Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перешикування роти.




Перешикування з розгорнутого строю в похідний і навпаки, а також із одного виду похідного строю в інший доцільно проводити в такій послідовності:

а) перешикування роти з розгорнутого двошеренгового строю в колону по два таз похідного строю в колону по два в розгорнутий двошеренговий стрій

Перешикування проводиться поворотом роти праворуч за командою "Рота. Право-РУЧ ".

Так само проводиться перешикування роти з похідного строю в колону по два в розгорнутий двошеренговий стрій, для цього достатньо повернути роту ліворуч.

Подати команди на перешикування, добиватись чіткого одночасного повороту всіма студентами.

Після повороту праворуч командири взводів і відділень роблять півкроку праворуч і стають посередині строю; після повороту роти ліворуч для перешикування в розгорнутий двошеренговий стрій відповідні командири роблять півкроку вперед і стають на лінію першої шеренги

б) перешикування з лінії взводних колон в колону по три

Здійснюється послідовно за напрямним підрозділом, або у визначеному командиром порядку. Решта підрозділів здійснює рух на місці.

Вказати, яке перешикування зараз буде здійснено та команду за якою воно виконується, наприклад «Рота. В похідну колону по три за мною (або вказується напрямок) кроком - РУШ». Якщо необхідно змінити порядок руху підрозділів в колоні роти, то командир вказує послідовність руху підрозділів, наприклад «Рота. В похідну колону по три по дорозі, порядок руху: група управління, спеціальний підрозділ, 2 взвод, 1 взвод, 3 взвод, кроком - РУШ».

Під час перешикування слід враховувати наступне:

· за командою «У похідну колону» найкоротшим шляхом виходять і стають заступник командира роти - на два кроки за командиром роти, командири взводів – за два кроки перед своїми взводами, старший технік роти – на два кроки перед групою управління; сигналіст-барабанщик – на два кроки за заступниками командира роти;

· після подання команди на перешикування командир роти швидко повертається на носку правої ноги у бік лівої руки і починає рух з лівої ноги одночасно з ротою;

· за виконавчою командою розпочинає рух вказаний головним підрозділ; решта підрозділів позначають крок на місці; у міру висування головного підрозділу решта підрозділів за командою своїх командирів «Прямо» починає рух у порядку, вказаному командиром;

· у разі потреби взводи перешиковуються під час руху за командами своїх командирів, як було вказано командиром роти.

При виявлені неправильних дій дати команду "СТІЙ", повернути підрозділи у вихідне положення, ще раз нагадати їх правильні дії та приступити до повторного тренування.

 

в) перешикування з колони по три в лінію взводних колон

Здійснюється послідовно, ліворуч від напрямного взводу. До команди «Стій» підрозділи здійснюють рух на місці, вирівнюючись в колонах та шеренгах.

Вказати, яке перешикування зараз буде здійснено та команду за якою воно виконується, наприклад «Рота, ліворуч у лінію взводних колон, кроком - РУШ» (під час руху "РУШ").

На початку перешикування роти рекомендується декілька раз провести з місця послідовно по взводах, а потім під час руху.

Під час тренування треба мати на увазі:

· за виконавчою командою група управління або напрямний взвод позначає крок на місці, решта підрозділів послідовно виходять ліворуч на лінію напрямного підрозділу;

· у міру висування взводів на лінію головного підрозділу командири взводів наказують «На місці»; підрозділи позначають крок на місці, вирівнюються по фронту та в глибину до команди командира роти «Рота - СТІЙ» або «Прямо»;

· після зупинки роти командири взводів стають на правих флангах своїх взводів, а заступник командира роти і старший технік роти - на правому фланзі групи управління.

При перешикуванні роти необхідно тренувати особовий склад з руху стройовим кроком, позначення кроку на місці та поновлення руху за командою «Прямо», з поворотів на місці та під час руху, вирівнюванню, добиватись чітких і злагоджених дій особового складу, з тим, щоб будь-який прийом виконувався без труднощів з дотриманням усіх вимог Стройового статуту.

г) перешикування з колони по три в розгорнутий двошеренговий стрій.

Вказати, яке перешикування зараз буде здійснено.

Довести, що за командою перший взвод (відділення) йде прямо, перешиковуючись під час руху в колону по два, решта взводів (відділень) позначає крок на місці, потім послідовно виходять за взводом (відділенням,) що йде попереду, перешиковуючись в колону по два.

Подати команду "Рота. У колону по два кроком-РУШ" (під час руху – "РУШ").

За цією командою рота попередньо перешиковується в колону по два, після чого подається команда "Рота - СТІЙ", "Рота, ліво-РУЧ".

д) перешикування роти з однієї шеренги у дві та навпаки.

Вказати, яке перешикування буде здійснено.

Для перешикування на місці із зімкненого двошеренгового строю в одно шеренговий стрій підрозділ попередньо розмикається на один крок, після чого подається команда "Рота – в одну шеренгу - ШИКУЙСЬ".

За виконавчою командою другі номери виходять на лінію перших, роблять лівою ногою крок ліворуч, не приставляючи правої ноги, крок уперед і приставляють ліву ногу.

Перешикування роти (взводу) на місці з однієї шеренги у дві здійснюється за командою „Рота, у дві шеренги – ШИКУЙСЬ”. Перед цим відповідно здійснюється розподіл підрозділу на перший та другий номери.

За виконавчою командою другі номери роблять лівою ногою крок назад, не приставляючи правої ноги, крок праворуч, щоб стати позаду перших номерів, і приставляють ліву ногу.

Звернути увагу, що рух руками при перешикуванні не проводиться.

 

є) перешикування з розгорнутого двошеренгового строю в колону по три (по чотири).

Вказати, яке перешикування зараз буде здійснено.

Довести, що перешикування здійснюється одночасно в усіх взводах (відділеннях) і всі рухаються півкроком до команди "Прямо" або "Стій".

Подати команди "Рота, право-РУЧ", "Рота. У колону по три кроком-РУШ" (під час руху – "РУШ").

За командою всі відділення одночасно починають перешикування в колону по одному, але після перешикування перше відділення йде півкроком, а решта відділень виходить ліворуч на лінію першого відділення на встановлений інтервал. Взвод продовжує рухатись півкроком до команди "Стій" або «Прямо».

 

ж) зміна напрямку руху колони

Пояснити порядок виконання команд для зміни напрямку руху і тренувати в діях за командами:

· "Рота (взвод), правим (лівим) плечем вперед - РУШ", де напрямний взвод заходить праворуч (ліворуч) до команди «Прямо»;

· "Рота (взвод), за мною - РУШ" - рота йде за командиром;

· "Рота (взвод), кругом - РУШ" - всі підрозділи одночасно змінюють напрямок на протилежний

При перешикуванні роти необхідно тренувати особовий склад з руху стройовим кроком, позначення кроку на місці та поновлення руху за командою «Прямо», з поворотів на місці та під час руху, вирівнюванню, добиватись чітких і злагоджених дій особового складу, з тим, щоб будь-який прийом виконувався без труднощів з дотриманням усіх вимог Стройового статуту.

Проводити тренування в перешикуваннях до повного засвоєння навчаємими виконання даних прийомів.

Одночасно з навчанням перешикування рекомендується проводити тренування роти (взводу) з виконання раніше розучених прийомів, враховуючи наступні особливості:

під час рівняння: поворот голови в бік рівняння всі навчаємі проводять одночасно і швидко; можуть трохи пересуватись вперед, назад або в той чи інший бік; у розімкнутому строю інтервали між навчаємими не змінюється;

під час поворотів ліворуч: командири взводів (відділень) роблять пів кроку праворуч або ліворуч;

під час повороту кругом: командири взводів (відділень) і навчаємі першого ряду переходять на лінію другої шеренги;

під час перешикування з однієї шеренги у дві: розрахунок на перший другий проводиться одночасно у всіх взводах (відділеннях); командири взводів (відділень) в розрахунок не входять;

під час перешикування взводу (роти) із зімкнутого двошеренгового строю в одношеренговий: рота (взвод) попередньо розмикається на один крок; навчаємі другої шеренги рух руками не проводять;

під час розмикання і змикання: поворот у бік розмикання або змикання навчаємі роблять одночасно; рух руками проводиться у такт кроку.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты