Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засобами приховування




До табельних засобів приховування належать засоби індивідуального маскування особового складу (маскувальний комбінезон та маскувальний костюм), маскувальні комплекти та маски.

Для приховування бойової та спеціальної техніки від повітряної та наземної розвідки противника, від візуально-оптичного спостереження та фотографування застосовують:

маскувальні комплекти з тканини (бавовняної): МКТ-Т (транспарантний), МКТ-2Л – для укриття на рослинному літньому фоні місцевості, МКТ-2П – на пустельно-пісковому фоні; МКТ-С – на сніговому фоні;

маскувальні комплекти з трьохшарового електропровідного матеріалу МКО-Л (МКО-П, МКО-З (зимовий), МКО-М (морський)). Крім того, застосовують маскувальні комплекти синтетичні МКС-2, ТМ-104/2, “Контраст” КМС. Комплект ТМ-104/2 – для маскування від оптичних та радіолокаційних засобів розвідки, “Контраст” КМС – для маскування військової техніки та військових об’єктів від оптичних, радіолокаційних та інфрачервоних засобів розвідки.

Маскувальні комплекти складаються з маскувального покриття та приладдя для його встановлення і транспортування. Маскувальні покриття комплектів мають розміри 12×18 м, та складаються з 12 стандартних елементів розміром 3×6 м кожний. У комплекти входять зшивні шнури, металеві приколиші та пакувальні чохли (Додаток 6). Елементи маскувального покриття з’єднуються між собою в загальне покриття глухими швидкорозпускними шплінтованими швами.

Крім того, для приховування техніки та об’єктів використовується універсальна безкаркасна маска “Шатёр”, універсальна каркасна маска УМК, деформуючі маски “Зонт-1”, “Зонт-2” та для приховування радіолокаційних станцій – радіопрозора маска МРС.

Універсальна безкаркасна маска “Шатёр” застосовується для приховування великогабаритної техніки в літніх та зимових умовах. До складу її комплекту входить два комплекти типу МКС-2М або МКТ-С та приладдя для її пакування.

Універсальна каркасна маска УМК призначена для маскування військової техніки, а також для створення масок-макетів будівель і масок великих площ під час завчасного створення маскувальних ємностей.

Деформуючі маски “Зонт-1” та “Зонт-2” призначені для маскування великогабаритної військової техніки та споруд шляхом їх часткового приховування, викривлення форми та падаючих тіней.

Для виготовлення радіолокаційних масок зазвичай застосовують спеціальні пристрої і матеріали, які або інтенсивно відбивають радіохвилі, або добре їх вбирають. Найбільш широко з цією метою використовують куткові відбивачі типу ОМУ, “Угол”, “Пирамида”, “Сфера-ПР”.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 103; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты