Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вертикальне зрушення вітру описує зміну вітру з висотою по вертикалі і виражається формулою




 

, (15)

 

де - модуль векторної різниці вітру на верхньому рівні uв і на нижньому рівні uн, м/з; (z - товщина даного шару, м (мал. 5 в). При цій розмірності (у вимірюється в з((.

 

 

Рис. 5. Різні види зрушень вітру

а - горизонтальне зрушення вітру; б - вертикальне зрушення вітру;

у - правий і лівий зрушення вітру; 1, 2 - точки на траєкторії

рухи літака; zн - нижній рівень; zн + (z - верхній

рівень; uг і uв - перенесені вектори вітру

 

У районі аеродрому вертикальне зрушення вітру можна визначити за даними датчиків вітру, встановлених на різних висотах на щоглі, на вежі, на будівлях і т. п.

У практичних цілях метеорологічного забезпечення польотів зрушення вітру (в зручно розраховувати для шару завтовшки 30 м і вказувати в м/з на 30 м Іноді визначають зрушення вітру в шарі завтовшки 100 м, при цьому величина (у виражається в 10(( з((.

Окрім вертикального і горизонтального зрушень вітру, в нижніх шарах атмосфери можуть спостерігатися вертикальні висхідні і низхідні потоки, що також призводять до зміни траєкторії руху ЛА і включені в загальне поняття про зрушення вітру. Критерії інтенсивності вказаних характеристик приведені в таблицю. 1.

 

Таблиця 1


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты