Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Варіант № 3




1. Хворий 20 р., скаржиться на періодичний біль в епігастральній ділянці, полегшується одразу після прийому їжі, іноді посилення виникає вночі, схильність до закрепів, дратівливість, зниження працездатності. При огляді язика - вологий, вкритий сіруватим нальотом, відмічається гіпертрофія сосочків.

Для якого варіанту кислотопродукуючої функції шлунка властиві такі симптоми?

A. Гіпоацидного

B. Анацидного

C. Нормоацидного

D. Гіперацидного

E. Гіпертрофічного

 

2. У хворого 28 р., влітку з’явились скарги на тупий біль в епігастрії, що підсилюється після гострої їжі, печію, відрижку кислим, язик вологий, вкритий тонким білим нальотом. Хворіє 3 місяці, спадковість не обтяжена. Група крові ІІІ(В). При пальпації живота розлитий помірний біль в епігастрії.

Який діагноз можна встановити?

A. Виразкова хвороба 12 п. кишки

B. Виразкова хвороба шлунка

C. Гострий корозивний гастрит

D. Хронічний гастрит тип В

E. Хронічний гастрит тип А

 

3. У хворого 28 р., влітку з’явились скарги на тупий біль в епігастрії, що підсилюється після гострої їжі, печію, відрижку кислим, язик вологий, вкритий тонким білим нальотом. Хворіє 3 місяці, спадковість не обтяжена. Група крові ІІІ(В). При пальпації живота розлитий помірний біль в епігастрії. Попередній діагноз -

хронічний гастрит тип В.

Які додаткові методи допоможуть підтвердити діагноз?

A. Добове моніторування Рн

B. Фракційне дослідження шлункового вмісту

C. Рентгенологічне дослідження шлунку

D. Фіброграстроскопія

E. Фіброгастроскопія з біопсією

 

4. У хворого 28 р., влітку з’явились скарги на тупий біль в епігастрії, що підсилюється після гострої їжі, печію, відрижку кислим, язик вологий, вкритий білим нальотом. Хворіє 3 місяці, спадковість не обтяжена. Група крові ІІІ(В). При пальпації живота розлитий помірний біль в епігастрії. Попередній діагноз -

хронічний гастрит тип В.

Які ознаки будуть свідчити на користь такого діагнозу?

A. Ураження антрального відділу при фіброгастроскопії

B. При морфологічному дослідженні інфільтрація нейтрофілами

C. Набряк, гіперемія слизової при фіброгастроскопії

D. Ерозивно-виразкові зміни при гастроскопії

E. Всі перераховані

 

5. У хворого 60 р., скарги на почуття перенаповнення шлунку, нудоту після їжі, відрижку повітрям, проноси після молока. Хворіє 3 роки. Шкіра і слизові бліді з жовтуватим відтінком, шкіра суха, нігті ламкі. При пальпації болісність розлита в епігастрії, печінка на 2 см нижче реберної дуги, чутлива.

Який діагноз можна встановити?

A. Виразкова хвороба шлунка

B. Виразкова хвороба 12п кишки

C. Рак шлунка

D. Хронічний гастрит тип В

E. Хронічний гастрит тип А

 

6. У хворого 60 р., скарги на почуття перенаповнення шлунку, нудоту після їжі, відрижку повітрям, проноси після молока. Хворіє 3 роки. Шкіра і слизові бліді с жовтуватим відтінком, шкіра суха, нігті ламкі. При пальпації болісність розлита в епігастрії, печінка на 2 см нижче реберної дуги, чутлива. Попередній діагноз - хронічний гастрит тип А.

Які додаткові методи допоможуть підтвердити діагноз?

A. Добове моніторування Рн

B. Рентгендослідження шлунка

C. Фіброгастроскопія з біопсією

D. Загальний аналіз крові

E. Всі перераховані

 

7. У хворого 60 р., скарги на почуття перенаповнення шлунку, нудоту після їжі, відрижку повітрям, проноси після молока. Хворіє 3 роки. Шкіра і слизові бліді с жовтуватим відтінком, шкіра суха, нігті ламкі. При пальпації болісність розлита в епігастрії, печінка на 2 см нижче реберної дуги, чутлива. Попередній діагноз - хронічний гастрит тип А.

Які ознаки будуть свідчити на користь такого діагнозу?

A. Ураження фундального відділу при ендоскопії

B. Морфологічні атрофія слизової

C. Підвищення рівня гастрина в крові, гемоглобін 80 г/л, кп 1,3

D. Антитіла до парієнтальних клітин

E. Всі перераховані

 

8. У хворого 32 р., скарги на пекучий біль в епігастрії, що виникає натще, зменшується після застосування грілки, печію, відрижку кислим. Погіршення стану навесні, після вживання гострої їжі. Хворіє 2 роки. Таке ж захворювання у батька. При пальпації локальна болісність в епігастрії справа, резистентність м’язів. С-м Менделя позитивний.

Який діагноз можна встановити?

A. Гострий корозивний гастрит

B. Загострення хронічного гастриту типу В

C. Загострення хронічного гастриту типу А

D. Виразкова хвороба 12 п кишки

E. Виразкова хвороба шлунку

 

9. У хворого 32 р., скарги на пекучий біль в епігастрії, що виникає натще, зменшується після застосування грілки, печію, відрижку кислим. Погіршення стану на весні, після вживання гострої їжі. Хворіє 2 роки. Таке ж захворювання у батька. При пальпації локальна болісність в епігастрії справа, резистентність м’язів. С-м Менделя позитивний.

Які додаткові методи обстеження слід призначити?

A. Добове моніторування рН

B. Рентгенологічне дослідження шлунку та 12 п кишки

C. Фіброгастродуоденоскопія з біопсією

D. Визначення Н.pylory

E. Всі перераховані

 

10. У хворого 40 р., скарги на гострий пекучий біль в епігастрії, що виникає через 30 хвилин після гострої їжі, супроводжується блюванням кислим вмістом, що приносить полегшення. Хворіє 3 роки, погіршення восени. При пальпації локальна болісність та резистентність в епігастрії під мечоподібним відростком.

Який діагноз можна встановити?

A. Хронічний гастрит типу А

B. Гострий катаральний гастрит

C. Виразкова хвороба 12п кишки

D. Виразкова хвороба шлунку

E. Рак шлунку

 

11. У хворого 40 р., скарги на гострий пекучий біль в епігастрії, що виникає через 30 хвилин після гострої їжі, супроводжується блюванням кислим вмістом, що приносить полегшення. Хворіє 3 роки, погіршення восени. При пальпації локальна болісність та резистентність в епігастрії під мечоподібним відростком. Попередній діагноз виразкова хвороба шлунку.

Які прямі рентгенологічні ознаки виразки?

A. Наявність серединного шару

B. Пілороспазм

C. «Ніша»

D. Шлунок у формі «равлика»

E. Шлунок у формі «пісочного годинника»

 

12. У хворого 35 р., скарги на схуднення, слабкість, погану пам'ять, серцебиття, проноси інколи, біль в епігастрії після жирної їжі, хворіє на хронічний панкреатит. Шкіра і слизові бліді, шкіра суха з трофічними змінами, нігті ложкоподібні. На ногах набряки. Біль при пальпації в зоні Шоффара та в точці Дежардана. При проведенні тесту з йодидом час його всмоктування збільшений. В заг. ан. крові гемоглобін - 80 г/л

Про який основний синдром можна думати?

A. Малобсорбції

B. Маллігестії

C. Печінкової недостатності

D. Гемолітичної жовтяниці

E. Гіперспленізму

 

13. У хворого 40 р., скарги на почуття важкості в епігастрії, відрижку «тухлим яйцем», проноси, особливо після молока. Хворіє декілька років. При пальпації тупий біль розлитий в епігастрії та в біля пупковій ділянці, бурчання. При дослідженні шлункового вмісту - гіпоацидітас. При копрологічному дослідженні - стеаторея.

Про який основний синдром можна думати?

A. Малоабсорбції

B. Малдігестії

C. Шлункової гіперсекреції

D. Шлункової ахілії

E. Пілоростенозу

14. У хворої скарги на біль в припупковій ділянці, здуття живота, стілець 3 рази на добу, кал рідкий, жовтого кольору з домішками слизу. Хворіє 1 рік. Шкіра бліда, суха, нігті ламкі. При пальпації болісність в правій здухвинній ділянці, бурчання та шум плеску.

Про яке захворювання можна думати?

A. Гострий ентерит

B. Хронічний ентерит

C. Хронічний коліт

D. Кишкова непрохідність

E. Хронічний холецистит

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 156; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты