Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СТВОРЕННЯ БАНКІВ




Учасниками банку можуть бути юридичні і фізичні особи, резиденти та нерезиденти, а також держава в особі Кабінету Міністрів України або уповноважених ним органів. Власники істотної участі у банку повинні мати бездоганну ділову репутацію та задовільний фінансовий стан.

Учасниками банку не можуть бути юридичні особи, в яких банк має істотну участь, об'єднання громадян, релігійні та благодійні організації.

Банк має повне і скорочене офіційні найменування українською та іноземними мовами. Найменування банку має містити слово "банк", а також вказівку на організаційно-правову форму банку. Банк має печатку зі своїм повним офіційним найменуванням.

Статут банку складається з урахуванням положень цього Закону, Закону України "Про господарські товариства" та інших законів України. Статут банку обов'язково має містити інформацію про:1) найменування банку; 2) його місцезнаходження; 3) організаційно-правову форму; 4) види діяльності, які має намір здійснювати банк; 5) розмір та порядок формування статутного капіталу банку, види акцій банку, їх номінальну вартість, форми випуску акцій (документарна або бездокументарна), кількість акцій, що купуються акціонерами; 6) структуру управління банком, органи управління, їх компетенцію та порядок прийняття рішень; 7) порядок реорганізації та ліквідації банку; 8) порядок внесення змін та доповнень до статуту банку; 9) розмір та порядок утворення резервів та інших загальних фондів банку; 10) порядок розподілу прибутків та покриття збитків; 11) положення про аудиторську перевірку банку; 12) положення про органи внутрішнього аудиту банку.

Крім банків в рамках кредитної системи функціонують різноманітні кредитно-фінансові (парабанківські) інститути, що виконують окремі банківські функції, але не являються банками і не входять до банківської системи. Це: пенсійні фонди, ломбарди, страхові, лізингові, факторингові, інвестиційні компанії тощо, їх різноманітність вказує на розвиненість кредитної системи країни. В Україні парабанківська система представлена не досить широко у зв’язку з тим, що вся кредитна система функціонує в умовах перехідного періоду. Нестабільність економіки, непередбачуваність подальшого розвитку негативно впливають на створення передумов для розвитку парабанківської системи. Основним провідником кредитних відносин є банківська система, тобто сукупність всіх видів банків і банківських установ в тій чи іншій країні.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты