Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Метеорологічні умови польотів




ЛЕКЦІЯ

З навчальної дисципліни

 

"Авіаційна метеорологія і прогнози погоди"

 

Т Е М А № 5: Вплив хмарності і обмеженої видимості на польоти літальних апаратів.

 

Заняття:1   Основні чинники, які визначають метеорологічні умови польотів .

 

Мета заняття : Розкрити основні чинники, що визначають метеорологічні умови польотів і мінімуми погоди. Вивчити вплив ОЯП на діяльність авіації. Формувати розуміння виняткової важливості питань, що вивчаються, при метеорологічному забезпеченні польотів.

РОЗПОДІЛ ЧАСУ

№ п/п СТРУКТУРА ЗАНЯТТЯ Час (мін)
1.   2.   3. Вступ   1. Метеорологічні умови польотів.   2.Минимуми погода.   3. Небезпечні для авіації явища погоди.   Завершальна частина          

ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

1. Наказ МОУ № 367 2. Баранів А.М. Солонин С. В. Авіаційна метеорологія. Л. Гидрометиоздат, 1981 р. с. 161-165. 3. НПП - 88 с. 28, 151-153. 4. ОПП - 85 с. 10-11.  

МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

1. 2. Опорні конспекти. Бланки, атласи.

 

Вступ

 

Одним з основних метеорологічних чинників, що ускладнюють діяльність авіації, є хмарність і обмежена видимість. З хмарами пов'язані такі метеорологічні явища, як грози, смерчі, інтенсивні опади, шквали, обмерзання, бовтанка, які істотно утрудняють польоти, або унеможливлюють їх виконання. При туманах, густих серпанках, завірюхах, запорошених бурях і інших явищах, що обумовлюють погану видимість, польоти нерідко виконувати неможливо. Низька хмарність і обмежена видимість сильно утрудняють польоти на малих висотах, зліт і посадку літаків.

Хмарність і видимість істотно впливають на бойове застосування авіації, зокрема, утруднюється можливість візуального виявлення цілей, бомбометання, ведення повітряного бою, десантування і тому подібне. З іншого боку, хмарність дозволяє замаскуватися, і приховано підійти до мети.

При використанні радіолокації і іншого радіотехнічного устаткування хмарність може створювати перешкоди і утрудняти виявлення літака (цілей). Утруднюються або виключаються польоти ладом, групові польоти, проведення повітряної розвідки, аерофотознімання і так далі

Тому без попереднього усебічного вивчення метеорологічної обстановки, особливо хмарності і дальності видимості, не може здійснюватися жоден політ.

Знання матеріалу цієї теми потрібне для грамотного забезпечення авіації в метеорологічному відношенні.

 

 

Метеорологічні умови польотів

 

Метеорологічні умови - стан атмосфери в деякий момент або проміжок часу, обумовлене фізичними процесами, що відбуваються в ній, і що характеризується певним поєднанням метеорологічних елементів. Будучи найважливішим елементом повітряної обстановки, метеорологічні умови чинять істотний вплив на зліт, посадку і політ ЛА, на стан аеродромів (особливо грунтових), експлуатацію авіаційної техніки і засобів забезпечення польотів.

Складність метеорологічних умов в основному визначається станом хмарності і видимості.

Метеорологічні умови по мірі трудності виконання польоту в них діляться на прості і складні.

Прості метеорологічні умови - умови, при яких увесь політ виконується візуально (окрім візуального польоту під хмарами при низькій хмарності або обмеженій польотній видимості).

Складні метеорологічні умови - умови, при яких політ повністю або частково виконується по приладах (за відсутності видимості землі або природного горизонту) або візуально під хмарами при низькій хмарності або обмеженій польотній видимості.

До польотів в СМУ відносяться польоти:

· у хмарах, між шарами хмар, за хмарами при хмарності 7 і більше балів;

· під хмарами і (чи) при польотній видимості в умовах, вказаних в додатку НПП;

· над без орієнтирною місцевістю або водним простором поза візуальною видимістю берегової риси;

· польоти в стратосфері (на висотах 12 000 м і більше).

Умови погода, при якій бойове застосування вважається виконаним в СМУ, встановлюється курсами (програмами) бойової (учбово-льотною) підготовки.

Зліт, посадка, пілотування літаків і вертольотів, літаководіння і профіль польотів залежать від хмарності і пов'язаних з нею метеорологічних явищ, а також від видимості.

Польоти в хмарах ускладнюються із-за поганої видимості наявності бовтанки, обмерзання, електричних розрядів. При польотах в хмарах екіпаж втрачає можливості візуально пілотувати літак і переходить до пілотування по приладах.

Найбільшу небезпеку для польотів в хмарах створює турбулентність повітря, що викликає бовтанку літаків і вертольотів, а також обмерзання. Небезпечні також і грози. Ці метеорологічні явища, залежні від особливостей просторової структури хмар, їх температурного режиму, у ряді випадків бувають настільки інтенсивні, що можуть унеможливити польотів в хмарах.

Для польотів літаків і вертольотів найбільші труднощі створюються в зонах атмосферних фронтів, які найчастіше характеризуються хмарними системами великої вертикальної протяжності і наявністю небезпечних для авіації метеорологічних явищ. У однорідних повітряних масах часто формуються великі зони з низькою хмарністю і поганою видимістю, що сильно ускладнюють зліт і посадку літаків і дії авіації на малих і гранично малих висотах. У теплу пору року в однорідних повітряних масах над континентами нерідко утворюються купчасто-дощові хмари із зливами, грозами, шквалами і іншими небезпечними для авіації явищами погоди.

Основними чинниками, що обумовлюють обмежену видимість, є вступ в атмосферу і освіту в ній різних домішок. Домішки, погіршуючі видимість, можуть бути твердими і рідкими. У жарку погоду в пустелях, напівпустелях і степових районах сильний вітер піднімає із земної поверхні велику кількість пилу, що призводить до виникнення запорошених бурь і мли, сильно погіршуючих видимість. До твердих домішок відносяться також кристали випадного снігу, кристали, що утворюються в результаті сублімації водяної пари поблизу земної поверхні при низьких температурах (наприклад, в Арктиці і Антарктиді), - проте це окремий випадок загального фізичного процесу фазового переходу водяної пари.

Головною причиною погіршення видимості у земної поверхні є конденсація водяної пари. В результаті її утворюються тумани і серпанки.

Збільшення влагосодержания індивідуальної маси повітря може статися під впливом випару води із земної поверхні і випару крапель випадних опадів, або за рахунок горизонтального і вертикального молекулярного і турбулентного перемішування.

Що стосується пониження температури тієї ж маси повітря, то воно може бути обумовлене наступними трьома головними фізичними причинами:

· турбулентним і молекулярним теплообміном з сусідніми масами повітря і земною поверхнею;

· радіаційним вихолодженням;

· адіабатичним розширенням повітряної маси при її підйомі.

Ось ті физико-метеорологические чинники, які можуть привести до конденсації водяної пари у поверхні землі і створити обмежену видимість. Іншою важливою причиною, погіршуючою видимість, являються атмосферні опади, вплив яких на діяльність авіації буде розглянутий в наступних лекціях.

Як видно із сказаного, без попереднього усебічного вивчення метеорологічної обстановки, особливо стани хмарності і дальності видимості, не може успішно здійснюватися жоден політ.

У зв'язку з цим для метеорологічного забезпечення польотів і їх безпеки потрібна детальна інформація про хмари (особливо про такі їх характеристики, як висота нижньої і верхньої меж, вертикальна і горизонтальна протяжність, расслоенность, товщина хмарних шарів і безхмарних прошарків), про інтенсивність турбулентності в них, можливості обмерзання, електричних розрядах і видимості на різних висотах.

З причини того, що на завершальному етапі перед приземленням положення ЛА по відношенню до ВПП льотчиком оцінюється візуально, то для безпечної посадки (зльоту) ЛА в СМУ потрібні певні умови по висоті хмар і видимості. З цією метою встановлюються мінімуми погоди.

 

2. Мінімуми погоди (метеоминимумы 1, 2 і 3 категорії)

 

Під мінімумом погоди розуміється поєднання мінімальних значень висоти нижньої межі хмар і видимості орієнтирів, при яких можливі безпечний зліт і посадка ЛА.

Нині встановлені наступні мінімуми погоди : аеродрому, літака і командира екіпажа.

Мінімуми погоди аеродрому (корабля) - мінімально допустимі значення висоти нижньої межі хмар і видимості, при яких залежно від рельєфу місцевості, перешкод на ній, наземних (корабельних) посадочних систем забезпечується безпека зльоту, заходу на посадку і посадки ЛА на цьому аеродромі (кораблі).

Розрізняють мінімум аеродрому для зльоту і мінімум аеродрому для посадки. Мінімум погоди аеродрому (для кожного напряму ВПП) встановлюється наказом командувача ВА для кожного типу літака, який може виробляти зліт і посадку на цьому аеродромі, а мінімум погоди корабля встановлюється інструкцією по виробництву польотів з палуби корабля, що стверджується командуючим флотом.

Сучасне радіотехнічне і аеронавігаційне устаткування аеродромів і літаків дозволяє виробляти посадку в дуже складних метеорологічних умовах. Аеродром, що має певні технічні характеристики устаткування, зліт, що забезпечує, і посадку при заданому мінімумі погоди аеродрому називається категорированным аеродромом.

Для категорированных аеродромів встановлені наступні мінімуми погоди :

· мінімум 1 категорії - висота ухвалення рішення менше 100 м, але не менше 60 м, видимість на ВПП - 800 м;

· мінімум 2 категорії - висота ухвалення рішення менше 60 м, але не менше 30 м, видимість на ВПП менше 800 м, але не менше 400 м;

· мінімум 3 категорії - висота ухвалення рішення менше 30 м, видимість на ВПП менше 400 м

Висота ухвалення рішення - встановлена відносна висота, на якій має бути початий маневр відходу на другий круг, якщо до досягнення цієї висоти командиром ЛА не був встановлений необхідний візуальний контакт з орієнтирами для продовження заходу на посадку або якщо положення ЛА в просторі відносно заданої траєкторії польоту не забезпечує безпеку посадки. Відносна висота в даному випадку - відстань по вертикалі від рівня ВПП до горизонтальної площини, на якій знаходиться ЛА.

Мінімум погоди літака - мінімально допустимі значення нижньої межі хмар, видимості, при яких льотно-технічні характеристики ЛА і його устаткування у поєднанні з наземною посадочною системою аеродрому дозволяють безпечно виробляти зліт і посадку. (Встановлюється наказом ГК ВПС).

Метеорологічні умови, при яких дозволяються учбові польоти, для кожного типу літака встановлюються курсами (програмами) бойової (учбово-льотною) підготовки.

Метеорологічні умови, при яких дозволяється випускати в політ екіпажі для виконання бойових завдань і порядок дії в цих умовах визначаються спеціальними інструкціями.

Мінімум погоди, при якому дозволяється виробляти випробувальні польоти на авіаційних заводах і авіаційно-ремонтних підприємствах, встановлюється наказом Головкому ВПС.

Мінімум погоди командира екіпажа - мінімально допустимі значення висоти нижньої межі хмар і видимості, при яких командирові екіпажа дозволяється виконувати зліт, посадку або візуальний політ по маршруту на цьому типі ЛА.

Мінімум погоди командирові екіпажа встановлює, залежно від рівня його підготовки, командир ескадрильї. При перельотах командирові екіпажа встановлюються мінімуми погоди для зльоту і посадки, про що робиться запис в польотному листі. Проте існують такі умови, при яких політ значно ускладнюється або не забезпечується його безпека в метеорологічному відношенні.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 114; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты