Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Загальні положення. Комісія ГУМВС, УМВС, УМВСТ створюється з метою координації дій галузевих служб і підрозділів та підпорядкованих міськрайлінорганів внутрішніх справ з питань




Комісія ГУМВС, УМВС, УМВСТ створюється з метою координації дій галузевих служб і підрозділів та підпорядкованих міськрайлінорганів внутрішніх справ з питань прийняття, реєстрації та розгляду заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються, а також для піднесення ролі та відповідальності підрозділів у здійсненні контролю за додержанням законності у цій роботі.

Склад комісії затверджується наказами начальників ГУМВС, УМВС, УМВСТ.

У своїй діяльності комісія керується Конституцією України, законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України та нормативно-правовими актами МВС України.

До складу комісії входять керівники галузевих служб і підрозділів ГУМВС, УМВС, УМВСТ, на яких покладаються обов'язки з контролю за додержанням обліково-реєстраційної дисципліни в органах внутрішніх справ.

Головою комісії призначається перший заступник начальника - начальник штабу ГУМВС, УМВС, УМВСТ.

Заступником голови комісії призначається один з найбільш кваліфікованих керівників галузевої служби чи підрозділу, а її секретарем - керівник відділу (відділення, групи) контролю за станом обліково-реєстраційної дисципліни штабу ГУМВС, УМВС, УМВСТ.

Комісія працює згідно з планом, який затверджується її головою один раз на півріччя.Засідання комісії відбуваються не рідше одного разу на квартал. Рішення комісії набуває чинності за умови наявності на засіданні більше двох третин її членів.

Рішення, висновки та рекомендації комісії оформляються протоколом, який затверджується її головою і підписується секретарем.

У разі потреби витяг з протоколу засідання комісії можна надсилати виконавцям, а також зацікавленим структурним підрозділам.

Підготовка матеріалів на засідання комісії ведеться відділом (відділенням, групою) з контролю за станом обліково-реєстраційної дисципліни штабу ГУМВС, УМВС, УМВСТ на підставі проведених інспекторських, контрольних і цільових перевірок підрозділів та міськрайлінорганів. На засіданні розглядаються також подання прокурорів та ухвали судів з питань додержання законності при розгляді заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються.

Рішення, висновки та рекомендації, прийняті на засіданні комісії, обов'язкові для виконання галузевими службами і підрозділами ГУМВС, УМВС, УМВСТ та міськрайлінорганами внутрішніх справ.

Прийняті комісією рішення можуть бути оскаржені протягом місяця рапортом на ім'я начальника ГУМВС, УМВС, УМВСТ.

Комісія у належних до її компетенції питаннях має право:

Заслуховувати на своїх засіданнях звіти керівників галузевих служб і підрозділів ГУМВС, УМВС, УМВСТ, начальників міськрайлінорганів і голів відповідних комісій міськрайлінорганів.

Приймати рішення, робити висновки, давати рекомендації та роз'яснення, а також вносити пропозиції щодо вжиття заходів реагування на виявлені недоліки і притягнення до відповідальності винних посадових осіб ОВС.

У разі потреби - вимагати від керівників галузевих служб і підрозділів ГУМВС, УМВС, УМВСТ, начальників міськрайлінорганів і голів відповідних комісій міськрайлінорганів документи з розглянутих питань, письмові пояснення про причини недоліків та вжиті заходи щодо їх усунення.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты