Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Призначення підрозділів військ РХБ захисту, їх склад і завдання




ВІЙСЬКОВИЙ ІНСТИТУТ

КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Імені ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Кафедра загальновійськової підготовки

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Завідувач кафедри загальновійськової підготовки

ктн О.С.Дем’янюк

 

“___”____________20__р.

Л Е К Ц І Я

для проведення занять зі студентами

 

Дисципліна: "Тактико-спеціальна підготовка."

 

Тема № 2 Війська РХБ захисту, їх призначення та організація

Заняття 1

 

 

Розроблена у відповідності до навчальної програми 20__ року. Розглянута на засіданні кафедри і рекомендована для використання у навчальному процесі.

Протокол № “___”________20__р.

 

Рекомендована для використання в навчальному процесі.

Протокол № “___”________20__р.

 

Рекомендована для використання в навчальному процесі.

Протокол № “___”_________20__р.

 

 

Викладач кафедри загальновійськової підготовки

Теплоухов Б.П.

 

 

Навчальна мета Дати студентам поняття про війська РХБ захисту та про їх організаційну структуру

Виховна мета: Виховувати впевненість у надійності сучасної техніки.

Час: 2 години

Методпослідовне викладання матеріалу

Місцеклас

Матеріально-технічне

забезпечіння:плакати, слайди

 

 

Навчальна група: для підготовки студентів

Навчальні питання і розподіл часу

Вступ - контрольне опитування, 10 хв

1. Призначення підрозділів військ РХБЗ. 20 хв.

2. Організація і можливості підрозділів РХР, обробки озброєння та бойової техніки, взводу РХБ захисту і окремої роти РХБ захисту. 50 хв.

Висновки та відповіді на запитання 10 хв

 

Організаційно-методичні рекомендації

Заняття необхідно проводити в аудиторії, оснащеній ТЗН. У вступній частині вказати важність вивчає мого матеріалу. Послідовно викладаючи матеріал лекції звертати увагу студентів на найбільш актуальні питання заняття.

Вступ

 

Уряд України наполегливо прикладає зусилля для розрядки міжнародної напруженості. З цією метою він закликав світову співдружність вирішити декілька найважливіших задач: по-перше, знищити ядерну зброю; по-друге, скоротити чисельність збройних сил до розумної достатності; по-третє, не мати військ і озброєння за межами країни.

Але аналіз сучасної воєнно-політичної обстановки показує, що розвинуті західні держави продовжують модернізацію своїх Збройних Сил, не відновились від ряду воєнно-наукових проблем, у тому числі розробок нових видів зброї масового ураження на різних фізичних принципах, а також звичайної зброї, в першу чергу високо-точної, удосконалюють польову виучку військ і підготовку військових кадрів.

В цих умовах і з урахуванням оборонної доктрини нашої держави значно підвищується роль і значення всебічного забезпечення дій військ. Одним з видів юойового забезпечення є забезпечення радіаційного, хімічного, біологічного захисту військ в різних видах бою.

Вирішальну роль у виконанні заходів забезпечення РХБ захисту належить підрозділам та частинам військ РХБ захисту.

Метою лекції є ознайомлення студентів з призначенням та організацією підрозділів військ РХБ захисту.

 

Призначення підрозділів військ РХБ захисту, їх склад і завдання

 

Війська радіаційного, хімічного, біологічного (РХБ) захисту призначені для виявлення та оцінки РХО в районах аварій (зруйнувань) потенційно небезпечних об'єктів; ліквідації наслідків РХБ зараження; підтримання екологічної безпеки військ в умовах дії антропогенних екологічних факторів; застосування димів (аерозолів) для маскування військ; забезпечення військ озброєнням РХБ захисту, організації його зберігання та проведення ремонту; нанесення втрат противнику запалювальною зброєю.

До складу військ РХБ захисту входять частини та підрозділи: РХБ розвідки, РХБ захисту, димові, вогнеметні, технічного та тилового забезпечення.

 

Підрозділи РХБ розвідки призначені для своєчасного виявлення радіоактивного, хімічного зараження та забезпечення командирів і штабів даними прорадіаційний, хімічний стан на місцевості, в повітряному просторі, а також при виявленні випадків застосування бактеріальних засобів. Дозиметричний і хімічний контроль здійснюється з метою одержання даних для оцінки боєздатності частини (підрозділів) та виявлення обсягів спеціальної обробки.

 

Підрозділи РХБ захисту призначені для проведення повної спеціальної обробки військ та матеріальних засобів, заправлення дегазаційних комплектів та приладів, а також для ведення РХБ розвідки, здійснення дозиметричного і хімічного контролю зараження, технічного обслуговування та ремонту озброєння РХБ захисту.

 

-Вогнеметні підрозділи призначені для знищення живої сили, техніки противника і виконують слідуючі завдання:

-Уражують живу силу в закритих вогневих точках, спорудженнях, в будівлях і на автомобілях, а також створюють пожежи в цих об'єктах.

 

Димові підрозділи призначені для маскування димами позицій ракетних військ та військ протиповітряної оборони, пунктів управління, механізованих та танкових частин та з'єднань у районах зосередження і при виході їх на рубіж переходу до атаки, аеродромів базування авіації, мостів, переправ, важливих об'єктів тилу, фальшивих районів зосередження військ, а також для протидій засобам розвідки і управління зброєю противника і перш за все високоточною.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 90; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты