Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Маскування військ, техніки, об’єктів з використанням маскувальних властивостей місцевості, рослинності, штучних масок




У зв’язку з появою нових засобів розвідки та наведення засобів ураження на ціль, роль маскування у сучасному бою різко зростає.

Маскування – це комплекс заходів, спрямованих на укриття від противника військ та об’єктів, на введення його в оману відносно наявності, розташування, складу, дій та намірів своїх військ.

Основними способами маскування є приховування, імітація, демонстративні дії та дезінформація.

Суть маскування полягає в тому, щоб приховати демаскуючі ознаки дійсних об’єктів та відтворити їх демаскуючі ознаки при імітації військ і створенні фальшивих об’єктів.

Уміле використання природних умов дозволяє приховувати війська, військові об’єкти та виконання воєнно-інженерних робіт при мінімальних затратах сил, засобів та часу на виконання інженерних заходів маскування. Цей прийом застосовується військами в першу чергу та використовується ними у всіх видах бойових дій. Використання маскуючих властивостей місцевості розрахунками, відділеннями та екіпажами зводиться до розміщення об’єктів маскування за природними масками. Природними масками є ліси, гаї, кущі, населені пункти, окремі двори, яри, балки, зворотні скали висот та інші елементи місцевості.

Для приховування від наземної розвідки війська розташовуються та пересуваються за зворотними схилами висот, у складках місцевості, в лісах, за будовами та іншими місцевими предметами, які приховують їх від спостереження противника. На місцевості, яка позбавлена природних масок, техніку розташовують на плямистих ділянках, на яких виявлення її противником ускладнюється.

Для зменшення помітності шляхів руху, траншей, ходів сполучення, ліній зв’язку їх доцільно прокладати вздовж ровів, дамб, загороджень та між контрастних плям на місцевості.

Для маскування військ, техніки, об’єктів на позиціях, в районах розташування і на марші в широких масштабах використовують живу та свіжезрізану рослинність у вигляді гілок, кущів, а також пучків трави прикріплюють до предметів спорядження та до поверхонь техніки, що маскується.

Штучні маски – це екрани, які встановлюються між противником та об’єктом, котрий приховується. Вони встановлюються у тих випадках, коли об’єкт розташовується на відкритому місці або у природній масці, приховуючі властивості якої недостатні. Найчастіше для укриття техніки та об’єктів застосовують маски-перекриття, вертикальні, горизонтальні та деформуючі маски. Їх виготовляють на місці встановлення з місцевих матеріалів або з використанням покриття табельних маскувальних комплектів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 335; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты