Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


фальшивих позицій і районів розташування військ




Фальшива позиція створюється з метою приховування від противника дійсних позицій розташування військ й обладнується макетами вогневих засобів та військової техніки, які оживляються діями спеціально виділених підрозділів.

Інженерні засоби імітації призначені для створення фальшивих позицій та районів розташування військ. До них належать макети озброєння та техніки, радіолокаційні кутові відбивачі, теплові імітатори та інші засоби. У місцях розташування макетів та фальшивих споруд обов’язково проводиться імітація ознак життєдіяльності, характерних для даного об’єкта (сліди машин, артилерійський вогонь, тара від боєприпасів, світло, дим, спалахи, рух техніки тощо).

При імітації діяльності військ застосовуються такі імітуючі засоби та матеріали: імітаційні набої, заряди вибухової речовини та приладдя для підриву, димові шашки, горючі матеріали. Імітаційні набої призначенні для імітації пострілів з гармат і мінометів. Постріли з гармат калібру 85 та 100 мм демонструється за допомогою імітаційних патронів ИМ-85 та ИМ-100. Постріли з мінометів демонструються за допомогою імітаційних патронів ИМ-82 та ИМ-120.

Заряди вибухових речовин застосовуються для вибуху снарядів та мін. Зазвичай використовуються заряди бризантних вибухових речовин.

Димоутворюючі засоби та димові шашки застосовуються для імітації пожеж (при нанесенні ударів противника по фальшивих об’єктах) і диму від топки різних печей.

Горючі матеріали (керосин, бензин, дизельне пальне, нафта, мазут, відпрацьоване мастило) використовуються для імітації пожеж та вибухів. Місцеві матеріали (дрова, тирса, торф, хмиз, солома) використовуються для імітації пожеж та димів.

На фальшивих позиціях та у фальшивих районах встановлюють макети техніки та озброєння, відривають неповного профілю окопи для гармат та бойової техніки, укриття для техніки й особового складу, несправжні траншеї та ходи сполучення, несправжні дороги.

Над фальшивими окопами для техніки встановлюють маски-перекриття з табельних маскувальних комплектів з встановленням під ними кутових відбивачів ОМУ та теплових імітаторів. При імітації замаскованої техніки поза окопом додатково встановлюють із жердин (брусків) найпростіший каркас макету техніки з підвіскою трьох-чотирьох кутових відбивачів та чотирьох теплових імітаторів, над якими розгортають маску-перекриття.

Для імітації роботи двигуна техніки, яка імітується, використо-вують теплові імітатори промислового виготовлення типу КФП-1-130 та КФП-1-180 та імітатори військового виготовлення. Імітатор військового виготовлення складається з горілки крапельного типу, відбивача і ємності для палива. Витрата пального (керосин, дизельне пальне) складає 1...2,5 л/год.

У разі завчасної підготовки оборони в фальшивих районах і на позиціях можуть встановлюватись макети з ґрунту та снігу.

Макети та фальшиві споруди повинні бути правдоподібними, відповідати розмірам дійсних об’єктів у плані.

Фальшиві ґрунтові дороги влаштовують шляхом зняття верхнього шару ґрунту. Польові та колонні шляхи імітують шляхом багаторазового переїзду за наміченим маршрутом гусеничних та колісних машин.

Для імітації техніки, металевих та залізобетонних об’єктів, інших великих наземних цілей застосовують кутові відбивачі ОМУ, „Пирамида”, „Сфера-ПР” та “Угол”.

Кутовий відбивач ОМУ призначений для відтворення радіолокаційних демаскуючих ознак макетів техніки (рис. 40) , для чого в середині кожного макету на висоті 1-1,5 м встановлюють визначену кількість відбивачів ОМУ (в залежності від типу техніки, що імітується).

 

 

 

Рисунок 40 – Імітація техніки в укритті (окопі) із застосуванням

маскувальних засобів.

На влаштування потрібно 20 люд./год., маскувального покриття

(12×18 м) – 1 шт. , відбивачів типу ОМУ – 4 шт., теплових імітаторів – 2 шт.

 

Для імітації металевих та залізобетонних мостів гребель, дамб, призначені куткові відбивачі „Пирамида”, та пневматичний відбивач „Сфера-ПР”. Вони можуть встановлюватись як на воді, так і на суші. Кутові відбивачі „Угол” призначені для імітації великих наземних об’єктів (цілей).

На лісистій місцевості потрібно показувати до 30%, на відкритій – до 50%, у пустельно-степовій – до 80% штатної бойової і транспортної техніки і зведених споруд.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 142; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты