Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Техніка облікової реєстрації




Порядок запису господарських операцій в облікових регістрах регламентується Положенням про документальне за­безпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим на­казом Мінфіну України від 24 травня 1995 р. № 88. Відповідно до цього Положення господарські операції в облікові регістри записують тільки на підставі належно оформлених і опрацьова­них документів чорнилом темного кольору або пастою кулько­вих ручок, засобами механізації або іншими засобами, які б забезпечували збереження цих записів протягом тривалого часу і застерігали б внесення несанкціонованих і непомітних виправлень.

Підприємства й організації, які складають облікові регістри на машинозчитувальних носіях, повинні забезпечити їх відтво­рення у зручному для читання вигляді. Відповідальність за пра­вильність реєстрації інформації в облікових регістрах несуть особи, які склали і підписали їх. Перенесення інформації із пер­винних документів в облікові регістри повинно здійснюватися в міру надходження документів до місця опрацювання (бухгалтерії), проте не пізніше строку, який забезпе­чував би своєчасну виплату заробітної плати, складання бух­галтерської та статистичної звітності, декларацій і розрахунків.

Записи господарських операцій в облікові регістри повинні бути чіткими і зрозумілими. Підчистки і незастережені виправлен­ня, пропуски рядків і приписки між рядками не дозволяються.

Порядок ведення облікових регістрів працівників бухгалтерії визначає головний бухгалтер. Він встановлює службові обов'язки кожного працівника відповідальність за їх виконання.

Записи в облікові регістри можуть бути простіі копіювальні.

Простиминазивають записи, які здійснюються тільки в одному примірнику (регістрі).

Копіювальнізаписи застосовують у тому випадку, коли треба мати копію запису. Такі записи роблять за допомогою копіювального паперу. Так, при веденні Касової книги другий примірник використовується як звіт касира.

Порядок відображення господарських операцій в облікових регістрахзалежить від форми бухгалтерського обліку, що за­стосовується на підприємстві.

Про відображення господарських операцій в облікові регістри на документах роблять відповідну відмітку, що має велике значення для наступної перевірки правильності записів.

Наприкінці кожного місяця в облікових регістрах по кожно­му рахунку підраховують обороти по дебету і кредиту і визна­чають залишки на 1-ше число наступного за звітним місяця. Цей завершальний цикл облікових робіт потрібний для перевірки правильності облікових записів, а також для одержання інформації, необхідної для складання звітності.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты