Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Суть управління і вимоги які пред’являються до нього.




Вступ.

Підвищення технічного оснащення військ, удосконалення озброєння і бойової техніки, внаслідок яких змінюється характер сучасного бою і збільшення об’єму завдань, які вирішуються командиром як у період організації, так і в ході бою, виявляють суттєвий вплив на умови, зміст і методи управління підрозділами.

 

Суть управління і вимоги які пред’являються до нього.

Управління підрозділами полягає в цілеспрямованій роботі командира взводу (відділення) щодо підтримання бойової готовності взводу (відділення), підготовки його до бою і керівництва ним під час виконання завдань, які поставлені. Основою управління є рішення командира.

В умовах широкого застосування ядерної зброї, а також засобів радіоелектронної боротьби до управління підрозділами вимагаються жорсткі вимоги. Перш за все, воно повинно бути стійким до впливу різних засобів ураження противника, а також його засобів радіоелектронної боротьби. В підрозділі це досягається вибором командирами свого місця в бою, своєчасною зміною робочих частот радіостанцій.

· Велике значення в сучасному бою має безперервність управління, яке обумовлюється постійним знанням командирами обстановки перед фронтом свого підрозділу і на флангах та у можливості здійснювати вплив на хід бою силами та засобами які у нього є.

У взводі (відділенні) воно забезпечується активним веденням спостереження, стійким зв’язком з підлеглими підрозділами старшими командирами і сусідами.

· Ефективність і висока якість управління в підрозділі у високій ступені залежать від оперативності в роботі командира. Під оперативністю розуміється здатність командирів швидко оцінювати обстановку яка склалася, приймати доцільне рішення, чітко і грамотно ставити завдання (віддавати розпорядження і подавати команди) підрозділу (підлеглим). Особливо висока оперативність необхідна командиру взводу (відділення) при виконанні завдань розвідки і похідної охорони.

· Важливі значення в сучасному загальновійськовому бою має і така вимога до управління, як його прихованість. Щоб забезпечити прихованість управління, необхідна пильність всього особового складу, режим і чіткий порядок переговорів по радіо, а також дотримання заходів маскування.

Обов’язки командира взводу (відділення) щодо управління підрозділами.

В сучасних умовах, коли бойові дії розгортаються у високих темпах, різниться напруженістю і різкими змінами обстановками, тільки командир – єдиноначальник, якому надані великі права, здатен спрямувати зусилля підлеглих на успішне виконання поставленого завдання. Тому командир взводу (відділення) несе повну одноосібну відповідальність за бойову готовність, підготовку взводу (відділення), озброєння і техніки до бою та успішне виконання бойового завдання в установлені терміни, а також за виховання, військову дисципліну та морально-психологічний стан особового складу. Він завжди повинен знати, де знаходиться, яке завдання виконують, в чому мають потребу підпорядковані йому відділення, екіпажі (солдати, сержанти) і який їх морально-психологічний стан.

При підготовці до бою і в ході його командир взводу (відділення) зобов’язаний:

- Підтримувати постійну бойову готовність і високу злагодженість підрозділів в бою;

- Знати обстановку на полі бою і своєчасно приймати рішення, ставити завдання підлеглим і досягати неухильного його виконання;

- Постійно спостерігати за ходом бою;

- Вести розвідку противника перед фронтом оборони та наступу взводу (відділення) і на флангах;

- Вміло використовувати всі вогневі засоби, а також результати вогневого ураження противника;

- Бути для підлеглих прикладом активності, хоробрості, витривалості і розпорядності особливо у важкі хвилини бою;

- Своєчасно організовувати технічне обслуговування бойової техніки та озброєння, а у випадку їх ушкодження доповісти командиру роти (взводу) і організувати ремонт;

- Слідкувати за витратою боєприпасів і пального, вживати заходів до їх поповнення, недоторканий запас матеріальних засобів використовувати тільки з дозволу командира роти (взводу); при використанні 0,5 і 0,75 запасу боєприпасів і заправки пального доповідати командиру роти (взводу).

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 130; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты