Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Поведінка солдата в бою.




1. Будь дисциплінованим солдатом. Пам'ятай, що порушення права війни дискредитує і державу і армію і солдата. Замість того, щоб підірвати боєздатність противника, такі рішення часто зміцнюють його.

2. Вести бойові дії дозволяється тільки проти комбатантів противника, нападати дозволяється тільки на військові об'єкти.

3. Не спричиняй більших руйнувань, ніж це потрібно для виконання бойового завдання.

4. Не бийся з противником, який вийшов із бою або здається. Роззброй його і передай своєму командирові.

5. Підбирай поранених та хворих і надай їм допомогу, незалежно від того на чиєму боці вони воювали.

6. Поводься гуманно зі всіма цивільними особами та з захопленим противником.

7. З військовополоненими слід поводитися гуманно. Вони зобов'язані повідомити лише відомості, які необхідні для встановлення їх особи. Фізичні або психічні тортури військовополонених забороняються.

8. Взяття заложників забороняється.

9. Утримуйся відбудь –яких актів помсти.

10. Стався до осіб та об'єктів під знаком Червоного хреста та Червоного півмісяця з білим прапором із емблемами якими позначені культурні цінності.

11. Стався з повагою до чужої власності. Грабування забороняється.

12. Намагайся перешкоджати порушенню цих правил. Про всі порушення доповідай командирові.

Кожен учасник бойових дій має відноситися до людей так само як він би хотів щоб відносилися до нього. Кожен учасник бойових дій повинен поважати право війни та захищати права людини. Він повинен поважати життя людини захопленої в полон, або такої що здалася в полон, а також пораненої. Він повинен роззброїти її, забезпечити гуманне поводження з ними а також їх захист, надати необхідну допомогу пораненим та передати їх своєму командирові.

Таким чином, підводячи підсумки, можна сказати, що "міжнародне гуманне право" (право війни) - це сукупність загальновизнаних міжнародно-правових норм, що регулюють правові відносини, які виникають під час ведення військових дій, та захищають жертв війни.

188 держав взяли на себе зобов'язання дотримуватись правил, встановлених в Конвенціях, 147 держав приймають участь в Першому і 139 в Другому Додаткових протоколах.

Приєднавшись до Женевських конвенцій 1949 року та двох Додаткових протоколів 1977 року Україна разом з іншими державами зобов'язалась дотримуватись таких правил як: здійснювання однакового догляду за пораненими як зі свого боку, так і з боку противника:

поважання фізичної недоторканості, честі, гідності, сімейних прав, моральних устоїв та релігійних переконань особистості;

заборона катувань і жорстокого поводження, страт без суду і тотального знищення, депортації і взяття заручників, мародерства, пограбувань, і знищення цивільних об'єктів;

право делегатів Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідувати ув'язнених осіб, мати з ними розмову


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 115; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты