Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні терміни. Валовий обсяг продаж (виручка від реалізації) — це загальна сума виручки від реалізації товарів у цінах продажу.




 

Валовий обсяг продаж (виручка від реалізації) — це загальна сума виручки від реалізації товарів у цінах продажу.

Валовий прибуток від реалізації формується як різниця між чистим доходом від реалізації та собівартістю реалізованої продукції (товарів).

Коефіцієнт оборотності активів — відношення чистого доходу (виручки) від реалізації до загальної суми активів.

Коефіцієнт прибутковості — відношення чистого прибутку до чистого доходу (виручки) від реалізації товарів.

Коефіцієнт прибутковості інвестованого капіталу — відношеннячистого прибутку до величини власного капіталу.

Максимальний рівень товарних запасів встановлюється для кожної позиції товарного асортименту і являє собою загальну кількість наявних та замовлених товарів.

Матеріальні послуги (уречевлені) — це послуги з певних перетворень товару, спрямованих на збільшення споживної вартості та які мають матеріальне втілення в товарній продукції, зміні фізико-хімічного стану або розміщення у просторі.

Мінімальний рівень товарних запасів — фактична величина напередодні терміну надходження наступної партії замовленого товару.

Нематеріальні (неуречевлені послуги) послуги, якінадає персонал оптового підприємства у вигляді корисних дій, але які не мають матеріального втілення в товарній продукції.

Підготовча частина товарного запасу створюється в межах циклу складської обробки товарів для реалізації споживачам протягом часу приймання, розвантажування, сортування, розміщення, зберігання, формування партії відпуску, вантаження та документального оформлення надходження на склад.

Підприємство це суб'єкт господарювання з правами юридичної особи, власним статутом. Здійснює виробничу, науково-дослідну і комерційну діяльність з метою одержання відповідного прибутку (доходу).

Поточна частина товарного запасу створюється для забезпечення покупців товарами у період між черговими надходженнями продукції на склад.

Приймання товарів за кількістю — це визначення точної кількості товару, який надійшов, і його відповідності даним, які містяться у транспортних, супроводжувальних і(або) розрахункових документах (пакувальні листи, накладні, рахунки тощо). Здійснюється, як правило, способом суцільного підрахунку.

Приймання товарів за якістю — це визначення їх якості за встановленим зразком, перевірка комплектності (наявності всіх предметів, які входять у даний комплект), відповідності тари, упаковки і маркування установленим вимогам, а також даним супроводжувальних документів (сертифікат якості, санітарний сертифікат або їх засвідчені копії тощо).

Собівартість (первісна вартість) товарів— сума витрат на придбання товарів.

Страхову частину товарного запасупередбачають на випадок непередбачуваного зростання попиту на товари, можливих відхилень періодичності та величини партій закупівлі від прогнозованих.

Технологічний процес на складахвключає послідовно виконувані операції з розвантаження товару, приймання його за кількістю і якістю, зберігання, сортування, розподіл, підготовка до виробничого споживання чи реалізації, пакування, обробка документів і відпуску товарів зі складів.

Товарні запаси підприємств оптової торгівлітовари, зосереджені на складах та призначені для подальшої реалізації покупцям як організованим споживачам, так і у роздрібну мережу.

Чистий дохід (виручка) від реалізації товарівце різниця між валовим обсягом продажу та суми вирахувань з доходу: суми податку на додану вартість, акцизів, інших податків і обов'язкових платежів, які підлягають перерахуванню до бюджету, вартість повернених покупцем товарів та інших вирахувань.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты