Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Застосування рослинності й розплямовування місцевості




Для маскування особового складу, озброєння й техніки в районах зосередження, на марші й на позиціях у широко використовують:

- живу

- свіжозрубану рослинність.

Свіжозрубана рослинність застосовується у вигляді гілок, кущів, а також пучків трави, які прикріплюють до предметів спорядження й до поверхні техніки, яка маскується

Під час маскування траншей, ходів сполучення, окопів і укриттів створюють обдерновані бруствери і обсипки під фон навколишньої місцевості.

Створення плям на місцевості здійснюють з метою:

- полегшення маскування об'єктів на відкритих ділянках місцевості

- зменшення помітності розташовуваних на ній техніки й споруджень.

Цей прийом застосовують звичайно при тривалому перебуванні військ в одному районі, а також у несправжніх районах і на несправжніх позиціях для імітації їхнього інженерного устаткування. При створенні плям знімають дерен за допомогою дорожніх і землерийних машин, а також насипають ґрунт. Плями створюють розміром 20-30 м у поперечнику. Їхня кількість має перевищувати в 2-2,5 рази кількість одиниць техніки або фортифікаційних споруджень, що маскуються.

 

 

Маскування техніки в рідколіссі:

а - стягуванням крон дерев із застосуванням свіжозрубаної рослинності.

б – влаштування горизонтальної маски з табельного маскувального комплекту макетів крон дерев і свіжозрубаної рослинності;

1 - дерева зі стягнутими кронами;

2 - свіжозрубані кущі й крони дерев, уткнуті в ґрунт;

3 - зрізані гілки;

4 – свіжозрубані кущі й крони дерев, прикріплені до стійок

Найбільша ефективність захисту техніки від засобів ураження з тепловими головками самонаведення досягається при скриті теплового випромінювання з одночасним застосуванням хибних теплових цілей. Для захисту техніки від ураження, поблизу від неї влаштовуються 2-4 хибні теплові цілі на відстані 15-30 м.

Нерухома хибна теплова ціль складається з 4-х теплових імітаторів типу КФП-180-1, які встановлюються під тканинним перевипромінювачем розміром не менш 1,5х0,4 м.

Каталітична фітільна піч КФП-180-1 призначена для імітації теплового випромінювання техніки та споруджень. Вона має наступні технічні характеристики:

- вага – 5 кг.;

- вид палива – бензин А-76;

- час безперервної роботи – 48 год.;

- час на приведення до роботи – 10 хв.;

- температура випромінювання – 250-3000С;

- розхід палива – 40-60 г/год.

“Призначення та класифікація польових споруджень, що зводяться на позиціях підрозділів. Маскування споруджень.”

Після зайняття призначеного йому місця підрозділ негайно приступає до підготовки до бою і виконання завдань інженерного щодо обладнання вогневих позицій. Вогневі позиції повинні забезпечувати достатній огляд, обстріл на максимальні відстані і в різних напрямках, мати укриття від вогню противника, забезпечувати можливість прихованого пересування на запасну позицію, ведення вогню вночі та зручність керування вогнем. Під час організації бою кожному солдату або вогневому засобу призначаються основні вогневі позиції:

- для виконання поставлених вогневих завдань в найбільш відповідальні періоди бою;

- запасні вогневі позиції – для переходу на них у випадку обстрілу противником займаних основних вогневих позицій, а також при неможливості виконувати завдання з основної вогневої позиції;

- тимчасові вогневі позиції – для вирішення часткових вогневих завдань (підтримка дій підрозділів, що обороняють передову позицію, підтримка бойової охорони та інше); - фальшиві вогневі позиції – для введення противника в оману відносно справжнього місцезнаходження основних та запасних вогневих позицій. При устаткуванні позицій підрозділів найбільш важливою задачею інженерного забезпечення є влаштування різноманітних фортифікаційних споруджень, які обладнуються з метою ведення вогню, спостереження і захисту від різних засобів ураження.

В обороні механізоване відділення або окремий танк займають позицію (взвод обороняє опорний пункт). Підготовка позиції відділення починається з влаштування окопів для всіх вогневих засобів, тобто автоматників, кулеметника, гранатометника, а також для БМП. Залежно від кількості вогневих засобів, які розміщуються в них, окопи розподіляються на одиночні ( для стрільби лежачи, з коліна та стоячи), парні (групові) або на відділення (стрілецькі, кулеметні та інші).

Кожен солдат під час підготовки до бою повинен вміло проводити самообкопування і підготувати для себе одиночний окоп. Одиночний окоп для стрільби лежачи являє собою невеличку виїмку, попереду якої насипається виритий ґрунт, з якого створюється бруствер. Глибина виїмки робиться рівною довжині лотка піхотної лопати (біля 20 см). Такої ж висоти влаштовується і бруствер.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты