Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПІДПРИЄМСТВА, СУТНІСТЬ ТА СКЛАД




Витрати обігу – представлені в грошовій формі витрати підприємства на здійснення процесу реалізації товарів, які складають за своєю суттю собівартість послуг з доведення товарів від виробника до споживача та пов’язаних із зміною форм власності.

До складу витрат обігу включають: операційні витрати; транспортно-заготівельні витрати, що припадають на реалізовані товари (продукцію власного виробництва підприємств ресторанного господарства); відсотки за кредит, що відносять до витрат фінансової діяльності.

 

Витрати обігу торговельного підприємства за своїм складом відрізняються від складу витрат на виробництво продукції. До собівартості продукції включається вартість сировини і матеріалів, витрачених на її виготовлення. У торгівлі об’єктом праці є товар, який у процесі обміну змінює форму вартості, при цьому вартість товару не входить до собівартості торговельної послуги.

 

Центр відповідальності
Вид ресурсів, що використовуються
Ознаки класифікації витрат обігу
Ступінь реагування на зміну обсягів товарообороту
Ступінь однорідності
Принцип організації (управління)
Торговельно-технологічні операції, напрями діяльності
Підгалузеві торгівлі
Економічні елементи
Об’єкти калькулювання
Можливість контролю
Період
Статті витрат


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 54; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты