Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Елементи опорного пункту механізованого (танкового) взводу”.




Тема 2: “Інженерне обладнання та маскування позицій”.

Опорний пункт взводу – це район місцевості, на якому механізований (танковий) взвод із засобами посилення розташовується у бойовому порядку і створює:

- систему вогню для ведення кругової оборони;

- систему інженерних загороджень для захисту позицій;

- устатковує його в інженерному відношенні;

- знаходиться в готовності до відбиття наступу противника, з метою нанести йому втрат, утримати позицію яку він займає та створити умови для переходу в наступ.

 

 

Взвод обороняє опорний пункт по фронту – до 400 м. та в глибину – до 300 м. Опорний пункт механізованого взводу складається з:

- позицій відділень;

- вогневих позицій бойових машин піхоти (БТР) і приданих вогневих засобів;

- командно-спостережного пункту командира підрозділу;

По всьому фронту опорного пункту механізованого взводу відривається суцільна траншея, яка з’єднує одиночні (парні) окопи для особового складу механізованих відділень, окопи для бойових машин піхоти, танків, ПТКРК, інших вогневих засобів і укриття для особового складу.Від опорного пункту в глибину оборони відривається хід сполучення, який обладнується для ведення вогню.

Траншея, окопи і хід сполучення повинні забезпечувати ведення флангового і перехресного вогню по противнику, який атакує, потайний маневр і розосередження вогневих засобів, а також введення противника в оману відносно побудови оборони взводу.

Перша траншеяє переднім краєм оборони і обороняється взводами першого ешелону. Вона повинна забезпечувати добре спостереження за противником, найкращі умови для створення зони суцільного багатошарового вогню всіх видів перед переднім краєм, на флангах, в проміжках і ведення вогню з глибини оборони.

Друга траншеяобороняється взводом другого ешелону (резерву) роти. Вона обладнується на віддаленні 300-600 мвід першої траншеї з таким розрахунком, щоб взвод, який її обороняє, міг своїм вогнем підтримувати підрозділи, що займають першу траншею, а також вести вогонь на підступах до переднього краю оборони і прикривати вогнем загородження перед ним.

Третя (четверта) траншеяобороняється взводами рот другого ешелону батальйону. Вона обладнується на віддаленні 600-1000 мвід другої (третьої) траншеї з таким розрахунком, щоб розташовані в ній вогневі засоби могли вести вогонь у смузі між другою третьою (четвертою) траншеями, а на окремих ділянках і перед переднім краєм оборони.

Хід сполученнявикористовується для прихованого маневру підрозділами, ведення бою з противником, що вклинився в оборону, евакуації поранених і постачання боєприпасів і продовольства.

Опорний пункт танкового взводу складається з:

- вогневих позицій танків і приданих засобів.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 186; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты