Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні терміни




 

База даних про покупців— це організований масив детальних відомостей про окремих наявних та потенційних покупців, у тому числі географічних, демографічних, психографічних, а також даних про особливості поведінки покупців.

Бази даних (БД) — сукупність пов'язаних даних, правила організації яких засновані на загальних принципах опису, зберігання та маніпулювання даними.

Видання інформаційних матеріалів— підготовка і видання друкованої продукції: прейскуранти цін, каталоги продукції, прайси, довідкові видання тощо.

Використання інформації— задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб і держави.

Виставка— це показ зразків (експонатів), основна мета якого полягає в ознайомленні широкого загалу із засобами, які наявні у розпорядженні суспільства для задоволення його потреб, а також з метою сприяння прогресу в одній або кількох сферах діяльності або майбутніх перспектив.

Відвідувачі— представники юридичних осіб та громадяни, які відвідують виставку-ярмарок з метою ознайомлення з експонатами, укладання договорів або придбання товару.

Експонати— це товари та послуги, що демонструються на виставці або ярмарку.

Збереження інформації — забезпечення належного стану інформації та її носіїв.

Інформаційна діяльність— сукупність дій, спрямованих на задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб і держави.

Інформаційна послуга— це здійснення інформаційної діяльності у визначений час і визначеній законом формі з доведення інформаційної продукції до споживачів з метою задоволення їхніх інформаційних потреб.

Інформаційна продукціяце матеріалізований результат інформаційної діяльності, призначений для задоволення інформаційних потреб громадян, державних органів, підприємств, установ та організацій.

Інформаційний продукт (з позицій виробника) — це сукупність даних, сформована виробником для поширення у матеріальній або нематеріальній формі.

Інформаційні ресурсице увесь обсяг знань, відчужених від їхніх творців, зафіксованих на матеріальних носіях і призначених для суспільного використання.

Носій інформації— матеріальний об'єкт, призначений для запису, передавання і збереження інформації.

Одержання інформації— набуття, придбання, накопичення відповідно до чинного законодавства України документованої або публічно оголошуваної інформації громадянами, юридичними особами або дер жавою.

Оптовий ярмарок— це великий ринок товарів, призначених як для використання у сфері виробництва засобів виробництва (продукція виробничо-технічного призначення), так і для використання у сфері особистого споживання (вироби народного споживання).

Організатор виставки {ярмарку)— це фізична або юридична особа, чи група юридичних або фізичних осіб, яка/які здійснює організацію та проведення виставково-ярмаркового заходу.

Організаційно-комерційна діяльність— сукупність дій з інформування та ознайомлення наявних та потенційних споживачів (покупців) з товарами та послугами, що виробляються та продаються, та з виробниками з метою встановлення комерційних зв'язків та укладання торгових угод.

Організаційно-комерційна діяльністьце сукупність дій з планування та ознайомлення наявних і потенційних споживачів з послугами, що виробляються та продаються, а також з виробниками (продавцями) з метою встановлення комерційних зв'язків та укладення відповідних угод.

Поширення інформації— розповсюдження, обнародування, реалізація в установленому законом порядку документованої або публічно оголошуваної інформації.

Публічний договір— це договір, в якому одна сторона — підприємець бере на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться.

Ретроспективний пошук інформації — це цілеспрямований за замовленням користувача пошук інформації у базі даних про товар, виробників тощо і пересилання результатів у вигляді роздруківок поштою або у вигляді файлу електронною поштою.

Учасники виставки (експоненти)— юридичні особи і підприємці, які експонують-продають продукти-товари на виставці-ярмарку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 48; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты