраної теми;

· глибина розкриття теми в цілому і за окремими частинами роботи;

· використання нової спеціальної літератури та практичних матеріалів підприємства;

· здібність студента узагальнювати теоретичний матеріал, якість аналітичних досліджень;

· обґрунтованість висновків, практична направленість пропозицій;

· дотримання вимог оформлення випускного бакалаврського проекту;

· чіткість докладу на захисті, грамотність та ясність відповіді на зауваження наукового керівника та рецензента, питання членів комісії.

Студентам, які позитивно склали комплексний іспит за фахом, а також успішно захистили випускний бакалаврський проект, рішенням Державної екзаменаційної комісії присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра з напряму підготовки 0804 ”Комп’ютерні науки” за спеціальністю 6.080.400 ”Інтелектуальні системи прийняття рішень” та кваліфікація фахівця технік-програміст і видається диплом встановленого зразка.

Студенти, які не атестовані у затверджений для них термін і не склали державні екзамени або не захистили випускний бакалаврський проект, мають право на повторну атестацію в наступний термін роботи Державної атестаційної комісії протягом трьох років після закінчення університету. У випадках, коли захист випускного бакалаврського проекту визнається незадовільним, Державна екзаменаційна комісія встановлює, чи може студент подати на повторний захист ту саму випускний бакалаврський проект з доопрацюванням чи він має взяти нову тему, визначену випускаючою кафедрою.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты