Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СИТУАЦІЇ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ




Ситуація 1.

Гібралтар сьогодні - це приваблива офшорна зона. З одного боку, він близький до класичних офшорних зон, таких як Багамські острови, Британські Віргінські острови, з нульовим оподатковуванням (єдина плата - щорічний державний збір у розмірі 450 доларів), відсутністю валютного контролю, можливістю не надавати інформацію про бенефіціарного власника при реєстрації компанії. З іншого боку, Гібралтар у порівнянні з іншими офшорними зонами має значні іміджеві переваги, оскільки є заморською територією Великобританії і навіть входить у ЄС. Гібралтару немає ні в чорному списку ФАТФ, ні в чорному списку ОЕСР.

Відповідно до домовленості між Єврокомісією і Великобританією, під чиєю юрисдикцією знаходиться Гібралтар, компанії, що мають статус tax exempt (статус компанії, звільненої від оподаткування), через п'ять років будуть змушені або багаторазово збільшити податкові відрахування - до 35 % річного доходу, або припинити свою діяльність. Реєструвати нові компанії в безподатковому режимі можна буде до 30 червня 2006 року. Зареєстровані компанії tax exempt будуть працювати в безподатковому режимі до 31 грудня 2010 року.

Компанії tax exempt можуть займатися комерційною діяльністю на території країни їхньої реєстрації, відповідно, мати доходи на території Гібралтару, що зовсім нехарактерно для офшорних компаній. Іншого ж типу підприємств - нерезидентних компаній (non-resident companies) - вищевказані зміни не торкнуться. Такий тип компаній є ідеальним для тих інвесторів, що споконвічно планують здійснювати діяльність тільки за межами країни реєстрації. Подібні компанії також не платять податків, але не можуть укладати контракти на території Гібралтару, мати місцевих директорів, вести комерційну діяльність, володіти нерухомістю, а також мати доходи на території Гібралтару. Процедура реєстрації таких компаній завжди була простіше і дешевше - відзначає провідний спеціаліст міжнародно-правового департаменту Tax Consulting U. К. Михайло Горлов.

До того ж - додає керуючий партнер компанії Roche & Duffay Геннадій Матвєєв, - діяльність гібралтарських компаній регулюється законодавством, заснованим на англійському загальному (прецедентному) праві, що робить передбачуваним результат можливих судових позовів.

Також гібралтарські компанії вигідні для зовнішньоторговельних (експортно-імпортних) операцій з будь-якими товарами. У цьому випадку офшорна компанія виступає як проміжна ланка між іноземною фірмою і її закордонним контрагентом. По оцінках експертів, третина з 30 тис. компаній, зареєстрованих на Гібралтарі, користується офшорним статусом, тобто не веде справи на цій британській території і не має в числі своїх акціонерів гібралтарців.

Закриття безподаткового режиму для компаній tax exempt пояснюється двома причинами. По-перше, це один із закономірних підсумків боротьби Заходу з несумлінною податковою конкуренцією. Друга причина - величезна контрабанда сигарет, алкоголю і наркотиків з Африки через Гібралтар в Іспанію і далі в інші країни Європи. Контрабандисти проводять свій виторг через зареєстровані на Гібралтарі безподаткові компанії, що до того ж ще і не повинні розкривати своїх бенефіціарів. Саме такі компанії не є чисто офшорними, оскільки працюють у тому числі і на території самого Гібралтару.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты