Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття 1. Правила водіння БТР у різних умовах




Затверджую

Доцент-заступник завідувача

кафедри військової підготовки

В.І.Хуторний

“____” _______________________ 2014 р.

 

МАТЕРІАЛЬНА ЧАСТИНА БТР

 

Методична розробка

 

Тема 4. Основи водіння БТР

Заняття 1. Правила водіння БТР у різних умовах

 

 

Лекція - 3

 

Обговорено на засіданні

кафедри « 29 » 08 2014р.

протокол № 11

 

 

м. Одеса - 2014 р.

 

 

Номер, вид заняття, розподіл навчального часу, назва та місце проведення занять по темі № 4

 

Номер заняття по тематичному плану Вид та номер заняття Кількість годин Найменування занять Місце проведення
Зан. 1 Л – 3 Правила водіння БТР у різних умовах клас 17
Зан. 2 ПЗ – 4 Практичне вивчення підготовчих вправ клас 17, сховище, танкодром

 

 

Загальні організаційно-методичні вказівки

підготовки та проведення занять по темі-4

 

1. На тему відводиться 6 годин. Вивчається тема в ході однієї лекції і одного практичного заняття. В результаті вивчення даної теми студенти повинні:

знати: порядок підготовки двигуна до запуску і його запуск, правила водіння БТР по горизонтальній поверхні; особливості водіння БТР на підйомах і косогорах, способи і правила їх подолання.

вміти: практично виконувати підготовчі вправи №1 і №2.

 

2. Знання та вміння, які одержать студенти в результаті вивчення теми, дозволить підготувати тих, хто навчається, як офіцерів запасу по своїм військово-обліковим спеціальностям.

 

3. Відпрацювання теми слід будувати на знаннях та вміннях (навичках), одержаних студентами на попередніх заняттях даної дисципліни і з інших дисциплін.

Навички, одержані студентами в результаті вивчення даної теми, використовуються у подальшому при засвоєнні (відпрацюванні) ними навчального матеріалу та у повсякденному житті на кафедрі військової підготовки.

 

4. Керівнику заняття необхідно постійно слідкувати та добиватися, щоб під час проведення заняття студент був зібраним та уважним і точно й беззаперечно виконував всі команди, справно вів конспект, не порушував заходів безпеки під час проведення практичного заняття.

 

5. Перевірку якості засвоєння студентами навчального матеріалу проводити в кінці заняття та безпосередньо під час проведення практичного заняття.

Під час підведення підсумків заняття необхідно відмічати загальні позитивні і негативні результати, оцінювати взвод в цілому, відділення та кожного студента, кращих і тих, хто відстає.

 

Заняття 1. Правила водіння БТР у різних умовах.

 

Вид заняття : Лекція (Л-3)

 

Навчальні питання :

 

1. Підготовка двигуна до запуску і його запуск. Правила водіння БТР по горизонтальній поверхні.

2. Особливості водіння БТР на підйомах і косогорах. Способи і правила їх подолання.

 

Навчально-виховні цілі:

 

1. Вивчити із студентами порядок підготовки двигуна до запуску і його запуск, правила водіння БТР по горизонтальній поверхні; ознайомити із особливостями водіння БТР на підйомах і косогорах, способами і правилами їх подолання.

2. Виховувати у тих, хто навчається почуття впевненості у сучасній техніці.

3. Прививати в тих, хто навчається, повагу до професії захисника Батьківщини.

 

Час:2 години.(90 хв.)

 

Місце:клас 17

 

Матеріальне забезпечення: розрізні макети, плакати, схеми.

 

 

Література:

 

1. Бронетранспортер БТР-70 Техническое описание и инструкция по эксплуатации. - М., 1988 р. Военное издательство. с.438-456.

2. Бронетранспортер БТР-80 Техническое описание и инструкция по эксплуатации.ч.ІІ – М., 1989г. Военное издательство. с. 207-224.

 

 

План проведення заняття-Л-3:

 

Розділи та навчальні питання заняття Час на заняття Хід, методичні вказівки та матеріал заняття
І. Вступна частина   10 хв.   - прийняти доповідь від чергового про наявність особового складу та його готовність до заняття. - перевірити наявність та зовнішній вигляд особового складу та його готовність до заняття. - зробити запис у журналі. - оголосити тему заняття, навчальні питання та цілі заняття.
ІІ. Основна частина 1. Підготовка двигуна до запуску і його запуск. Правила водіння БТР по горизонтальній поверхні.     2. Особливості водіння БТР на підйомах і косогорах. Способи і правила їх подолання.     75 хв.   40 хв.     35 хв.       - оголосити і дати під запис навчальне питання. - при розгляді даного навчального питання використовувати плакати та інший допоміжний матеріал. - контролювати повноту і якість відпрацювання студентами навчального питання у своїх конспектах. - дати відповіді на запитання студентів. - підвести підсумки питання.     - оголосити і дати під запис навчальне питання. - при розгляді даного навчального питання використовувати плакати та інший допоміжний матеріал. - контролювати повноту і якість відпрацювання студентами навчального питання у своїх конспектах. - дати відповіді на запитання студентів. - підвести підсумки питання  
Ш. Заключна частина   5 хв.   - підвести підсумки заняття. - дати відповіді на запитання студентів. - провести вибіркову перевірку конспектів деяких студентів. - дати студентам завдання на самостійну підготовку та на наступне заняття. - проконтролювати наведення порядку на робочих місцях.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 90; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты