Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підготовка до написання випускної магістерської роботи




ФІНАНСІВ ТА МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ

 

ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

До написання випускної кваліфікаційної

Роботи магістра денної та заочної форм

Навчання за спеціальністю

8.050106 “Облік і аудит”

 

УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФІНАНСІВ ТА МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ

 

 

ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

 

 

Кафедра обліку, аудиту і статистики

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До написання випускної кваліфікаційної

Роботи магістра денної та заочної форм

Навчання за спеціальністю

8.050106 “Облік і аудит”

 

 

  Затверджено на засіданні кафедри обліку та аудиту, протокол № __ від “___” _____ 2012 р.   Зав. кафедри д.е.н., проф. _________Моторин Р.М.

 

 

Київ – 2012

Муковіз В.С.:к.е.н., доцент кафедри обліку, аудиту і статистики Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Бєлоус Н.Д.:к.е.н., доцент кафедри обліку, аудиту і статистики Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Ісаєва А.А.:к.е.н., доцент кафедри обліку, аудиту і статистики Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Кондратюк І.О.:к.е.н., доцент кафедри обліку, аудиту і статистики Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Методичні вказівки до написання випускної кваліфікаційної роботи магістра денної та заочної форм навчання за спеціальністю 8.050106 “Облік і аудит”. – К.: УДУЕФ, 2011. – 36 с.

 

Затверджено вченою радою Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі, протокол №__ від “__” _______ 2012 р.

 

Затверджено на засіданні кафедри обліку та аудиту, протокол № ___ від “____” _____________ 2012 р.

 

 

 

 

ЗМІСТ

Стор.

  Вступ
1. Підготовка до написання випускної магістерської роботи  
2. Структура, обсяг та основні складові магістерської роботи  
  2.1. Структура магістерської роботи  
  2.2. Обсяг магістерської роботи  
  2.3. Основні складові магістерської роботи  
3. Етапи виконання магістерської роботи  
  3.1. Збирання та обробка інформації  
  3.2. Методи економічних досліджень  
4. Оформлення кваліфікаційної магістерської роботи  
  4.1. Загальні вимоги  
  4.2. Нумерація  
  4.3. Ілюстрації  
  4.4. Таблиці  
  4.5. Формули  
  4.6. Загальні правила цитування та посилання на використані джерела  
  4.7. Оформлення списку використаних джерел  
  4.8. Додатки  
5. Рецензування та захист магістерської роботи  
6. ДЕЯКІ ПОРАДИ СТУДЕНТАМ ЩОДО ПІДГОТОВКИ ТЕКСТУ РОБОТИ ТА ВИСТУПУ НА ЇХ ЗАХИСТІ  
7. КЕРІВНИЦТВО РОБОТОЮ, КОНСУЛЬТУВАННЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА ХОДОМ ВИКОНАННЯ  
8. ПІДГОТОВКА ДО ЗАХИСТУ І ЗАХИСТ РОБОТИ  
9. ПІДГОТОВКА ПЕРЕЛІКУ ТЕМ РОБІТ І ПОРЯДОК ЇХ ЗАТВЕРДЖЕННЯ  
  Додатки  
  Додаток А.. Орієнтована тематика випускних магістерських робіт
  Додаток Б. Заяви на затвердження теми та керівника магістерської роботи
  Додаток В. Зміст магістерської роботи
  Додаток Д. Завдання на виконання магістерської роботи
  Додаток Е. Графік виконання магістерської роботи
  Додаток Ж. Структура магістерської роботи за обсягом
  Додаток З. Титульна сторінка магістерської роботи
  Додаток К. Основні показники фінансово-господарської діяльності базового підприємства  
  Додаток Л. Зразок оформлення списку використаних джерел
  Додаток М. Відзив наукового керівника магістерської роботи
  Додаток Н. Рецензія на магістерську роботу
           

ВСТУП

Підготовка випускної магістерської роботи є завершальним етапом другого ступеня навчання студентів в класичних університетах. В ній необхідно показати вміння глибоко й всебічно досліджувати поставлені питання, робити обґрунтовані висновки і надавати конкретні пропозиції.

Метоюнаписання випускної магістерської роботи є:

- поглиблення й розширення теоретичних і практичних знань з вибраного напряму спеціалізації в галузі обліку, аналізу та аудиту, а також уміння застосувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань;

- пошук сучасних наукових досягнень у сфері розбудови системи державного регулювання бухгалтерського обліку, економічного аналізу та аудиту на підприємствах, організаціях і установах, уміння їх самостійно застосовувати при розв`язанні прикладних проблем.

Випускна магістерська робота повинна виявити ступінь підготовки магістра до самостійної діяльності в обраній галузі. Майбутній фахівець повинен правильно використовувати теоретичні положення економічної науки для успішного розв`язання поставленої проблеми, вміти користуватися науковим апаратом.

При написанні випускної магістерської роботи необхідно використовувати як загальнонаукові методи теоретичного узагальнення факторів (методи діалектичної й формальної логіки), так і специфічні методи економічного дослідження (економіко-статистичні та економіко-математичні).

Випускна магістерська робота виконується індивідуально за затвердженою тематикою, яка розробляється та затверджується кафедрою обліку, аудиту і статистики. Як правило, основу випускної магістерської роботи складає консультаційний проект по розв`язанню конкретної проблеми.

Робота повинна відповідати таким вимогам:

- виконуватися на конкретних матеріалах, зібраних студентом під час проходження практик протягом навчання в Університеті;

- ці матеріали у вигляді економіко-технічної характеристики досліджуваного підприємства повинні відображатись у окремому параграфі роботи;

- містити розроблені студентом реальні пропозиції, які виражались би у вигляді розроблених конкретних шляхів удосконалення обліку, аналізу чи аудиту та які Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) могла б рекомендувати до впровадження;

- результати роботи можна було б включити до наукового звіту кафедри;

- з теми випускної магістерської роботи студенту бажано мати одноосібну публікацію або виступ на науково-практичній конференції.

 

Підготовка до написання випускної магістерської роботи

Підготовку до написання випускної магістерської роботи починають з вибору теми. Студентам надається право вибору теми випускної магістерської роботи з проблематики, визначеної кафедрою обліку, аудиту і статистики (додаток А). Студент може також запропонувати свою тему для випускної магістерської роботи з необхідним обґрунтуванням доцільності її розробки. Дублювання обраних студентами академічної групи тем магістерської роботи не допускається.

Закріплення за студентами тем випускної магістерської роботи затверджується завідувачем кафедри не пізніше, ніж за півроку до закінчення навчання за магістерською програмою на основі заяви(додаток Б). Цим затвердженням також, за поданням керівника випускної магістерської програми, призначаються наукові керівники випускної магістерської роботи з числа викладачів кафедри, а в разі необхідності - з числа наукових співробітників та висококваліфікованих спеціалістів інших установ та підприємств відповідного профілю.

Обравши тему, студент повинен чітко визначити мету випускної магістерської роботи, етапи її написання, підібрати відповідну наукову літературу та нормативно-інструктивні матеріали. Кваліфіковану допомогу в цьому можуть надати викладачі, завідувач кафедри обліку, аудиту і статистики, бібліотека.

Літературу студент підбирає самостійно. З цією метою рекомендується використовувати такі каталоги:

-систематичний каталог наукової, навчальної та довідкової літератури - на абонементі університетської бібліотеки;

-періодичні видання - в читальному залі бібліотеки;

-нормативно-методичні видання - в читальному залі бібліотеки та у відповідних базах практик, які проходив студент;

-можливості Інтернету та електронних засобів комунікації в комп’ютерному класі університету.

Пояснення щодо роботи з каталогом можна отримати у консультантів бібліотек.

Під час складання бібліографії необхідно фіксувати бібліотечні шифри кожного джерела, щоб не витрачати часу на повторний пошук.

Найбільша кількість публікацій з досліджуваних питань є в журналах “Бухгалтерський облік та аудит”, “Баланс”, “Бухгалтер”, “Статистика України”, “Фінанси України”, “Вісник податкової служби України”, “Економіка України”, “Банківська справа”, “Вісник Національного банку України”, а також у газетах “Все про бухгалтерський облік” “Бізнес”, “Фінансова Україна”, “Галицькі контракти”, статистичні щорічники тощо.

З метою прискорення роботи доцільно використовувати річний перелік статей, який друкується в останньому (12) номері журналу.

Після вивчення літературних джерел і нормативних матеріалів студент складає план випускної магістерської роботи. План роботи разом із завданням студент подає на кафедру для затвердження завідувачем не пізніше як через два тижні після затвердження теми і наукового керівника. Зразок плану - змісту магістерської роботи наведено у додатку В.

Складання плану - один з найважливіших етапів підготовчої роботи. План повинен відобразити сутність обраної теми, напрямок її дослідження, постановку окремих питань. Після самостійного складання двох-трьох варіантів плану студент повинен звернутися до наукового керівника. Після обговорення підготовлених варіантів відбирається (або на їх основі складається) найбільш оптимальний. Під час написання роботи план може уточнюватися. При складанні плану варто використати власний досвід, набутий при написанні бакалаврської роботи.

Після затвердження теми магістерської роботи та розробки її плану-структури студент спільно з науковим керівником складає завдання до виконання роботи у двох примірниках (за формою, наведеною у додатку Д). Один примірник завдання здається на кафедру, другий знаходиться у студента.

Важливою складовою завдання є планування графікувиконання роботи. Зразок такого графіку наведено у додатку Е.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты