Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ДОВГОЧАСНЕ ЗБЕРІГАННЯ




Довгочасному зберіганню підлягають машини бойової та стройової груп, які не будуть використовуватися більше одного року.

Утримання бойового комплекту, кулеметів, шоломофонів, акумуляторних батарей машин довгочасного зберігання визначається особливими вказівками, які приведені у Керівництві по зберіганню бронетанкового озброєння і техніки..

Зберігання знятого з машин озброєння і обладнання організується відповідно до вимог діючих керівництв по зберіганню: бронетанкового майна, ракетно-артилерійського озброєння, акумуляторних батарей.

Обсяг робіт по підготовці до довгочасного зберігання визначається окремо для машин, які були в експлуатації, і машин, що одержані з заводів промисловості або капітального ремонту.

При підготовці машин до довгочасного зберігання виконуються обсяг робіт технічного обслуговування ТО-2 і передбачений технічними описами і інструкціями з експлуатації машин відповідної марки і роботи по консервації окремих агрегатів і приладів.

На машинах, які отримані з заводів промисловості або капітального ремонту, вилучається з обсягу робіт ТО-2 заміна ПММ та спеціальних рідин, якщо по відомостям, які записані у формулярі машини, і проведеному аналізу ПММ відповідають вимогам Керівництва по зберіганню бронетанкового озброєння і техніки..

На машинах, які були в експлуатації, додатково до обсягу робіт ТО-2 проводиться заміна ПММ і спеціальних рідин у системах, вузлах і агрегатах незалежно від їх напрацювання, перевіряються і при необхідності відновлюються лакофарбові покриття.

Після закінчення робіт по технічному обслуговуванню машин консервуються двигуни, паливні насоси, компресори і системи охолодження (якщо вони будуть зберігатися незаправленими низькозамерзаючою охолоджувальною рідиною).

Тривалість роботи двигунів при підготовці машин до довгочасного зберігання повинна бути не більше:

—для дизельних та газотурбінних двигунів гусеничних машин літом до 100хв., зимою до 120хв.;

—для карбюраторних та дизельних двигунів колісних машин літом до ЗО хв., зимою до 60 хв.

Підготовлені до довгочасного зберігання машини підлягають консервації шляхом герметизації і статичного або динамічного осушення повітря у герметичному об'ємі.

Ефективність цього методу консервації досягається при умові надійної герметизації, застосування добре просушеного силікагелю та постійного контролю за справністю герметизуючого покриття і обводненням силікагелю.

Машини герметизуються способами «Заклейка», «Натвчохол», «Кокон», «Заклейка-Кокон», «Чохол», «ОПВТ» з використанням штатного обладнання для підводного водіння.

Герметизація способом «Заклейка-Кокон» (малюнок показую студентам ) застосовується для усіх гусеничних та колісних машин, які утримуються на зберіганні в неопалених сховищах, під навісами і на відкритих площадках.

Суть цього способу полягає в заклеюванні тканиною, «ТТ» або папером ПВ окремих ділянок корпусу і башти та промазуванні отворів і щілин замазкою ЗЗК-Зу.

Герметизація способом «Заклейка» виконується при температурі навколишнього повітря не нижче +5°С та при відсутності атмосферних опадів.

У процесі зберігання машин розриви, пориви, тріщини тканини ліквідуються шляхом накладання латок із тканини з наступною їх приклейкою клеєм КТ або промазуванням пошкоджених ділянок замазкою ЗЗК-Зу.

Тканина ТТ замінюється в залежності від технічного стану, але не раніше ніж через 3 роки використання при герметизації способом «Заклейка», папір ПВ—не раніше, ніж через 2—3 роки використання.

Герметизація способом «Напівчохол» (малюнок показую студентам) застосовується для усіх гусеничних і колісних машин, які утримуються на довгочасному зберіганні у сховищах.

Суть цього способу полягає в ізоляції від впливу навколишнього середовища верхньої частини машини спеціальним покриттям, виготовленим з вологонепроникного матеріалу (поліетиленових плівок), та герметизації отворів і щілин корпуса замазкою ЗЗК-Зу.

Напівчохли виготовляються та постачаються у війська централізовано.

Герметизація способом «Напівчохол» виконується при температурі навколишнього середовища не нижче +5°С в суху (без опадів) погоду.

Герметизація способом «Чохол» з використанням чохла рукавчатого профілю застосовується на гусеничних та колісних машинах короткоствольного (дульний зріз гармати не виходить за габарити машини) виконання, які утримуються на зберіганні у сховищах (малюнок ).

Суть цього способу полягає в повній ізоляції машини від атмосферного повітря шляхом установки її в чохол рукавчатого профілю із полімерних плівок з наступною герметизацією торцевих частин чохла.

Герметизація способом «Чохол» виконується в будь-яку пору року при температурі навколишнього середовища не нижче +5°С.

Для ремонту чохлів застосовуються обладнання і матеріали, які використовуються для ремонту напівчохлів.

Заміна чохлів здійснюється, як правило, у період проведення на машинах РТО або ТО-2з з переконсервацією та контрольним пробігом.

Герметизація способом «Кокон» застосовується для усіх гусеничних і колісних машин, які утримуються на довгочасному зберіганні на відкритих площадках або під навісами.

Суть цього способу полягає в ізоляції від впливу навколишнього середовища верхньої частини машини вологонепроникним плівочним покриттям, виготовленим шляхом розпилення перхлорвінілових емалей на марлевий каркас, та герметизації корпусу замазкою ЗЗК-Зу.

Плівочні покриття «Кокон» повинні виготовлятися безпосередньо на машинах, під навісами і на відкритих площадках.

Допускається виготовляти покриття на спеціальних макетах або на однотипних машинах, які знаходяться під навісами, з наступним зніманням та переносом цього покриття на машину, яка підготовлена до герметизації.

Роботи по виготовленню плівочного покриття «Кокон» проводяться у теплу пору року при сухій (без опадів) погоді, температурі навколишнього середовища не нижче +5°С і відносній вологості повітря не більше 80%.

Дефекти на плівочному покритті (невеликі розриви) ліквідуються шляхом приклейки клеєм ХВК-2а латок з раніше виготовленої більш тонкої плівки або обрізків покриття.

Як виняток, у зимовий період тимчасово невеликі розриви та тріщини дозволяється промазувати замазкою ЗЗК-Зу.

Великі розриви ліквідуються шляхом приклейки на добре очищене місце марлі, змоченої клеєм КТ або емаллю ХВ-114, та наступного нанесення на неї декількох шарів емалі.

Заміна покриття «Кокон» здійснюється, як правило, у період проведення на машинах РТО або ТО-2з з переконсервацією та контрольним пробігом.

Герметизація способом «Заклейка-Кокон» (малюнок показую) застосовується на усіх машинах, які утримуються на зберіганні у сховищах, під навісами і на відкритих площадках.

Суть цього способу полягає в герметизації машин шляхом закриття окремих дільниць корпусу і башти вологонепроникним плівочним покриттям, виготовленим безпосередньо на машині шляхом розпилення перхлорвінілових емалей на марлевий каркас, промазування отворів і щілин замазкою ЗЗК-Зу.

Герметизація способом «Заклейка-Кокон» проводиться у теплу пору року при температурі навколишнього середовища не нижче +5 С і відносній вологості повітря не більше 80%.

Герметизація машин з використанням штатного обладнання ОПВТ застосовується для усіх гусеничних машин, які мають обладнання ОПВТ, при утриманні їх на зберіганні в сховищах, під навісами. Дозволяється використовувати цей спосіб герметизації і при утриманні машин на відкритих площадках з обов'язковим укриттям брезентом (з улаштуванням дерев'яного або металевого каркаса з тривалістю зберігання не більше двох років).

Суть цього способу герметизації машин полягає в установленні обладнання для підводного водіння та промазуванні отворів, щілин корпусу та башти замазкою ЗЗК-Зу.

Примітка Застосовується як тимчасовий спосіб герметизації Тривалість зберігання машин, загерметизованих з використанням ОПВТ, не більше двох років

В процесі зберігання машини періодично підлягають технічному обслуговуванню.

Знімання машин з довгочасного зберігання по тривозі та приведення в готовність до бойового використання здійснюється в два етапи.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты