Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація внутрішньої служби в парках здійснюється для забезпечення внутрішнього порядку і розпорядку роботи у парку.




Для несення внутрішньої служби у парку призначається черговий парку, днювальні та механік-водій (водій) чергового тягача.

Охорона та оборона парку здійснюється відповідно вимог статуту гарнізонної та вартової служб ЗС України та інструкції начальнику варти, яка затверджується командиром частини.

Парк охороняється чатовими цілодобово згідно табелю постам, який затверджується командиром частини.

Під час роботи у парку чатові охороняють паркові приміщення, ділянки для стоянки машин та іншої техніки, а також суміжну територію від проникнення сторонніх осіб.

Після завершення робіт, згідно розпорядку дня, парк здається черговим парку під охорону караулу.

Відповідальність за організацію внутрішньої служби у парку та контроль за нею покладають на заступника командира частини з озброєння (начальника автомобільної служби).

Черговий парку призначається із складу офіцерів або прапорщиків, а в окремому батальйоні – з прапорщиків чи сержантів.

Він відповідає за внутрішній порядок і несення служби нарядом по парку. Він підпорядковується черговому частини, а під час внутрішньої служби в парку – заступникові командира військової частини з озброєння (начальникові технічної частини). Йому підлягають днювальні парку й механік-водій (водій) чергового тягача.

Черговий парку виконує свої обов’язки у відповідності до ст. 299-304 статуту внутрішньої служби ВС України, ст.159 “Наставления по автомобильной службе СА и ВМФ ”, наказу командира частини про внутрішній порядок і розпорядок роботи в парку частини та спеціальних інструкцій.

Чергового парку перед заступленням в наряд інструктує заступник командира з озброєння, де звертається увага на особливості несення служби.

Після розводу новий черговий парку приймає від попереднього чергового документацію.

Удвох вони обходять територію парку й усі паркові приміщення, приймається за описом майно, приміщення, сховища, а також машини, інша техніка й устаткування, що перебувають на відкритих майданчиках і під навісами.

Одночасно перевіряється чистота території та приміщень, справність огородження, освітлення і засобів зв’язку, комплектність і справність засобів пожежогасіння, готовність чергових тягачів.

Усі недоліки, які не можна усунути негайно, занотовуються в книгу реєстрації чергування.

Про здачу й приймання чергування чергові доповідають заступникові командира частини з озброєння і черговому частини.

Черговий парку дає дозвіл на допуск у парк особового складу частини у встановлений для роботи й занять час, перевіряє документи і перепустки інших осіб.

Перед початком робіт черговий приймає парк від начальника варти. Порядок прийому аналогічний прийому парку при заступанні в наряд.

До розпечатування паркових приміщень, сховищ, машин на відкритих майданчиках допускаються особи, які віддані наказом по частині, при цьому робиться запис про це у відповідних книгах.

Перед виходом машини в рейс черговий перевіряє документи водія, повноту заповнення шляхового листа, записує в нього покази спідометра, відмічає за встановленою формою в журналі виходу і повернення машин і дає дозвіл на вихід машини із парку. На пересування машин усередині парку дозвіл дає також черговий.

Він постійно повинен тримати на контролі наявність вибуття, а також кількість справних і несправних машин, іншої техніки, озброєння.

Черговий контролює вивезення (ввезення) майна з парку (до парку) відповідно до запису в шляховому листку, а також стежить щоб на територію парку не допускали по сторонніх осіб.

Він повинен знати які роботи виконує особовий склад, не дозволяє виконання робіт, не пов’язаних з обслуговуванням і ремонтом машин та іншої техніки чи обслуговуванням парку і слідкує за дотримуванням розпорядку дня.

Черговий парку стежить за своєчасним поверненням машин із рейсів до парку, а у випадку їх затримання доповідає про це черговому частини. Про машини які повернулись з рейсу несправними або пошкодженими, а також про всіх водіїв, які порушили під час рейсу Правила дорожнього руху, доповідає заступнику командира з озброєння (начальнику автослужби). В шляховому листу черговий проставляє час повернення машини, а також покази спідометра.

Черговим парку перевіряється готовність елементів парку до робіт з технічного обслуговування машин, він контролює і приймає міри до своєчасного початку і закінчення робіт з технічного обслуговування машин та іншої техніки, яка повернулась в парк, дає дозвіл на постановку машин, що пройшли технічне обслуговування, на стоянки і приймає їх на стоянках.

Взимку черговий парку перевіряє чи злито воду з систем охолодження двигунів в неопалюваних приміщеннях, під навісами і на відкритих стоянках, робить про це запис в журналі контролю за зливанням води.

Черговий парку стежить за чистотою і порядком у приміщеннях і на території парку, за дотриманням правил охорони навколишнього середовища, за виконанням правил пожежної безпеки й наявністю та станом засобів пожежогасіння , а також пожежної сигналізації та готовністю чергового тягача на випадок пожежі.

Черговий пильнує, щоб машини заправляли пальним лише на пункті заправки з дотриманням установлених правил і не дозволяє ставити на стоянку не заправлені машини.

Після закінчення робіт у парку черговий разом з командирами підрозділів перевіряє справність і знеструмлення електрообладнання, відключення акумуляторних батарей на машинах, вимкнення освітлення, відсутність промасленого ганчір’я, пожеженебезпечних матеріалів у сховищах і приміщеннях, чистоту території підрозділу, дає дозвіл на опечатування сховищ, приміщень, техніки на відкритих майданчиках і додатково опечатує їх своєю печаткою.

До документації чергового парку відноситься:

- схема парку;

- план виводу техніки при об¢яві тривоги або збору;

- інструкція по мірам протипожежної безпеки;

- зразки пропусків у парк і пломб(знімків з печаток);

- інструкція черговому, днювальному парку і механіку водію чергового тягача;

- опис техніки, майна та обладнання парку;

- книга прийому і здачі чергування по парку;

- журнал виходу та повернення машин;

- список осіб, які допущені до вскриття паркових приміщень та сховищ;

- схема закріплення території парку за підрозділами;

- журнал контролю зливу води із систем охолодження двигунів;

- робочий зошит;

- таблиця позивних телефонних станцій і посадових осіб;

- книга відкриття паркових приміщень, бойових і стройових машин;

- книга видачі ключів від замків запалювання і люків машин, приміщень та воріт парку;

- статути, а також інші документи, які необхідні для виконання обов'язків по службі чергового парку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 420; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты