Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


А) перешикування взводу з розгорнутого одношеренгового строю в колону по одному або з розгорнутого двошеренгового строю в колону по два.




Перешикування проводити поворотом підрозділу праворуч. Під час повороту двошеренгового строю командири відділень роблять півкроку праворуч.

Так само проводиться перешикування підрозділу з похідного строю в колону по одному (по два) в розгорнутий стрій в одну шеренгу (в дві), для цього достатньо повернути взвод ліворуч. Під час повороту підрозділу з колони по два командири відділень роблять півкроку вперед.

 

 

Б) перешикування взводу з розгорнутого двошеренгового строю (з колони по два) в колону по одному під час руху та перешикування взводу з розгорнутого одношеренгового строю (колони по одному) в колону по два.

Ø Ознайомлення.

Спочатку необхідно пояснити статутні вимоги з того чи іншого перешикування і показати їх в повільному темпі.

Перешикування взводу з колони по два в колону по одному проводиться за командою „Взвод, в колону по одному, кроком -РУШ” (під час руху – «РУШ»).

За виконавчою командою командир 1 відділення (напрямний) іде повним кроком, всі інші – півкроком; із звільненням місця другі номери в такт кроку заходять за перші й рухаються далі повним кроком.

При цьому треба мати на увазі, що перешикування відділень проводиться послідовно. Спочатку перше відділення перешиковується в колону по одному, за ним друге, а потім третє. Після перешикування, відділення продовжують рухатись одне за одним.

Перешикування взводу з колони по одному в колону по два проводиться за командою „Взвод, в колону по два, кроком -РУШ” (під час руху – «РУШ»).

За виконавчою командою командири відділень (напрямний) іде півкроком, другі номери, вийшовши праворуч, у такт кроку займають свої місця у колоні. При цьому усі відділення взводу перешиковуються одночасно, набирають встановлену дистанцію та продовжують рухатися півкроком до команди "ПРЯМО" або "СТІЙ".

Ø Розучування і тренування.

Для показу перешикування з розгорнутого двошеренгового строю (з колони по два) в колону по одному під час руху викликати до себе одного із студентів і наказати йому стати попереду себе, як у двошеренговому строю. Потім за командами "Взвод, право-РУЧ", "У колону по одному кроком – РУШ" почати із ним рухатись прямо. При цьому студент повинен іти повним кроком, а викладач півкроком. Після того, як студент пройде уперед на дистанцію одного кроку, викладач заходить позад нього і разом зі студентом продовжує рухатись повним кроком. Перед тим, як переходити до розучування, виконання цього прийому можна показати його виконання і на одному з відділень.

Розучування проводити за розподілом. За виконавчою командою:

· на рахунок „РАЗ” напрямний робить два повних кроки, а решта роблять два півкроки;

· на рахунок „ДВА” напрямний робить повний крок лівою ногою, другий номер з лівої ноги робить крок ліворуч уперед, решта півкроку;

· на рахунок „ТРИ” напрямний і другий номер з правої ноги рухаються далі повним кроком, решта півкроку;

· на наступний рахунок "РАЗ" перший номер другої шеренги робить два повних кроки разом з тими, хто іде попереду, а решта роблять два півкроки;

· на наступний рахунок „ДВА” перший номер другої шеренги робить два повних кроки разом з тими, хто іде попереду, другий номер з лівої ноги робить крок ліворуч уперед, решта півкроку;

· далі дії повторюються до завершення перешикування.

Одразу ж показати в повільному темпі порядок перешикування з колони по одному в колону по два. Для цього поставити одного з тих, хто навчається на один крок попереду себе. Подати команду: „Взвод, в колону по два, кроком - РУШ” і відразу ж команду „ПІВКРОКУ”.З початком руху студент рухається півкроком, викладач повинен лівою ногою зробити півкроку, а потім правою ногою крок праворуч уперед. Наступний крок з лівої ноги у викладач робить повним і виходить на лінію того, хто йде попереду. Далі обидва продовжують рух півкроком до команди "ПРЯМО" або "СТІЙ". Акцентувати увагу, що такі дії проводяться одночасно у всіх шеренгах.

Розучування дій за командою проводити за розподілом. За командою:

· на рахунок „роби-РАЗ" - весь особовий склад роблять півкроку з лівої ноги;

· на рахунок „роби-ДВА” - перші номери роблять півкроку правою ногою, другі номери правою ногою роблять крок праворуч уперед;

· на рахунок „роби-ТРИ” - перші номери роблять півкроку лівою ногою, другі номери лівою ногою повний крок уперед і виходить на лінію того хто йде попереду;

· на рахунок „ЧОТИРИ” - весь особовий склад робить півкроку правою ногою;

· на рахунок „П’ЯТЬ” – всі шеренги, крім першої рухаються повним кроком до наближення на статутну дистанцію до тих хто іде попереду.

Після цього підрозділ продовжує рухатися півкроком до команди "ПРЯМО" або "СТІЙ".

Навчання перешикуванню належить проводити у повільному темпі, а в міру засвоєння техніки перешикування необхідно переходити до тренування в нормальному темпі.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты